30. 10. 2016

Z zborom reprezentance se začenjajo kvalifikacije na EP 2018

Zadnjo oktobrsko nedeljo se je v Velenju zbrala slovenska moška članska reprezentanca, ki bo v sredo ob 18.00 odigrala uvodno kvalifikacijsko tekmo za evropsko prvenstvo 2018. 

Prvi tekmec bo Švica, proti kateri je naša izbrana vrsta doslej zbrala 10 zmag, en izenačen izid in dva poraza, nazadnje pa je na domačem terenu proti njej zaigrala prav v Velenju in 30. oktobra 2013 v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2014 zmagala s 33:30.

Prvi dan je selektor Veselin Vujović, ki se je z Rokometno zvezo Slovenije dogovoril za podaljšanje pogodbe do konca olimpijskih iger 2020, pozdravil 16 rokometašev, medtem ko se bodo Jure Dolenec, Vid Kavtičnik, Primož Prošt in Gorazd Škof zaradi klubskih obveznosti pridružili v ponedeljek. V ekipi sta rokometaš Rika Ribnice Jan Grebenc ter Celja Pivovarne Laško Tilen Kodrin, ki za člansko reprezentanco še nista nastopila, po maju 2013 pa znova tudi Nejc Cehte, predstavnik Gorenja Velenja, soorganizatorja sredine tekme.

Vstopnice za dvoboj s Švico prek te povezave ali na vseh prodajnih mestih podjetja Moje karte. Cena v predprodaji je 8 EUR, na dan tekme 10 EUR, poseben popust pa velja za vse, ki boste naročili 4 vstopnice, saj boste za njih odšteli zgolj 20 EUR!

Veselin Vujović, selektor Slovenije:

"Malce sem zaskrbljen, saj nekateri reprezentanti igrajo manj in niso v taki formi, v kateri so bili prej, po drugi strani pa sem prepričan, da bodo zelo motivirani in razpoloženi. Pred nama sta dve pomembni tekmi proti Švici in Portugalski, proti katerima nas zanimata le dve zmagi, s čimer bi naredili velik korak k uvrstitvi na evropsko prvenstvo na Hrvaškem. V pripravi na oba dvoboja želim na čim hitrejši način uvesti v sistem vse tri rokometaše, ki niso bili z nami v zadnjem obdobju. Težkih treningov v tem ciklusu ne bo, delali bomo predvsem na svežini."

Blaž Janc:

"Lepo je spet začeti novo reprezentančno zgodbo in videti soigralce, s katerimi smo se borili na olimpijskih igrah. V prvem ciklusu kvalifikacij nas čakata dva dobra tekmeca, na katera se bomo pripravili na najboljši možen način. Nimamo veliko časa, a verjamem v našo kakovost ter sposobnost in sem prepričan, da bomo na obeh tekmah tudi zmagali. Verjamem tudi, da bo Rdeča dvorana v sredo polna in, da nas bodo navijači ponesli do uspeha."

KVALIFIKACIJE ZA EP 2018, SKUPINA 5, 1. KOLO

Velenje, sreda, 2. novembra, ob 18.00:
SLOVENIJA : ŠVICA - prenos na TV Slovenija 2

 
Nedelja, 6. novembra, ob 15.00 (16.00 SLO):
PORTUGALSKA : SLOVENIJA - prenos na TV Slovenija 2
 
Ostale tekme:
SLOVENIJA : NEMČIJA (3./4. maj)
NEMČIJA : SLOVENIJA (6./7. maj)
ŠVICA : SLOVENIJA (14./15. junij)
SLOVENIJA : PORTUGALSKA (17./18. junij)