4. 8. 2017

Tretja zmaga slovenskih kadetinj na EP v Makedoniji

Po dveh dneh tekmovalnega premora so slovenske kadetinje proti Islandiji zaigrale zelo zbrano že od prve minute in na koncu z 28:15 slavile tretjo zmago.

Ekipa, ki jo na vseh tekmah spremlja tudi  slovenski ambasador v Makedoniji Milan Jazbec, je v prvi polovici prvega polčasa odlično ustavljala islandski napad. V 15. minuti so naše reprezentantke vodile že z 10:3. Več minut za igro so dobile tudi nekatere, ki se proti Izraelu (28:24) in Kosovu (35:22) niso naigrale.

Po prvi minuti odmora so tekmice zaigrale za odtenek bolje, a prednost slovenske reprezentance je vselej znašala vsaj pet zadetkov. Ob koncu prvega polčasa se je rezultat ustavil pri 14:8, vsaj en zadetek je vpisala prav vsaka rokometašica, ki je do takrat stopila na igrišče.

Tudi v drugem polčasu Islandke v napadu niso imele veliko idej. Mreža se je na drugi strani hitro polnila, nekajkrat tudi s pomočjo sreče. V 51. minuti je prednost prvič poskočila na dvomestno vrednost (23:13), do konca pa narasla še za tri zadetke (28:15).

Po Maji Hrvatin in Maši Semrajc je naziv najboljše posameznice tokrat pripadel Saši Golavšek, s šestimi zadetki najboljši strelki njene ekipe.

Zaradi spremenjenega urnika se bo zadnja tekma skupinskega dela prvenstva v soboto, 5. avgusta začela ob 15.00. Finale in s tem tudi uvrstitev na evropsko prvenstvo prve jakostne skupine bodo slovenske reprezentantke lovile proti Bolgariji.

Boris Čuk, selektor slovenske kadetske reprezentance:

"Vsako tekmo odigramo bolje, znova je presodila boljša igra v obrambi. Dobro smo zaustavili njihovo desno zunanjo igralko in prekinjali obrambo na krožno napadalko. Nekoliko smo tvegali in pustili krilom, da so opravila svoje. V napadu smo prikazali zelo raznovrstno igro in bili nevarni z vseh pozicij, zato mislim, da smo zasluženo visoko zmagali."

EVROPSKO PRVENSTVO DRUGE DIVIZIJE, KALE, SKOPJE:

3. kolo, petek, 4. avgusta:
ISLANDIJA : SLOVENIJA 15:28 (8:14)
Slovenija: Golavšek 6, Hrvatin 4, Kolar 4, Ožegovič 3, Berzelak 2, Gavrilovič 2, Groff 2, Semrajc 2, Cerovak 1, Ivanovič 1, Klemenčič 1, Jarnovič, Novak, Oman, Šurla Toth.

4. kolo, sobota, 5. avgusta ob 13.00:
SLOVENIJA : BOLGARIJA

Nedelja, 6. avgusta:
TEKMA ZA RAZVRSTITEV

Že odigrano:
1. kolo, ponedeljek, 31. julija:
SLOVENIJA : IZRAEL 28:24 (11:13)
Slovenija: Hrvatin 9, Semrajc 5, Golavšek 3, Kolar 3, Ožegovič 3, Berzelak 2, Gavrilovič 1, Groff 1, Jarnovič 1, Cerovak, Grebovšek, Ivanovič, Klemenčič, Novak, Oman, Šurla Toth.

2. kolo, torek, 1. avgusta:
KOSOVO : SLOVENIJA 22:35 (7:13)
Slovenija: Ožegovič 7, Hrvatin 6, Semrajc 5, Gavrilovič 5, Kolar 5, Golavšek 2, Jarnovič 2, Berzelak 1, Groff 1, Oman 1, Cerovak, Grebovšek, Ivanovič, Klemenčič, Novak, Šurla Toth.

LESTVICA
1 SLOVENIJA 3 3 0 0 91:61 (+30) 6