26. 3. 2018

Pokalne polfinalistke dobile tekmice na finalnem turnirju

Na Rokometni zvezi Slovenije je potekal žreb polfinala Pokala Slovenije za ženske, ki bo s finalni turnirjem na Kodeljevem na sporedu ta konec tedna.

Naslov pokalnega prvaka brani Krim Mercator, ki bo tokrat tudi v vlogi organizatorja, v polfinale pa so se uvrstili še Ljubljana, ki je v četrtfinalu izločila Ptuj, Zagorje, ki je bilo boljše od Velenja in finalist lanskega pokala Z'Dežele, ki je na derbiju četrtfinala z 22:21 ugnal Krko. Ekipa Ljubljane je edina, ki bo na zaključnem turnirju zaigrala prvič.

Finalni turnir bo, enako kot v sezoni 2015/16, ko so se uspeha veselile Krimovke, znova potekal v dvorani na Kodeljevem, vstop na vse tekme pa je brezplačen.

POKAL SLOVENIJE ZA ŽENSKE, FINALNI TURNIR, DVORANA KODELJEVO

Polfinale, sobota, 31. marca:
ZAGORJE : LJUBLJANA (15.30)
KRIM MERCATOR : Z'DEŽELE (18.00).

Nedelja, 1. aprila:
TEKMA ZA 3. MESTO (15.30)
FINALE (18.00) - prenos na TV SLO 2

IZJAVE PO ŽREBU:

Bojan Voglar, Zagorje:

"Vse ekipe, ki so se uvrstile na zaključni turnir, so zelo kakovostne. Naše želje so nekaj, realnost pa je trenutno povsem druga stvar. Zadovoljni smo s žrebom, saj nam nasproti ne bodo stale favoritinje turnirja, rokometašice Krima Mercatorja. Tudi Ljubljana vedno predstavlja hudo oviro. Pričakujem težko tekmo, na kateri favorita ni. Upam, da se bomo prebili do finala."

Andrea Perić, Zagorje:

"Z žrebom smo zadovoljni, a ne bom nam lahko. Pokal je specifično tekmovanje. Vsaka ekipa bo dala svoj maksimum. Upam, da bomo zabeležili novo zmago in se na koncu videli v finalu."

Nataša Derepasko, Ljubljana:

"Z žrebom sem zadovoljna, izognili smo se namreč Krimu Mercatorju, prvemu favoritu pokala. Smo mlada ekipa, skušali se bomo boriti po najboljših možnih močeh in dokazati, da lahko premagamo najboljše ekipe."

Nina Žabjek, Ljubljana:

"Nisem prepričana, če smo z žrebom zadovoljni. Na tekmo se bomo pripravljale zavzeto in upamo, da bomo uspele zabeležiti zmago. Že v preteklosti smo namreč dokazale, da se lahko kosamo in tudi premagamo boljše ekipe."

Deja Doler Ivanović, Krim Mercator:

"Letos smo imeli poseben motiv za organizacijo turnirja v Ljubljani, saj sta se prvič v zgodovini kar dve naši ekipi uvrstili na zaključni turnir, česar smo izjemno veseli. Maksimalno zavzeto bomo organizirali rokometni praznik, saj si vse štiri ekipe to tudi zaslužijo. Veljamo za favorite, vemo pa, da je pokalni turnir specifično tekmovanje, v katerega vstopamo z vsem spoštovanjem do ostalih. Želimo si doseči enega od ciljev sezone, to je osvojitev pokala."

Tamara Mavsar, Krim Mercator:

"Od Krima Mercator se na vsaki tekmi, ne glede na to, kdo nam stoji nasproti, pričakuje, da jo vzamemo resno. Verjamem, da nas čaka dobra tekma, tako kot je to veljalo na dvoboju v Golovcu. Pričakujemo, da bomo znova postale pokalne prvakinje."

Sebastjan Oblak, Z'Dežele:

"Na finalni turnir so se uvrstile ta trenutek najboljše ekipe v Sloveniji. Vemo, da so Krimovke zaenkrat še nedotakljive, a vseeno se bomo skušali nanje pripraviti čim bolje in odigrati čim boljšo tekmo. Videli bomo, kaj bo to prineslo. Z žrebom nismo zadovoljni, a to je šport. Lani smo v tem pogledu imeli srečo, letos pač ne."

Katarina Regner, Z'Dežele:

"Z žrebom nismo zadovoljni, nasproti nam bo namreč stal Krim Mercator, ki velja za favorita. Skušale bomo prikazati čim boljšo predstavo in se upirati tekmicam, videli pa bomo, kaj nam bo to prineslo."