27. 7. 2016

Kadetinje v osmini finala SP klonile proti Korejkam

Kadetinje so na svetovnem prvenstvu na Slovaškem klonile na tekmi v osmini finala. Za izbranke Milana Ramšaka so bile usodne Korejke, ki so bile boljše s 33:30.

Po izenačenem začetku so Azijke sredi prvega polčasa prevzele pobudo na igrišču, na glavni odmor pa odšle s petimi zadetki prednosti (19:14). Naša dekleta so prvič zapretila po petih minutah drugega polčasa, ko so se približala na 19:21 (za tem še 20:22), a so korejske rokometašice našle pravi odgovor in se znova oddaljile na varno prednost štirih, petih zadetkov. Tako je bilo vse do šest minut pred koncem, ko so Slovenke še zadnjič neustrašno krenile v napad. Po zaostanku s 26:30 so se na krilih glasnih navijačev s požrtvovalno igro sredi 58. minute približale na vsega gol zaostanka (30:31), za kaj več pa jim je naposled zmanjkalo moči in nekaj športne sreče.

Slovenijo v prihodnjih dneh čakajo boji za razvrstitev od 9. do 16. mesta. Uvodoma se bo naša vrsta v četrtek, ob 14. uri, pomerila s Španijo.

Milan Ramšak, glavni trener slovenske kadetske reprezentance:
"Na tekmi, ki je odločala o uvrstitvi med najboljših osem reprezentanc, smo prikazali veliko mero borbenosti, žal pa v ključnih trenutkih, naredili preveč napak in zgrešili neovirane strele. To nas je na koncu stalo uspeha. Ne glede na vse se dekleta nimajo česa sramovati, pokazala so, da se lahko kosajo z vsemi tekmicami. Verjamem, da bodo tudi v prihodnje, z dobrim delom v klubih in reprezentančnih pogonih, dosegale dobre rezultate ter se uvrščala na naslednja velika tekmovanja. Upam, da katera izmed teh deklet v prihodnosti obleče tudi dres članske izbrane vrste. V četrtek nas čaka še ena pomembna tekma. Tekmovanje je vedno lepše zaključiti z zmago, kot s porazom. S štabom bomo pripravili dekleta, da še enkrat prikažejo največ, česar so v tem trenutku sposobna. Verjamem, da nam bo uspelo ter da bomo uspešno sklenili nastope na svetovnem prvenstvu."

KADETINJE, SVETOVNO PRVENSTVO 2016
Bratislava, 19.-31. julij

Osmina finala, sreda, 27. julija:
KOREJA : SLOVENIJA 33:30 (19:14)
Slovenija: Arhanič, Strnad 4, Cvetko, Žabjek 4, Vučko 2, Baruca 2, Čopi, Fister, Vojnovič, Vončina 5, Abina, Lovšin 5, Akalovič 3, Skrinjar, Kodele 5, Prašnikar.

PRVI DEL, SKUPINA D:

1. kolo, torek, 19. julija:
SLOVENIJA : UZBEKISTAN 48:25 (26:14)
Slovenija:
Arhanič, Strnad 4, Petkovič, Cvetko 1, Žabjek 2, Vučko 3, Čopi 2, Fister 3, Vojnovič, Vončina 10, Abina 1, Lovšin 5, Akalovič 7, Skrinjar 4, Kodele 3, Prašnikar 3.

DANSKA : EGIPT 34:20 (16:10)
SLOVAŠKA : ARGENTINA 32:19 (14:10)

2. kolo, sreda, 20. julija:
EGIPT : SLOVENIJA 32:31 (16:18)
Slovenija:
 Arhanič, Strnad 9, Petkovič, Cvetko, Žabjek 2, Vučko 7, Čopi 3, Fister, Vojnovič, Vončina 4, Abina, Lovšin 2, Akalovič 4, Skrinjar, Kodele, Prašnikar.

UZBEKISTAN : SLOVAŠKA 16:43 (7:22)
ARGENTINA : DANSKA 15:31 (7:16)

3. kolo, petek, 22. julija:
SLOVENIJA : SLOVAŠKA 21:22 (11:12)
Slovenija: Arhanič, Strnad 2, Petkovič, Cvetko, Žabjek 1, Vučko 2, Čopi 4, Fister, Vojnovič, Vončina 4, Abina, Lovšin 2, Akalovič 2, Skrinjar 1, Kodele 3, Prašnikar.

DANSKA : UZBEKISTAN 45:12 (18:5)
EGIPT : ARGENTINA 29:25 (20:15)

4. kolo, sobota, 23. julija:
SLOVENIJA : ARGENTINA 36:30 (18:14)
Slovenija:
Arhanič, Strnad 2, Petkovič, Cvetko, Žabjek 3, Vučko 3, Čopi 2, Fister, Vojnovič, Vončina 5, Abina 1, Lovšin 5, Akalovič 6, Skrinjar, Kodele 9, Prašnikar.

STATISTIKA

SLOVAŠKA : DANSKA 14:28 (8:17)
UZBEKISTAN : EGIPT 29:36 (18:18)

5. kolo, ponedeljek, 25. julija:
DANSKA : SLOVENIJA 31:23 (17:11)
Slovenija: Arhanič, Strnad 5, Petkovič, Cvetko, Žabjek 4, Vučko 4, Čopi 1, Fister 2, Vojnovič, Vončina 1, Abina, Lovšin 1, Akalovič 2, Skrinjar 2, Kodele, Prašnikar 1.

STATISTIKAPOSNETEK TEKME

ARGENTINA : UZBEKISTAN 33:23 (17:11)
SLOVAŠKA : EGIPT 28:34 (11:17)
LESTVICA SKUPINE D:

ReprezentancaTEZRPDGPGRAZ