30. 10. 2015

Krim v ligi prvakinj v Stožicah izgubil proti Larviku s 16 goli razlike

Rokometašice Krima Mercatorja so v tretjem krogu skupine A v evropski ligi prvakinj doživele tretji zaporedni poraz. V dvorani Stožice v Ljubljani so izgubile proti norveškemu Larviku s 16 goli razlike - končni rezultat je bil 21:37 (10:21).

 

 

KRIM MERCATOR - LARVIK 21:37 (10:21)

 

 

Ljubljana - Dvorana Stožice, gledalcev: 500, sodnici: Vranes in Wenninger (obe Avstrija).

 

 

Krim Mercator: Abina 3, Jurič 2, Luković 1, Mavsar 4 (1), Avbelj, Stefanišin, Bajramoska 1, Beganović, Marinček, Omoregie 3, Zulić 2, Koren, Barič 5 (3), Obradović.

 

 

Larvik: Toft, E. A. Hammerseng 2, Frafjord 3, Molid Sobstad 1, Breivang 2, N. Mork 4, E. G. Hammerseng 3, Hasanić, Johansen 1, Breistol 4, T. Mork 3, Solberg 2, Kurtović 8, Osnes Graesholt 4.

 

 

Sedemmetrovke: Krim Mercator 8 (4), Larvik 1 (0).

 

 

Izključitve: Krim Mercator 10 minut, Larvik 6 minut.

 

 

 

Krimovke so v ligi prvakinj doživele še tretji poraz, potem ko so pred tem izgubile že proti romunskemu klubu Baia Mare (27:33) in ruski ekipi Rostov Don (25:35). V tretjem krogu so v Stožicah igrale proti norveškemu Larviku, v zadnjih letih enemu najuspešnejših evropskih klubov. Ta je gospodaril vse od začetka tekme in prišel do svoje druge zmage v skupini A.

 

 

Trenerka Marta Bon je tekmo začela z vratarko Sergejo Stefanišin, krilnima igralkama Tamaro Mavsar in Majo Luković, zunanjimi igralkami Elizabeth Omoregie, Majo Obradović in Nino Zulić ter krožno napadalko Anejo Beganović, ki jo je v obrambi menjala Polona Barič. Krimovke so se enakovredno upirale le do rezultata 2:2, v sedmi pa je Larvik že vodil s tremi goli prednosti (5:2).

 

 

Postava Larvika je kljub nekaj dobrim obrambam Stefanišinove in potezam Beganovićeve, ki je priigrala dve sedemmetrovki, hitro unovčila kakovostno razliko. Po minuti odmora Bonove je v igro vstopila Mirjeta Bajramoska, prva igralka norveške ekipe Nora Mörk pa je v 13. minuti povišala že na 9:4.

 

 

V 16. minuti je Amanda Kurtović zadela za 11:5, Frafjordova pa je nekaj trenutkov pozneje povišala že na sedem golov razlike (12:5). Nato je v igro vstopila še Krimova igralka Alja Koren, ki je imela v tem tednu težave z virozo, v vrata pa je prišla Miša Marinček, a tudi to ni posebej pomagalo.

 

 

Mari Kristine Molid Sodstab je v 27. minuti gostjam priigrala prvo vodstvo z desetimi goli razlike (19:9), Jenny Osnes Graesholt pa je v naslednji minuti zadela že za plus enajst (20:9). Tekma je bila seveda tako odločena že po prvem polčasu, drugi pa je bil zgolj formalnost.

 

 

Kljub visoki prednosti Norvežanke tudi v nadaljevanju niso popuščale, razlika v njihovo korist pa je vztrajno naraščala. Po dobrih desetih minutah drugega dela je Krim Mercator sicer uspel zmanjšati na "le" devet golov zaostanka (15:24), nato pa je Larvik v dobrih petih minutah naredili delni rezultat 6:0 in v 47. minuti je imel prvič 15 golov prednosti (30:15).

 

 

V gostujočih vratih je blestela Črnogorka Alma Hasanić, ki je na tekmi zbrala kar 18 obramb. Na nasprotni strani je svoje delo odlično opravila tudi Miša Marinček, ki je v drugem polčasu zbrala 12 obramb (skupaj 14, Sergeja Stefanišin jih je v prvem polčasu dodala pet), a ni mogla preprečiti še ene Krimove rezultatske katastrofe.

 

 

Najvišja razlika na tekmi v Stožicah je znašala 17 golov - 36:19 v 58. minuti in 37:20 v 60. minuti, Krim pa je na celi tekmi dosegel toliko golov, kot jih je Larvik dosegel že v prvem polčasu (21). Spomnimo, najvišji poraz v domači dvorani so krimovke doživele v minuli sezoni proti Vardarju z 18 zadetki, v ligi prvakinj pa prav tako v prejšnji sezoni proti Budućnosti, ki je slavila z 19 goli razlike.

 

 

Marta Bon, trenerka Krima Mercatorja: "Pri sebi sem pričakovala senzacijo. Predvsem sem si želela, da gremo v tekmo junaško, drzno ... Najbolj mi je žal, da nam to ni uspelo. One so igrale v osmi prestavi, me pa smo sposobne igrati v peti. Kar imamo dobrega, so nam zaprle. Na nas je, da delamo naprej, da se razvijamo, kar je naš cilj. Težava je, da nimamo dovolj kakovosti v obrambi, tako da očitno nismo prav zrele za ligo prvakinj. Lahko pa čakamo, da se razvijemo, počakamo na vrnitev poškodovanih igralk in čakamo na boljše čase."

 

 

Polona Barič, igralka Krima Mercatorja: "Pričakovale smo več, sploh v obrambi. Same sebi smo rekle, da brez obrambe ne bo šlo, da bomo morale delati prekrške v njihovih res agresivnih in taktično dobrih napadih, ampak nekako nam ni šlo. Tudi ko smo me prišle do čiste priložnosti, smo zgrešile. Nič nam ni šlo. Ekipa Larvika je res vrhunska, izkušena, so nam dale lepo lekcijo in upam, da se bomo nekaj naučile iz tega."

 

 

Na prvi tekmi tretjega kroga v skupini A je romunska Baia Mare na domačem igrišču izgubila proti ruski ekipi Rostov Don z 20:22 (10:13). Lestvica po 3. krogu: 1. Rostov Don 6 točk, 2. Larvik 4, 3. Baia Mare 2, 4. Krim Mercator 0.

 

 

 

Foto: RK Krim Mercator

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2015/16