16. 8. 2017

Uvodna novinarska konferenca Krima Mercatorja

Na uvodni novinarski konferenci je Krim Mercator predstavil igralsko zasedbo in cilje za prihajajočo sezono. Pred Krimovkami je 14. Memorial Vinka Kandije, po katerem bodo svoje priprave za nekaj dni preselile v sosednjo Madžarsko.
 
V Stožicah se je predstavila celotna ekipa, poseben poudarek pa je bil na okrepitvah, ki so zbrane nasmejale tudi s prvimi slovenskimi besedami, ki so se jih priučile. Besedo sta prejela tudi trener Uroš Bregar in predstavnica izvršilnega odbora Deja Doler Ivanović. Izpostavila sta visoke športne cilje, ki poleg vseh domačih lovorik, segajo do četrtfinala evropske Lige prvakinj.
 
Krimovke v petek in soboto, 18. in 19. avgusta, čaka že 14. Memorial Vinka Kandije. Pomerile se bodo proti avstrijskemu Hypu, hrvaški Podravki Vegeti in črnogorski Budućnosti. V prihodnjem tednu bodo v Savudriji obiskale Krimov rokometni kamp, kjer rokometno znanje izpopolnjujejo naše mlade rokometašice. Nato jih čaka nekoliko daljša pot proti sosednji Madžarski, kjer bodo s treningi in tekmami nadaljevale priprave pred prvimi vrhunci sezone.
 
Uroš Bregar, trener RK Krim Mercator:
»Glede na lani je ekipa mlajša, zato manj prilagajamo treninge. V protinapadih in v napadu smo zelo poletni, imamo dodatno energijo. Glede na to, da se je precej igralk zamenjalo, bomo več časa potrebovali za obrambo. V preteklosti je bila ta naš zaščitni znak. Prizadevali si bomo, da bo še naprej tako. Najprej obramba, nato pa dobro steči v napad. Vesel sem, da smo zadržali nekatere igralke in dodali novo mlado moč. V prejšnji sezoni smo bili v ligi prvakinj deveti, tudi jaz kot trener pa si želim, da bi šli stopničko višje. Med 16 klubi je kar nekaj takih, ki povečujejo sredstva, upam, da bomo mi to nadoknadili z delom na igrišču.«