24. 10. 2015

Slovenj Gradec 2011 - Gorenje Velenje 24:39 (12:20)

Sosedski dvoboj Slovenj Gradec 2011 - Gorenje Velenje so prepričljivo dobili gostujoči rokometaši. Velenjčani so na Koroškem zmagali kar s 15 goli razlike, končni rezultat pa je bil 39:24 (20:12).

SLOVENJ GRADEC 2011 - GORENJE VELENJE 24:39 (12:20)

Slovenj Gradec - Športna dvorana, sodnika: Lah (Ormož) in Backovič (Ljubljana).

Slovenj Gradec 2011: Kašnik, Humek, Zbičajnik 1, Banfro, Doberšek 2, G. Levc, V. Levc 5, Hartman 1, Voršič 3 (2), Kobold 2, Krevs, Poklič 2 (1), Podstenšek 2, Malus 6, Soldo.

Gorenje Velenje: B. Burić, Ferlin, Zaponšek, Božović 2, Cehte 4, Medved 5, S. Burić 4, Ovniček 5, Szyba 2, Skube 1, Golčar 4, Šoštarič 5 (1), Gams 3 (2), Ratajec 2, Nosan 1, Dujmovič 1.

Sedemmetrovke: Slovenj Gradec 2011 5 (3), Gorenje Velenje 5 (3).

Izključitve: Slovenj Gradec 2011 8 minut, Gorenje Velenje 12 minut.

Velenjčani so zanesljivo dosegli sedmo zmago v elitnem domačem ligaškem tekmovanju in še vedno zaostajajo za dve točki za Celjem Pivovarno Laško. Tekmeci iz bližnjega Slovenj Gradca jim niso bili kos v nobeni rokometni prvini, pričakovano so doživeli šesti poraz, na svojem kontu imajo le zmago nad Sevničani in neodločen izid proti Škofjeločanom.

Izbranci gostujočega trenerja Gregorja Cvijića so prevladovali od prve do zadnje minute. Že v sedmi minuti so povedli s 6:1, najvišjo prednost pa dosegli v končnici prvega polčasa, ko so trikrat povedli z devetimi goli prednosti.

V začetku drugega so svojo zalogo v zadetkih neprestano plemenitili. Najvišjo so dosegli v 49. minuti, ko so po golu Roka Ovnička povišali na 34:18 in zanesljivo dobili koroško-šaleško derbi.

V zmagoviti ekipi so Niko Medved, Rok Ovniček in Mario Šoštarič dosegli po pet golov, v poraženi pa je Jaka Malus dosegel šest zadetkov.

Velenjska ekipa bo v prihodnjem krogu gostila Koper 2013, zasedba iz Slovenj Gradca pa bo gostovala v Izoli. Obe tekmi bosta v soboto, 31. oktobra.

1. NLB LEASING LIGA - SEZONA 2015/16