13. 10. 2016

Koprski rokometaši pred povratno tekmo proti Portu

Rokometaši Kopra 2013 bodo v soboto ob 19. uri v dvorani Bonifika igrali povratno tekmo drugega kroga v evropskem pokalu EHF. Pred njimi je težka naloga, saj so na prvi tekmi proti portugalskem Portu izgubili s 24:31. Primorci navzlic velikemu zaostanku obljubljajo igro do zadnjega diha.

Izbranci koprskega trenerja Zorana Jovičića so se na prvem dvoboju enakovredno kosali s tekmeci Porta le v uvodnih dvajsetih minutah, nato pa so na igrišču zagospodarili gostitelji in predvsem unovčili svojo telesno moč.

"Naša prva želja je, da premagamo Porto. V klubu se zavedamo, da bo to vse prej kot lahka naloga. Navkljub zahtevni nalogi nismo vrgli puške v koruzo, želja in volja po zmagi sta veliki, v športu pa se včasih dogajajo tudi velika presenečenja," je uvodoma dejal Jovičić.

"Na prvi tekmi so nas Portugalci premagali zgolj zaradi svoje telesne moči. Njihovi krožni napadalci so zares izjemno močni, na trenutke sem imel občutek, kot da imamo igralca manj na terenu. Pomanjkanje višine in kilogramov sta naš največji primanjkljaj, te vrzeli bomo skušali nadomestiti s hitro in domiselno igro pred našimi privrženci," je še dodal Jovičić.

Koprčanom je na uvodnem dvoboju veliko težav povzročil kubanski zunanji igralec Yoel Cuni Morales, ki jim je zabil šest golov, v koprski ekipi pa sta Adam Bratkovič in Jan Gorela dosegla po pet zadetkov.

POKAL EHF, 2. KOLO, POVRATNA TEKMA

Sobota, 15. oktobra, ob 19.00:
KOPER : PORTO

Prva tekma:
PORTO : KOPER 31:24 (16:11)
Cuni Morales 6, Rodrigues Areia in Špelić po 4; Bratković in Gorela po 5.