29. 12. 2017

Rok Bizjak novi direktor RK Gorenje Velenje

Po dobrih dveh letih se z mesta direktorja Rokometnega kluba Gorenje Velenje poslavlja Matej Avanzo, ki se seli nazaj v košarkarske vode. Njegovo mesto bo pri slovenskim podprvakih zasedel Rok Bizjak.

Avanzo se je velenjskemu rokometnemu klubu pridružil z začetkom oktobra 2015. Skupaj z ožjo ekipo vodstva kluba se je uspešno lotil finančne sanacije kluba, ob tem je bdel nad razvojem dolgoročne vizije kluba, da ta postane eden najboljših slovenskih rokometnih centrov za razvoj mladih rokometašev, ter poskrbel za večjo marketinško opaznost kluba, ki je med tem na čelu s predstavnikom za odnose z javnostmi Aljažem Močnikom postal tudi primer dobre prakse dela prek socialnih medijev. Med drugim je na njegovo pobudo velenjska Rdeča dvorana še danes odeta v elegantne črno-rumene barve, pri uradni raziskavi agencije Mediana pa je bil RK Gorenje Velenje prvič v zgodovini uvrščen med pet najbolj izpostavljenih športnih klubov v Sloveniji. S klubom je imel sklenjeno sodelovanje do konca te sezone, a se je z generalnim sponzorjem kluba ter vodstvom le-tega dogovoril, da se od Velenja poslovi predčasno in z januarjem 2018 delo nadaljuje v Košarkarskem klubu Sixt Primorska.

V čevlje 35-letnega Ljubljančana je z novim koledarskim letom stopil pet let mlajši domačin Rok Bizjak. Ta v velenjskem klubu ni novinec, saj je v njem od jeseni 2015 opravljal naloge sodelavca za finance in marketing. Velenjčan je v mladosti treniral tenis in kot eden najbolj nadarjenih Slovencev odšel na študij v ZDA. V Južni Karolini je na univerzi Clemson diplomiral iz finančnega menedžmenta.

Z zamenjavo v vodstvu kluba se dolgoročna strategija kluba ne bo spremenila. Ta bo še naprej deloval v smeri, da postane vodilni slovenski center za razvoj mladih rokometašev. V Velenju za prihodnost veliko upov polagajo na nadarjeni rod domačih fantov letnika 2000. V minuli sezoni je ta v kadetskem državnem prvenstvu segla po bronastem odličju, letos pa po vrnitvi med slovenske prvoligaše tam sploh še ne pozna poraza – na 10 tekmah je dosegla devet zmag in remi – in zaseda prvo mesto. V tej sezoni je priložnost za dokazovanje med člani dobila že sedmerica mladincev. Tako bo tudi v preostanku sezone, medtem ko bodo nekateri mladinci v prihodnji sezoni že kandidirali tudi za redna mesta v članski ekipi. Ta bo v prihodnosti zagotovo bistveno bolj domača - velenjska, slovenska in usmerjena pretežno v mlade moči.

Ob tem bo klub še naprej vztrajal tudi pri finančni sanaciji, ki je trenutno realizirana na 60 odstotkih, dokončana pa bo leta 2022.

Milan Meža, predsednik RK Gorenje Velenje:

"Ko je poleti Matej Avanzo dobil klic, da si na Primorskem njegovega prihoda želijo še pred koncem sezone, smo bili zanj iskreno veseli. Prva športna ljubezen je nenazadnje le ena in je tista, v kateri resnično uživaš. V dobrih dveh letih delovanja v Velenju je za naš klub naredil ogromno. Z organizacijskega in marketinškega vidika je letvico dvignil izjemno visoko. Čeprav se mu v naši sredini največja želja, da bi člansko moštvo osvojilo katero izmed lovorik, ni uresničila, verjamemo, da Šaleško dolino zapušča z lepimi spomini. Za ves vložen trud in energijo smo mu izredno hvaležni, veliko sreče pa mu želimo tudi pri prihajajočih izzivih. Prepričan sem, da Rok, njegov naslednik, mesto direktorja prevzema z dobro popotnico ter da bo celotna ekipa še naprej uspešno vztrajala na začrtani poti proti vzpostavitvi razvojnega centra za mlade rokometaše."

Rok Bizjak, novi direktor RK Gorenje Velenje:

"RK Gorenje Velenje je v zadnjih letih naredil ogromen napredek na organizacijskem in marketinškem področju, za kar gre zasluga predvsem Mateju Avanzu, ki je v Velenje prinesel številne dobre novosti in dodatna znanja. Ob tej priložnosti bi se mu rad najlepše zahvalil za ves trud in energijo, ki ju je vložil v naš klub, in mu obenem zaželel veliko uspeha na njegovi nadaljnji športno-poslovni poti. Za slovenske razmere klub danes organizacijsko deluje na zelo visoki ravni, ta pa je primerljiva tudi s tisto iz največjih evropskih klubov. Z ekipo bomo storili vse, da tako ostane tudi v prihodnje. V klubu bomo vse sile usmerili v kakovostno delo z mladimi igralci, od tistih najmlajših in vse do naše mladinske ekipe. Ti igralci morajo v bližnji prihodnosti predstavljali osnovo in središče delovanja naše članske ekipe. Zavedamo se, da nam vsega ne bo uspelo uresničiti čez noč, a naš cilj je jasen. Temelji novega klubskega sistema so postavljeni in na njih moramo sedaj graditi našo prihodnost. Seveda bo zelo pomembno tudi to, da rezultate članske ekipe spravimo na raven, ki si jo klub ter naši navijači in podporniki zaslužijo. Ta sezona še zdaleč ni končana. Prepričan sem, da bo članska ekipa naredila vse, daže v letu 2018 v Velenje vrne naslov državnega in naslov pokalnega prvaka. Z načrtovano pomladitvijo bo naše člansko moštvo imelo več mladega pridiha že v prihodnji sezoni, a naše ambicije kljub temu morajo ostati visoke, vendar hkrati tudi realne glede na razpoložljiva finančna sredstva, ki bodo nižja kot so bila do sedaj. Vseeno želimo sestaviti ekipo, ki bo lahko konkurenčna v evropskih tekmovanjih in se bo še naprej borila za slovenski lovoriki. Ob tem je moja velika želja tudi ta, da se z našim delom čim bolj približamo in povežemo z Velenjčani, da se bodo ti tako s klubom v prihodnje še bolj poenotili in igralce podpirali v čim večjem številu."