13. 3. 2017

Kar dva slovenska obračuna v osmini finala

V rokometni Ligi prvakov je bilo minuli teden na sporedu 14., zadnje kolo prvega dela tekmovanja, ki je dalo odgovore na to, katere ekipe se bodo v nadaljevanju sezone borile za najvišja mesta.

Skozi šivankino uho se je med najboljših 14 ekip tekmovanja prebil RK Zagrebu, v katerem si kruh služijo Darko Cingesar, David Miklavčič ter Matevž Skok. Za to so poskrbeli rokometaši Vardarja, ki so po tesni končnici na domačem igrišču z 32:29 premagali švedski klub IFK Kristianstad. Hkrati so Zagrebčani iz tekmovanja izločili še RK Celje Pivovarno Laško, ki je prav v zadnjem kolu klonil proti hrvaškim državnim prvakom (21:23). Ob tem je Miklavčič dosegel tri zadetke, Cingesar in Skok pa sta k zmagi prispevala po en zadetek. Najboljši strelec Celjanov je bil Blaž Janc, ki je zbral šest zadetkov.

V nadaljevanju sezone bomo v Ligi prvakov še naprej lahko spremljali Gorazda Škofa (Paris Saint Germain), Deana Bombača in Uroša Zormana (KS Vive Tauron Kielce), Darka Cingesarja, Davida Miklavčiča in Matevža Skoka (RK Zagreb), Blaža Blagotinška, Dragana Gajića in Gašperja Marguča (Telekom Veszprém), Sebastiana Skubeta (Bjerringbro-Silkeborg), Mateja Gabra, Staša Skubeta in Maria Šoštariča (MOL-Pick Szegeg) ter Simona Razgorja (Meškov Brest).

Najbolj zanimiva para osmine finala za vse slovenske rokometne navdušence sta zagotovo dvoboja med ekipami RK Zagreb in Telekom Veszprém ter Bjerringbro-Silkeborg in MOL-Pick Szeged. V slednjem bomo lahko spremljali obračun bratov Skube, pri dvoboju med Hrvati in Madžari pa bo na igrišče stopilo kar šest slovenskih rokometašev.

Liga prvakov v rokometu, 14. kolo

TELEKOM VESZPRÉM : FLENSBURG-HANDEWITT 34:28 (17:18)
Ilić 9, Lekai, Marguč, Nagy in Nillson po 5, Gajić, Blagotinšek ni igral; Glandorf in Schmidt po 5, Mahe in Wanne po 4.

BJERRINGBRO-SILKEBORG : KADETTEN SCHAFFHAUSEN 37:32 (18:14)
Espersen, Knudsen in Se. Skube po 7, Kier 5; Küttel, Liniger in Meister po 6, Maroš in Pendić po 4, Tominec ni igral.

PARIS SAINT-GERMAIN HANDBALL : THW KIEL 42:24 (22:10)
Gensheimer in Karabatić po 7, Hansen 6, Škof; Vujin 5, Ekberg in Nilsson po 3.

KS VIVE TAURON KIELCE : MESHKOV BRESTOV 35:27 (15:16)
Bielecki 7, Aguinagalde Akizu 5, Lijewski in Strlek po 4, Bombač 2, Zorman 1; Stojković 6, Kristopans in Ostrouško po 5, Kulak 3, Razgor 1.

RK PRVO PLINARSKO DRUŠTVO ZAGREB : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 23:21 (14:10)
Horvat, Mandalić in Pavlović po 5, Miklavčič 3, Cingesar in Skok po 1; Janc in Mackovšek po 6, Marguč 3, Zarabec in Žvižej po 2, Malus, Mlakar.

RHEIN-NECKAR LÖWEN : MOL-PICK SZEGED 24:30 (12:14)
Pekeler 6, Ekdahl du Retz 5, Guardiola Villaplana, Schmid in Sigurdsson po 3; Källman 7, Banhidi 6, Balogh in St. Skube po 5, Šoštarič, Gaber ni igral.