31. 10. 2015

Krka - Jeruzalem Ormož 28:21 (15:12)

Krka iz Novega mesta je v devetem krogu v 1. NLB Leasing ligi dosegla že šesto zmago. Novomeščani so doma premagali Jeruzalem Ormož s sedmimi goli razlike - končni rezultat je bil 28:21 (15:12).

 

 

KRKA - JERUZALEM ORMOŽ 28:21 (15:12)

 

 

Novo mesto - Športna dvorana Marof, gledalcev: 300, sodnika: Smolko (Gornja Radgona) in Sok (Ormož).

 

 

Krka: Baznik, Rašo, Jurečič 7, Lavrič 4, Didovič, Okleščen 2, Pevec, Pršina, Irman, Jeraj, Jakše, Kovačič 2, Furdi, Papež 6 (2), Orlič, Klobčar 7.

 

 

Jeruzalem Ormož: Šutalo, Kavčič 1, Horvat, Bogadi 2, Radujkovič 4, Veselko 4 (2), Žuran, Grizolt, Kocbek 3, Balent, Ozmec, Mesarič, Petrovič 1, Rajšp, Cirar 1, Kolmančič 3.

 

 

Sedemmetrovke: Krka 2 (2), Jeruzalem Ormož 4 (2).

 

 

Izključitve: Krka 12 minut, Jeruzalem Ormož 6.

 

 

 

Novomeški rokometaši so v dvoboju s Štajerci dosegli nepričakovano visoko zmago in ekipi Jeruzalem Ormoža prizadejali šele drugi letošnji poraz. S šesto zmago v devetem nastopu so se Dolenjci tekmecu na prvenstveni lestvici približali na vsega točko in napredovali na četrto mesto.

 

 

Gostje so v uvodu sicer povedli, nato pa so na igrišču zagospodarili gostitelji in si hitro priigrali prednost 6:3. A ekipa iz Ormoža se ni dala, izenačila je na 9:9, tudi pri 12:11 je bilo tesno, toda tik pred odmorom so se domači znova odlepili (15:12).

 

 

Tekma je bila odločena šele sredi drugega dela, ko so Novomeščani s serijo 5:0 vodstvo 18:16 spremenili v težko ulovljivih 23:16. Delno so bili krivi gostje sami, saj so imeli zaradi ugovarjanja v kritičnem obdobju kar dva igralca manj v polju. Takrat so resda prejeli le en gol, a prednost je vseeno vztrajno naraščala. Tik pred koncem celo na devet golov (28:19).

 

 

Za nered so tik pred koncem poskrbeli gostujoči navijači. Ti so predvsem v drugem delu, nezadovoljni z dogodki na igrišču, začeli z nešportnim navijanjem, bili večkrat opozorjeni, naj to počnejo korektno, a to ni zaleglo. V 56. minuti se je delegat Robert Krašna zato odločil, da se del tribune z navijači Jeruzalem Ormoža izprazni.

 

 

Za zmago Krke so največ zadetkov prispevali Mitja Klobčar, Jan Jurečič (po 7) in Jernej Papež (6). Pri Ormožanih sta se največkrat med strelce vpisala Dejan Veselko in Siniša Radujković (po 4).

 

 

V desetem krogu (sobota, 14. november) bo Krka gostovala pri ekipi Riko Ribnica, Ormožani pa bodo pred domačimi gledalci igrali proti Sevnici.

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA - SEZONA 2015/16