29. 6. 2016

RZS ima novo celostno grafično podobo

Zasedanje Zbora članov, ki je potekalo na Brezovici, je med drugim odločalo tudi o vzpostavitvi celostne grafične podobe Rokometne zveze Slovenije, ki dobiva sodoben pridih ter možnost za še boljšo komunikacijo ter izpostavitev številnih projektov, s tem pa promocijo slovenskega rokometa.

Uradni logotip Rokometne zveze Slovenije predstavlja stilizirana podoba igralca z žogo v naletu. V dinamični grafični kompoziciji, ki ponazarja hitrost in moč rokometa, so ujete tudi značilnosti slovenske pokrajine: zasnežene gore, valovite reke, potoki in morje, ter razprostrta polja. Geografsko značilnost podprejo tudi izbrane barve, ki hkrati ustrezajo predlogu Olimpijskega komiteja Slovenije o razpoznavnih barvah slovenskega športa.

Vzpostavitev CGP pa ni edina posodobitev, ki zvezo čaka to poletje. Še pred začetkom olimpijskih iger v Riu de Janeiru bo namreč luč sveta ugledala nova spletna stran, ki bo ena najsodobnejših in najprivlačnejših v Sloveniji in v rokometnem svetu, prav tako pa bo ponujala precej izboljšav na področju spremljanja vseh državnih prvenstev in ostalih tekmovanj pod okriljem RZS.

Celostno grafično podobo je izdelala agencija Zadrga, ki se je podpisala že pod mnoge uspešne športne zgodbe, med drugim ustvarjanjem podobe ter Košarkarske zveze Slovenije, Odbojkarske zveze Slovenije, EuroBasketa 2013 v Sloveniji, 2015 in 2017 ter ostalih.