23. 2. 2016

Rdeča dvorana v pričakovanju rokometnega spektakla

V sredo, 24. februarja, ob 18.45 nas v Rdeči dvorani v Velenju čaka težko pričakovan derbi med RK Gorenje Velenje in RK Celje Pivovarna Laško. Pred dvobojem sta v nedeljo svoje mnenje že podala predsednik RK Gorenje Velenje Milan Meža in direktor RK Celje Pivovarna Laško Gregor Planteu. Pričakovanja njunih ekip pred težko pričakovanim derbijem sta v ponedeljek strnila osji kapetan Staš Skube in celjski vratar Urban Lesjak. Tokrat pa sta svoj pogled na večni derbi predstavila tudi glavna trenerja večnih rivalov Marko Šibila in Branko Tamše.

Marko Šibila, glavni trener RK Gorenje Velenje: '«Naša pričakovanja pred derbijem s Celjem so takšna, kot pred vsako težko prvenstveno tekmo. Mi smo motivirani, želimo si prikazati čim lepšo rokometno predstavo. Verjamem, da bodo naši fantje dali vse od sebe in seveda si želimo, da bi ti dve točki ostali doma. Zavedamo se, da bo doseg zmage nad Celjani za nas izredno težka naloga, vendarle pa smo vsi polno pripravljeni in prepričani v to, da smo tega zmožni. Pred sredinim derbijem v Rdeči dvorani smo tako optimistični, vsi naši fantje v ekipi, z izjemo Božoviča in Ferlina, ki sta sedaj že dlje časa iz pogona, so zdravi in pripravljeni na trdno borbo. Vsekakor tudi tokrat računamo na naše zveste navijače, za katere verjamemo, da bodo napolnili domačo Rdečo dvorano in črno-rumenim pričarali vzdušje, v katerem je potem lažje igrati. Tako igralci, kot tudi strokovni štab, bomo dali v sredo vse od sebe in verjamem, da na s skupni močni lahko uspe.«

Branko Tamše, glavni trener RK Celje Pivovarna Laško: "Trenutno smo res v izjemnem ritmu tekem s samimi kvalitetnimi ekipami, oziroma nasprotniki najvišjega ranga tako v evropskem smislu (Flensburg, Zagreb), kot tudi v domačem prvenstvu, kjer nas čaka največji domači rival, Gorenje Velenje. Slednji ima določen mir, vsak teden eno tekmo in se lahko v miru pripravlja na nas, prav tako je v zelo dobri formi, kar so pokazali tudi na zadnji tekmi v Mariboru. Pred nami je tako ena težka preizkušnja, še toliko težja zaradi naših razredčenih vrst, igramo v gosteh in se zavedamo pomembnosti tekme. Vsaka tekma za nas enako šteje, vsaka je odločilna in vsaka prinaša dve točki, ne glede na to, kdo je nasprotnik, zato se je potrebno na vsakega maksimalno dobro pripraviti. Ta tekma je največ v slovenskem rokometu, derbi pa prihaja za nas kar hitro, glede na to, da je kar nekaj naših igralcev poškodovanih oziroma nas je napadla viroza. Vendar kljub temu bomo naredili vse, da se na tekmo pripravimo tako kot je treba in naredimo v Velenju vse kar je v naši moči, da nadaljujemo s tradicijo medsebojnih obračunov."

Sreda bo za Rdečo dvorano poseben dan, ne le zaradi derbija med dvema najvišje uvrščenima kluboma v slovenski 1. NLB Leasing ligi, pač pa tudi zato, ker bo dvorana prvič tudi uradno pokazala svoj novi črno-rumeni izgled. Poleg novih grafičnih elementov v notranjosti Rdeče dvorane, bodo lahko vsi obiskovalci sredinega derbija uživali v izjemnem rokometnem spektaklu in atraktivnem spremljevalnem programu. Več o novostih, ki so zaznamovale letošnjo sezono v RK Gorenje Velenje, pa je povedal direktor kluba, Matej Avanzo.

Matej Avanzo, direktor RK Gorenje Velenje: »V RK Gorenje Velenje smo se v sezoni 2015/16 načrtno lotili temeljite in načrtne prenove celostne podobe, s katero želimo blagovno znamko našega kluba dvigniti na višjo raven. Potem ko smo popolnoma prenovili spletno stran, veliko pozornosti poželi z domiselnim 'flash mobom', se resneje lotili delovanja na družbenih omrežjih, se z igralci članskega moštva skušali z množico akcij približati različnim ciljnim skupinam v Velenju z okolico, na inovativen način v delovanje kluba umestili našo maskoto, Oso Piko in v klub pridobili nekaj novih sponzorjev, z generalnim, podjetjem Gorenje, pa pogodbo podaljšali, smo v februarju pred derbijem s Celjem PL v skladu z zmožnostmi v sodelovanju z Mestno občino Velenje notranjost domače Rdeče dvorane odeli v rumeno-črne odtenke. Na sredinem derbiju bo prvič moč videti večino novih grafičnih elementov, umeščenih v dom RK Gorenje Velenje, hkrati pa nas čaka tudi atraktiven spremljevalni program, nagradne igre, nastop akrobatske skupne Dunk Kings in podelitev nagrade za naziv Osa leta. Vsekakor se torej v sredo splača priti v Velenje in si prvi slovenski rokometni derbi v letošnjem letu ogledati v živo.«

Kot radi poudarimo, se vodstvi obeh klubov s skupnimi močmi trudita, da bi slovenskim igralcem zagotovili ustrezne pogoje za zastopanje svojih klubov tako na evropskih kot tudi domačih tekmovanjih. Tako se dva večna rivala izven rokometnih igrišč vse bolj povezujeta in sodelujeta na različnih projektih, pokazatelj tega bo tudi predstavitev ekip RK Gorenje Velenje in Celje PL z mlajšimi dečki iz obeh klubov na sredinem derbiju.

Naj spomnimo še, da bo v sredo med polčasom izvedena tudi podelitev nagrade za naziv Osa leta 2015, ki so jo v spletni akciji naši navijači odločili nameniti enemu od domačih igralcev, desnemu krilu Mariu Šoštariču.

Vljudno torej vabljeni na derbi, ki velenjske ose in celjske viteze čaka v sredo, 24.2.2016, ob 18.45 v Rdeči dvorani v Velenju. Za vse, ki se nam tokrat žal ne boste mogli pridružiti, pa je urejen tudi TV prenos na SportKlubu.