30. 7. 2016

Po drugem porazu mladinci brez možnosti za uvrstitev med osem

Mladinska reprezentanca je z 19:23 izgubila proti Islandiji in se zagotovo ne bo uvrstila med prvih osem reprezentanc Evrope.

MLADINCI, EVROPSKO PRVENSTVO

SLOVENIJA : ISLANDIJA 19:23 (8:10)
Slovenija: Malus 5, Kavčič 3, Rašo 3, Sokolič 3, Planinc 2, Grošelj 1, Stojnič 1, Stopar 1, Cvetko, Kastelic, Leben, Marguč, Moljk, Urbič, Velkavrh, Zugan.

Slavko Ivezič, glavni trener:

"Slovenska mladinska reprezentanca ni dosegla želenega cilja, to je uvrstitev v drugi del evropskega prvenstva. Žal smo imeli težko skupino s Španijo in Islandijo, naša ekipa pa je bila zelo zdesetkana, saj smo ostali brez nekaterih ključnih igralcev, skozi celotne priprave pa so nas pestile tudi poškodbe. Kljub temu je ekipa na obeh prvih tekmah odigrala dobro obrambo, kar je napredek, slaba realizacija pa nas je oddaljila od naših želja in cilja. Dosegali smo malo število zadetkov in imeli težave s streli od daleč. V kolikor bi bili v tem delu igre boljši, menim, da bi bil uspeh dosežen, a vseeno mislim, da so fantje dali od sebe to, kar so sposobni in, da so ti rezultati v tem trenutku naša realnost."

Leon Rašo:

"Na tekmo smo šli na glavo, saj smo vedeli, da to naša edina možnost. Borili smo se do konca, mislim, da smo dali res vse od sebe. V obrambi smo se zelo borili, probleme pa smo imeli v napadu, večinoma v realizaciji in zdi se mi, da je bila to ključna težava dvoboja. Za naprej si želim, da kot ekipa ostanemo enotni in, da pokažemo karakter, ki smo ga tudi do zdaj."

RUSIJA : ŠPANIJA 23:34

LESTVICA:

1 - Španija (2/0/0, +12)
2 - Islandija (2/0/0, +5)
3 - SLOVENIJA (0/0/2, -5)
4 - Rusija (0/0/2, -12)