31. 1. 2018

Organizatorji Eurofesta v Kopru pričakujejo več kot 180 ekip

Koper bo med 3. in 8. julijem gostil 26. mednarodni rokometni turnir Eurofest, na katerega se je do danes prijavilo že 130 ekip iz Avstrije, Belgije, Češke, Danske, Francije, Črne Gore, Izraela, Madžarske, Poljske, Srbije, Španije, Švedske, Slovaške, Slovenije in Tajvana.
 
Po lanskem rekordnem Eurofestu s 162 sodelujočimi ekipami iz 16 držav, se letos gostiteljem obeta nov rekord, saj se je v predprijavnem roku, ki se izteče 25. januarja, prijavilo že 130 ekip iz 15 držav. Največ jih je iz Belgije, Češke in Francije, pridružujejo pa se jim tudi nove, predvsem iz Švedske in Danske. Trenutna zasedenost nastanitvenih kapacitet je 80-odstotna, od tega so osnovne šole že polno zasedene. 

"Letos bo med prizorišči vzpostavljena povezava z avtobusi, ki bodo tekmovalce prevažali med igrišči in vse do vodnega parka v Žusterni, kjer bodo imeli omogočeno kopanje," je novost 26. Evropskega rokometnega festivala izpostavil vodja organizacijskega odbora Anton Barič in dodal, da sta edinstvena lokacija centralnega igrišča neposredno ob morju in dejstvo, da večina tekem poteka v klimatiziranih dvoranah nedvomno glavna razloga za porast zanimanja, čeprav si nenehno prizadevajo izboljšati tudi kakovost ostalih storitev.

"Vedno se potrudimo, da sestavimo takšen razpored, ki ekipam dovoljuje dovolj časa za kopanje in izlete v sosednja mesta," je adute najbolj množičnega športnega tekmovanja v Obalni prestolnici predstavil Barič. Ta si letos obeta rekordno število nastopajočih in sicer več kot 180 ekip iz 20 držav.

Ob tej priložnosti organizatorji vabijo vse mlade, ki so željni novih izkušenj in poznanstev, da se Eurofestu pridružijo kot prostovoljci pri organizaciji tega največjega rokometnega dogodka. Ker pa željjo doseči še boljšo medijsko odzivnost (Facebook, spletna stran, Youtube,….), bogatejše fotogalerije, posnetke z vseh prizorišč, dogajanje v živo 24 ur vsak dan,  vabijo vse, ki jim delo s fotoaparatom in kamero ni tuje, da se jim pridružijo in sodelujejo v medijski skupini.

Vsi zainteresirani za fotografijo, snemanje in montažo videoposnetkov se lahko prijavijo na info@eurofest.si.