27. 6. 2016

Gorenje Velenje v žreb iz prvega bobna

Evropska rokometna zveza (EHF) je Gorenje Velenje pred sredinim žrebom postavila v 1. boben, kjer mu družbo dela še ekipa ABC/UMinho.

Razpored bobnov pred žrebom (sreda, ob 13.00):
Boben 1: RK Gorenje Velenje, ABC/UMinho (POR)
Boben 2: Tatran Presov (SVK), Bregenz Handball (AVT)
Boben 3: Red Boys Differdange (LUKS), Achilles Bocholt (BEL)
Boben 4: Cocks (FIN), Maccabi Castro Tel-Aviv (IZR)

Že ob novici o ubrstitvi RK Gorenje Velenje v kvalifikacije je o ciljih direktor kluba Matej Avanzo povedal: "Za to, da je RK Gorenje Velenje dobilo mesto v kvalifikacijah za ligo prvakov, je pomembnih več dejavnikov, med njimi verjetno ključni pa so vzpon slovenskega rokometa, v zadnji sezoni trdo in zagnano delo našega kluba na vseh področjih, uvedba svežih idej v delovanje velenjskega kolektiva, delna preobrazba Rdeče dvorane, skupni nastop RZS, RK Celje PL in RK Gorenje Velenje napram EHF ter usmeritev k sestavi kakovostne ekipe v okviru naših finančnih zmožnosti. Želimo si, da bi kvalifikacijski turnir za preboj v ligo prvakov na prvi septembrski konec tedna organizirali doma, naš cilj pa je v sezoni 2016/17 igrati v ligi prvakov ter v ligi SEHA, vzporedno pa v skladu z našo klubsko strategijo klub do leta 2020 finančno sanirati ter ga profilirati v smer kakovostnega produkcijskega centra, ki bo slonel na plečih nadarjenih domačih fantov."

Žreb kvalifikacijskih skupin bo v sredo, 29. junija 2016, ob 13.00 na Dunaju, kvalifikacijska turnirja pa bosta na sporedu 3. in 4. septembra.

Znani so tudi bobni skupinskega dela za skupini C in D, v katerih bosta nastopali zmagovalni ekipi obeh kvalifikacijskih turnirjev. EHF je oba zmagovalca kvalifikacij uvrstila v šesti boben. Žreb za skupinski del bo potekal v petek 1. julija 2016.

Razpored bobnov pred žrebom skupinskega dela (petek, ob 13.00):
Boben 1: Naturhouse La Rioja, Nantes.
Boben 2: Metalurg, Holstebro,
Boben 3: Motor Zaporožje, Čehovski medvedi.
Boben 4: Bešiktaš Mogaz, Montpellier.
Boben 5: Dinamo Bukarešta, Elverum.
Boben 6: kvalifikanta.