13. 3. 2017

Članice zbrane v Ljubljani na mini pripravah

Ženska članska reprezentanca se je danes prvič po evropskem prvenstvu na Švedskem zbrala v Ljubljani, kjer jo čakata dva treninga, nato pa pot v Podgorico. Izbranke Uroša Bregarja, ki je na zbor povabil 18 igralk, med katerimi je novinka le vratarka Krke Maja Vojnovič, bodo v Črni gori odigrale tudi dve tekmi - eno odprto in drugo zaprto za javnost.

Uroš Bregar, selektor ženske članske reprezentance:

"Po žrebu kvalifikacij za letošnje svetovno prvenstvo, na katerem smo za tekmico dobili reprezentanco Hrvaške, smo začeli razmišljati o tem, s katero ekipo bi se pomerili v okviru marčevske reprezentančne akcije. Glede na to, da smo vse reprezentance iz področja nekdanje Jugoslavije ohranile podoben stil rokometa, smo se odločili, da se bomo pomerili s Črno goro. V Podgorici bomo odigrali dve pripravljalni tekmi in opravili pet treningov. Pričakujem, da bodo dekleta zaigrala maksimalno pripravljeno, in da bo to odlična priprava na tekmi s Hrvaško."

Nina Jeriček:

"Priprave bodo tokrat zelo kratke. Upam, da bomo kljub majhnemu številu treningov uspeli izboljšati našo igro v vseh elementih igre. Zagotovo nam bosta pri tem prav prišli pripravljalni tekmi s Črno goro, na katerih bomo videli, kakšne so naše pomanjkljivosti, nato pa jih bomo do kvalifikacijskih tekem s Hrvaško skušali odpraviti."

V juniju bo slovenska izbrana vrsta s Hrvaško odigrala dve tekmi kvalifikacij za letošnje svetovno prvenstvo, ki bo med 1. in 17. decembrom potekalo v Nemčiji. Prva tekma med reprezentancama bo na Hrvaškem (9./10./11. junij), druga v Sloveniji (13./14./15. junij).

PRIPRAVLJALNI TEKMI, PODGORICA

Sreda, 15. marca, ob 18.00:
ČRNA GORA : SLOVENIJA

Petek, 17. marca, ob 10.00:
ČRNA GORA : SLOVENIJA