29. 3. 2017

V Krimu Mercatorju ostaja tudi izkušena Benkova

Krim Mercator je v svojih vrstah zadržal še eno pomembno članico ekipe, ki je v tej sezoni presenetila vse in svojila prvo mesto v skupinskem delu Lige prvakinj. Tudi v naslednji sezoni bo trener Uroš Bregar lahko računal na izkušeno hrvaško rokometašico Aneto Benko (174 cm, 1985), ki je z ljubljanskim klubom podaljšala sodelovanje do konca sezone 2017/18.

Benkova, ki je v preteklosti nastopala tudi pod dekliškim priimkom Peraica, je športno pot začela v Sesvetih. Sledila je selitev k zagrebški Lokomotivi, pred povratkom v hrvaško prestolnico pa je branila tudi barve nemškega Bietigheima in srbskega Zaječarja. V Ljubljano se je preselila iz slovenskega prvoligaša Zagorja.
 
Kljub temu, da je desničarka, se najbolje znajde na desnem krilu. V tej sezoni med evropsko klubsko elito se je med strelke vpisala na vseh 12 tekmah ljubljanskega kluba in skupno dosegla 47 golov. Največ jih je prispevala za domačo zmago proti IK Sävehofu. Krimovke so skandinavske tekmice tedaj na Kodeljevem odpravile z 32:29, Hrvatica pa je dosegla četrtino vseh golov svoje ekipe. V državnem prvenstvu, kjer Ljubljančanke brez oddane točke (15 zmag) zasedajo sam vrh, je bila na 10 tekmah uspešna 36-krat.
 
Pred Benkovo so sodelovanje s klubom že podaljšali trener Bregar ter tri prav tako pomembne članice ekipe v tej sezoni, Elizabeth Omoregie, Alja Koren in kapetanka Miša Marinček. V prihodnje bosta krimove barve branili tudi obetavni tujki, ki sta sodelovanje potrdili pred kratkim. Iz madžarskega Debrecena prihaja Črnogorka Jelena Despotović, iz slovaških Michalovcev pa Ukrajinka Olga Perederij (obe rojeni leta 1994).
 
Aneta Benko, rokometašica Krima Mercatorja:
»Sanje vsake rokometašice so igranje Lige prvakinj. Krim Mercator se je v tej sezoni podal v kvalifikacije, nato pa se prebil med najboljših ekip v Evropi. To je bilo presenečenje za vse, obenem pa izredno lepo doživetje. S klubom si deliva visoke športne ambicije, zato smo se dogovorili za podaljšanje sodelovanja. Ena od olajševalnih okoliščin pri odločitvi je bilo zagotovo tudi dejstvo, da sem tu v Ljubljani precej blizu svoji družini. Krimu Mercatorju se zahvaljujem za zaupanje. Veliko lažje je igrati, če veš, da ti trener in vsi v klubu zaupajo. V tej sezoni skušam njihovo zaupanje kar se da upravičiti, za kar se bom po svojih najboljših močeh trudila tudi v prihodnje.«