24. 2. 2018

Celjani kljub zmagi brez napredovanja v Ligi prvakov

Celjski rokometaši so si na srečanju 13. kola Lige prvakov priigrali svojo tretjo zmago, tokrat so bili z 32:28 boljši od Aalborga. Vendar pa to ni bilo dovolj, da bi Celjani napredovali v osmino finala.

Celjski rokometaši so že pred tekmo s tekmeci iz danskega Aalborga ostali brez vseh možnosti za preboj v osmino finala evropske lige prvakov. To so jim onemogočili tekmeci iz beloruskega Bresta po današnji nenadejani zmagi nad Parižani, v "revialnem dvoboju" v Zlatorogu s tekmeci iz danskega Aalborga pa so smetano pobrali domači rokometaši in ne glede ena razplet zadnjega dvoboja v madžarskem Veszpremu, ki bo v soboto, 3. marca, osvojili končno sedmo mesto v skupini B.

Izbranci velenjskega stratega na celjski klopi Branka Tamšeta so sijajno odprli zadnji domači dvoboj v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini v tej sezoni in po pičlih petih minutah povedli s 4:1. V nadaljevanju so vselej bojeviti rokometaši iz Hamletove dežele vzpostavili ravnotežje in se približali na dva gola, a nato so Celjani znova zaigrali sijajno in v 17. minuti prvič na tekmi povedli za pet golov (10:5).

V naslednjih šestih minutah pa so Danci naredili delni rezultat 6:1 in v 23. minuti tekmo postavili v začetno izhodišče (11:11), a zaključne minute prve polovice so minile v prevladi domače zasedbe, ki je na velik odmor odšla s prednostjo treh golov (15:12).

Druga polovica tekme je bila preslikava prvega, obe ekipi sta prikazali toplo-hladno predstavo. Celjani so v šesti minuti znova vodili za pet golov (19:14), a le dve minuti kasneje je bilo le +2 (19:17). Nato je znova nastopilo plodno domače obdobje, v 47. minuti so Tamšetovi varovanci povedli s 24:19, le štiri minute pozneje pa je bilo 25:24.

V razburljivi končnici so gostitelji vendarle strnili svoje vrste in si po golu Jake Malusa v začetku 58. minute priigrali štiri gole prednosti (31:27), lepo zalogo v zadetkih pa zadržali do konca dvoboja.

V celjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Borut Mačkovšek z osmimi in Žiga Mlakar s šestimi goli.

LIGA PRVAKOV, 13. KOLO

Sobota, 24. februarja:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO : AALBORG 32:28 (15:12)
Mačkovšek 8, Mlakar 6; M. Jensen 5, Hald Jensen 4.