31. 7. 2017

Kadetinje prvenstvo začele z zmago proti Izraelu

Kadetinje so evropsko prvenstvo druge divizije v Makedoniji odprle z zmago proti Izraelu, ki so ga premagale z 28:24.

Za končno zmago so se morale zelo potruditi, saj so ob koncu prvega polčasa zaostajale z 11:13. Ema Hrvatin je dosegla devet zadetkov in postala najboljša posameznica tekme. Prvi avgustovski dan dekletom prinaša tekmo proti Kosovu (ob 19.00).

Uvodno tekmo sta obe ekipi začeli precej zadržano, rahlo pobudo so prevzele izraelske tekmice, ki so povedle s 4:2 in slovensko klop prisilile v prvo minuto odmora. V nadaljevanju prvega polčasa je še vedno prednjačila ekipa Izraela, ki je na z rezultatom 13:11 na odmor odšla po uspešno realizirani sedemmetrovki.

Drugi polčas se je za mlado slovensko izbrano vrsto začel precej bolje, z granitno obrambo so prisilile tekmice v številne napake, ki sta jih s protinapadi izkoriščali Ema Hrvatin in Maša Semrajc. Izraelske rokometašic se niso predale, držale so razliko enega ali dveh zadetkov, ki je obetala zanimiv zaključek tekme.

Kljub pomanjkanju mednarodnih izkušenj so Slovenke odlično odigrale zaključek tekme. Ko je semafor po koncu tekme kazal 28:24, so si lahko pošteno oddahnile in se v mislih že pripravljale na tekmo proti Kosovu.

Boris Čuk, selektor slovenske kadetske reprezentance:

"Uvodne tekme vsakega prvenstva so vedno priložnost za slabše, da presenetijo boljše. Pristop k temi ni bil pravi, videli smo tekmice in že razmišljali o lahki zmagi. Cel prvi polčas smo potrebovali, da smo uvideli, da ni šale in bo potrebno odigrati bistveno bolje. V drugem polčasu smo igrali bolj organizirano, Izraelke so kondicijsko padle, kar jim je nakopalo nekaj poškodb. Upam, da bomo v bodoče pokazali boljšo in bolj organizirano igro. Pred odhodom o tekmecih nismo vedeli ničesar, podatke bomo zato iskali na prvenstvu."

Ema Hrvatin, najboljša posameznica tekme:

"V drugem delu tekme je naša obramba delovala precej bolje, posledično je precej bolje steklo tudi v napadu. Vsi moji zadetki so plod ekipnega dela, enkrat se pot do mreže odpre na levi strani, drugič pač na desni."

EVROPSKO PRVENSTVO DRUGE DIVIZIJE, KALE, SKOPJE:

1. kolo, ponedeljek, 31. julija:
SLOVENIJA : IZRAEL 28:24 (11:13)
Slovenija: Hrvatin 9, Semrajc 5, Golavšek 3, Kolar 3, Ožegovič 3, Berzelak 2, Gavrilovič 1, Groff 1, Jarnovič 1, Cerovak, Grebovšek, Ivanovič, Klemenčič, Novak, Oman, Šurla Toth.

2. kolo, torek, 1. avgusta ob 19.00:
KOSOVO : SLOVENIJA

3. kolo, petek, 4. avgusta ob 13.00:
ISLANDIJA : SLOVENIJA

4. kolo, sobota, 5. avgusta ob 13.00:
SLOVENIJA : BOLGARIJA

Nedelja, 6. avgusta