10. 10. 2016

Šest golov Dolenca ni bilo dovolj

Rokometna Liga prvakov je v polnem zagonu. V tem tednu so bile odigrane tekme 3. kola, v katerih je bil med slovenskimi igrali najbolj razigran Jure Dolenec, čigar šest golov pa ni bilo dovolj za zmago Montepllierja.

LIGA PRVAKOV, 3. KOLO:

MOL-PICK SZGED : VIVE TAURON KIELCE 27:29 (15:16)
Balogh 5, Obranović 4, Šoštarič 1, Gaber, St. Skube; Lijewski 6, Bielecki 5, Zorman 1, Bombač.

Na najbolj pričakovani tekmi tretjega kola je nastopilo kar pet Slovencev – za Pick Szged namreč igrajo Matej Gaber, Staš Skube in Mario Šoštarič, medtem ko barve Kielc zastopata Uroš Zorman ter Dean Bombač. Priča smo bili kakovostni predstavi, v kateri so večino časa vodili domači, nato pa se je vse obrnilo v zadnjih minutah, ko je vratar poljske ekipe Filip Ivić zaklenil gol, medtem ko so njegovi soigralci kar trikrat zatresli madžarsko mrežo in tako zasukali izid v svoj prid iz 26:27 na končnih 29:27. Pri gostih je Dean Bombač, nekdanji igralec Szgeda, odlično razigraval ekipo, Uroš Zorman pa zadel enkrat.

BJERRINGBRO-SILKEBORG : THF KIEL 25:28 (9:12)
Espresen 6, Hansen 6, Seb. Skube 4; Bilyk 7, Nilsson 7.

Danci so tekmo proti trikratnim prvakom rokometne Lige prvakov začeli slabo. Že na začetku je Silkeborg zaostajal s 4:12, v nadaljevanju tekme raven igre le dvignil in domači so na odmor odšli s tremi goli zaostanka. Kiel je v drugem polčasu zadržal pridobljeno prednost in tako zabeležil drugo zmago v tej sezoni Lige prvakov. Pri gostiteljih je štirikrat zadel Slovenec Sebastijan Skube.

RK MEŠKOV BREST : RHEIN-NECKAR LÖWEN 30:28 (17:12)
Kristopans 7, Stojković 6, Razgor 1; Ekdahl du Rietz 11, Schmid 6.

Doma so igralci beloruskega Meškova  zabeležiliprvo zmago v tej sezoni Lige prvakov, saj so proti vsem pričakovanjem premagali nemški Löwen. Po slabšem začetku so se gostje v drugem polčasu približati tekmecem predvsem po zaslugi fantastične igre Ekdahla, ki je belorusko mrežo v drugih tridesetih minutah tekme zatresel kar enajstkrat. K zmagi Meškova je pripomogel tudi slovenski rokometaš Simon Razgor, ki je zadel enkrat.

 

ORLEN WISLA PLOCK : TELEKOM VESZPRÉM 28:28 (13:14)
Ivić 8, Rocha 5; Palmarsson 8, Marguč 1, Gajić, Blagotinšek.

V tretjem kolu sta se udarila stara znanca, poljska Wisla Plock ter madžarski Veszprem. Ko sta se nazadnje pomerila v minuli sezoni Lige prvakov, se je dvoboj končal brez zmagovalca. In tako je bilo tudi tokrat. Gostje so še nekaj minut pred koncem vodili za dva zadetka, nato pa sta za Poljake zaporedoma zadela Dmitrij Žitnikov in Šime Ivić za rezultat 28:28. Štiri sekunde pred koncem se je izkazal vratar domačih Rodrigo Corrales, ki je ubranil sedemmetrovko in tako tekmo končal z dvanajstimi obrambami. Za končni remi je pri ekipi Veszprema enkrat zadel Gašper Marguč

 

ELVERUM HANDBALL : MONTPELLIER HB 32:31 (18:14)
Mehl 7, Pujol 7; Dolenec 6, Truchanovicius 5, M. Žvižej 3, Kavtičnik 2.

Začetek tekme v skupini C je postregel z zelo izenačeno igro – vse do 23. minute in rezultata 13:13 si nobena od ekip namreč ni uspela priigrati večje prednosti. Nato so domači z izzivalno igro ter hitrimi protinapadi do konca prvega dela tekme naredili preskok v igri in na odmor odšli s štirimi goli prednosti. Za ekipo Montpellierja so zadeli tudi vsi trije Slovenci, ki so skupaj zbrali 11 golov. Norvežani so z manjšimi nihanji v igri na koncu le obdržali vodstvo in zabeležili prvo zmago v novi sezoni Lige prvakov.

 

IFK KRISTIANSTAD : RK PPD ZAGREB 29:22 (13:10)
Lagergren 9, Sörensen 6, Tollbring 6; Mandalinić 5, Cingesar 2, Skok.

V skupini B sta se pomerili moštvi Kristianstada in Zagreba, ki pred tem krogom še nista zabeležili zmage. Ekipa slovenskega selektorja Veselina Vujovića je zaradi poškodb nekaterih ključnih igralcev na gostovanje k švedskemu moštvu odšla oslabljena, kar se je opazilo tako v obrambi kot v napadu. Po prednosti treh zadetkov ob polčasu so Švediv drugem delu tekme le še stopnjevali ritem igre in na koncu zasluženo zmagali s sedmimi goli prednosti. Omenimo še, da je za goste dvakrat zadel Darko Cingesar.

 

KADETTEN SCHAFFHAUSEN : PARIS SAINT-GERMAIN HANDBALL 25:35 (8:19)
Syzba 6, Liniger 5, Tominec; Gensheimer 7, Hansen 5, Nielsen 5, Škof.

PSG je tekmo proti švicarskemu moštvu začel brez Nikole Karabatića, ki si je na prejšnji tekmi Lige prvakov poškodoval koleno. Kljub odsotnosti prvega zvezdnika je francosko moštvo ob polčasu vodilo že za enajst zadetkov, kar je bilo dovolj, da so tekmo varno pripeljati do konca. Ob zadnjem zvoku sirene je rezultat kazal 25:35 v korist moštva PSG, ki je tako zabeležilo drugo zmago v tej sezoni, medtem ko Kadetten, za katerega je nekdanji igralec Gorenja Velenja Michal Szyba s šestimi goli bil najboljši strelec, ostaja edina ekipa v skupini A brez točke.

 

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RK VARDAR 26:32 (15:15)
Mlakar 5, Poteko 5, Janc 3, Mačkovšek 3, Zarabec 3, L. Žvižej 3, Marguč 2; Marsenić 6.

Podrobno statistiko tekme si lahko preberete tukaj.