24. 10. 2015

Jeruzalem Ormož - Riko Ribnica 26:23 (13:10)

Derbi osmega kroga v 1. NLB Leasing ligi za moške Jeruzalem Ormož - Riko Ribnica so dobili gostitelji. V domači dvorani na Hardeku so premagali goste iz Ribnice z rezultatom 26:23 (13:10).

 

 

JERUZALEM ORMOŽ - RIKO RIBNICA 26:23 (13:10)

 

 

Ormož - Dvorana na Hardeku, sodnika: Žibret (Trbovlje) in Vidic (Ljubljana).

 

 

Jeruzalem Ormož: Kavčič, Bogadi 1, Radujković 5, Čudič, Veselko 2 (2), Šutalo, Žuran 8, Grizold, Kocbek 6, Balent, Ozmec, Mesarič 1, Petrovič, Rajšp, Cirar 2, Kolmančič.

 

 

Riko Ribnica: Klarič, Perovšek, Leban 8 (5), Fink 3, Grebenc, Knavs, Henigman, Skušek, Pucelj 2, Abrahamsberg 2, Pahulje, Nosan 5, Batinič 1, Atanasov, Košmrlj 2.

 

 

Sedemmetrovke: Jeruzalem Ormož 2 (2), Riko Ribnica 5 (5).

 

 

Izključitve: Jeruzalem Ormož 2 minuti, Riko Ribnica 10 minut.

 

 

Rdeči karton: Batinič (Riko Ribnica, 59. minuta).

 

 

 

Na Hardeku je bila osrednja tekma osmega kroga 1. NLB Leasing lige, na veliko veselje domačih gledalcev pa se je razpletla z zmago njihovih ljubljencev. "Vinarji" so dosegli že sedmo zmago in so na visokem tretjem mestu z enakim številom točk kot drugo Gorenje (14), Ribničani pa imajo polovičen izkupiček in so na sredini lestvice.

 

 

V prvi polovici prvega polčasa je bila tekma zelo izenačena, tehtnica se je nagibala na eno in drugo stran. Končnica je pripadla izbrancem domačega trenerja Saša Praprotnika, ki so si ob polčasu priigrali tri gole prednosti (13:10).

 

 

Ormožani v drugem polčasu niso popustili niti za ped, nekajkrat so povedli za pet (20:15, 21:16), kar je bila - ob preudarni igri - dovolj lepa zaloga za končno zmago. Ribničani so se jim v sami končnici resda nekajkrat približali na dva gola, gostitelji pa so jim onemogočili morebiten popoln preobrat.

 

 

V domači ekipi je bil strelsko najbolj razpoložen Rok Žuran z osmimi goli, toliko jih je v gostujoči dosegel tudi Patrik Leban.

 

 

Ormoška ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Novem mestu, ribniška pa bo gostila Urbanscape Loko. Obe tekmi bosta v soboto, 31. oktobra.

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA - SEZONA 2015/16