30. 9. 2017

Koprčani do zmage in novih dveh točk

Koper 2013 je pod vodstvom selektorja slovenske rokometne reprezentance v 4. kolu Lige NLB po zmagi nad Urbanscape Loko (32:29) prišel do novih dveh točk in prvega mesta na lestvici.

Koprski rokometaši so v derbiju četrtega kroga proti Urbanscape Loki zabeležili nov par točk in ob današnjem spodrsljaju Maribora ter petkovem porazu Jeruzalem Ormoža prevzoeli vrh prvenstvene lestvice.

Primorci so se za zmago morali pošteno potruditi, zmago pa so si priigrali v zaključku tekme. Še v 54. minuti je bil izid izenačen na 27:27. Adam Bratkovič je domače vrnil v vodstvo, Tilen Sokolič je zadel za +2. Alen Bradeško je v 58. minuti zadel za 30:29, nakar je Sokolič vrnil z novim zadetkom. Gosti so imeli še en napad, ki so ga zapravili, Koper pa je v zadnjih sekundah prišel še do sedemmetrovke, ki jo je unovčil Bratkovič.

LIGA NLB, 4. KOLO:

Sobota, 30. september:
HERZ ŠMARTNO : KRKA 29:39 (16:21)
Kunst 6, Strmljan in Močnik po 5; Papež 8, Didovič in Okleščen po 7.

Filip Gradišek, trener Herz Šmartnega:

"Krka je danes zasluženo slavila. Dejansko se je pokazala njihova izkušenost, pa tudi taktično so bili na nas dobro pripravljeni. Mi smo v začetku še nekako skušali držat korak z njimi, a se je kmalu pokazala razlika v kvaliteti. Naredili smo veliko napak, Krka pa je rutinirano tekmo pripeljala do konca."

David Didovič, kapetan Krke:

"Tekmo smo zasluženo dobili, saj smo verjeli v zmago. Čeprav smo tekmo začeli v krču, so se le pokazale naše izkušnje in kvaliteta. Videlo se je, da je gostiteljem v drugem polčasu padla koncentracija, mi pa smo z rotacijami le še stopnjevali tempo in kot sem že povedal, zasluženo odhajamo iz Šmartnega z novim parim točk."

RIKO RIBNICA : MARIBOR BRANIK 26:16 (12:5)
Henigman in Nosan po 5; Sok 6, Bogadi, Šol in Jerenec po 2.

Siniša Markota, trener Rika Ribnice:

"Zaslužena zmaga domače ekipe. Fantje so pustili srce na igrišču, kar je na koncu botrovalo visoki zmagi. Čestitam svojim fantom na pristopu, prizadevnosti in borbenosti, prav tako čestitam ekipi Maribora za fer in korektno igro ter sodnikom za odlično sojenje."

KOPER 2013 : URBANSCAPE LOKA 32:29 (14:13)
Grzentič 7, Krečič 6; Šibanc 8, Gratner 7.

Petek, 29. september:
LL GROSIST SLOVAN : JERUZALEM ORMOŽ 32:24 (12:10)
Marušič 9, Sankovič 7; Čudič in Kockek po 6.

Bojan Čotar, trener LL Grosista Slovana:

"Najprej bi rad čestital gostujoči ekipi za fer in korektno tekmo. Seveda čestitke mojim fantom, ki so ponovili timski duh, kot je bil proti Kopru pretekli krog. Danes so bili skoncentrirani tudi v taktičnih nalogah, ki so jih zelo dobro opravili. Zaradi tega smo prišli do zmage, ki nam veliko pomeni."

Bojan Čudič, igralec Jeruzalema Ormoža:

"Povsem zaslužena zmaga domačih. Mi smo odigrali najslabšo tekmo do zdaj v obrambi in zgrešili smo preveč čistih priložnosti. Kljub slabi igri nas je v prvem polčasu v igri držal vratar Balent, v drugem pa smo nekaj časa še držali stik z zelo razigranimi domačini, potem pa povsem popustili, kar so Ljubljančani s pridom izkoristili in nas prepričljivo premagali. Še enkrat čestitke gostiteljem, mi pa moramo gledati naprej in upati, da se nam takšna tekma ne ponovi več."

TRIMO TREBNJE : DOBOVA 19:22 (7:12)
Cvetko 6, Grandovec 3; Markušić 6, Seferović 5.

STATISTIKA

Sandi Markl, trener Dobove:

"Čestitam svojim fantom za igro v obrambi in dosledno izpolnjevanje naših dogovorov pred tekmo. To smo potrebovali kot dokaz, da smo, kljub vsem poškodbam, na pravi poti. Ne bomo spali na tej zmagi in že smo z mislimi pri LL Grosistu Slovanu!"

Roman Šavrič, trener Trima Trebnjega:

"Tekmo smo zasluženo izgubili, saj smo naredili preveč napak, zgrešili veliko čistih strelov, bili pa tudi nezbrani v obrambi. Dejansko nismo imeli razpoloženega igralca. Čimprej se moramo pobrati, saj je Liga NLB še dolga in v soboto je nova priložnost za novo dokazovanje."
LESTVICA
1 RD KOPER 2013 4 2 2 0 105 101 4 6