27. 3. 2018

Levc se poleti vrača v Velenje

V prihodnji sezoni bo barve članskega moštva Gorenja Velenja znova branil Vid Levc (197 cm, 1994). Levi zunanji rokometaš, ki se trenutno v dresu mariborskega Branika vrača na igrišče po težki poškodbi kolena, bo črno-rumeni dres nosil vsaj do poletja 2020.

Levc je nekdanji mladinski reprezentant, ki je za Slovenijo uspešno nastopal na evropskem prvenstvu leta 2014 v avstrijskem Linzu. Z 38 zadetki na sedmih tekmah bil eden najboljših posameznikov svoje ekipe, ki je na koncu zasedla 5. mesto. Po dobrih predstavah v dresu Gorenja Velenja ga je pred dobrim letom dni prvič na širši seznam članske reprezentance (kvalifikacije za olimpijske igre 2016) uvrstil tudi selektor Veselin Vujović.

Vrstam kluba iz Šaleške doline se je 23-letni rokometaš prvič pridružil v začetku leta 2016, potem ko je v prvem delu sezone 2016/17 že kot član Gorenja Velenja izkušnje še nabiral pri nasledniku matičnega Preventa, moštvu Slovenj Gradca 2011. Konec marca v minuli sezoni se je Vid, sicer sin nekdanjega slovenskega reprezentanta Aleša Levca, nesrečno poškodoval v končnici tekme državnega prvenstva v Novem mestu. Že v začetku iste sezone si je natrgal prednjo križno vez levega kolena, a se na lastno željo odločil, da bo ekipi pomagal s pomočjo posebne opornice. Na Dolenjskem je vez dokončno popustila, ob tem pa si je poškodoval še stransko vez in meniskus.

Po operativnem posegu se je na stara pota vračal pod budnim očesom klubske zdravniške in fizioterapevtske službe ter Danca Mortna Seierja Larsna, trenerja za telesno pripravo članske ekipe Gorenja Velenja, s katerim sta opravljala individualne treninge. Pred kratkim je bila dolgotrajna rehabilitacija uspešno zaključena in Levc je bil znova pripravljen za povratek na igrišča. V želji po zagotovitvi primernega igralnega časa, ki ga rokometaš po tako težki poškodbi potrebuje, sta se klub in igralec dogovorila, da se Vid do konca sezone preseli k mariborskemu Braniku, ki se bori za obstanek v Ligi NLB.

Vid se bo v prihodnji sezoni na levem zunanjem igralnem mestu pridružil slovenskemu reprezentantu Janu Grebencu (194 cm, 1992) ter mlademu velenjskemu upu Jerneju Drobežu (194 cm, 2000). Pred njim se je v klub po nekaj sezonah (predvsem) v tujini vrnil tudi vratar Emir Taletović (189 cm, 1990).

Rok Bizjak, direktor RK Gorenje Velenje:

"Za Vidom je dolgo obdobje okrevanja in rehabilitacije, ki je bilo zanj zelo pomembno, saj je bilo potrebno zagotoviti popolno rehabilitacijo, da bo lahko še naprej delal tisto kar ga najbolj veseli. Z njegovim okrevanjem smo zelo zadovoljni in verjamemo, da bo Vid lahko v naslednji sezoni dal svoj maksimum. V času rehabilitacije je klub Vidu nudil vso strokovno pomoč za uspešno vrnitev na igrišče. Ocenili smo tudi, da je do konca sezone za njega najboljše, da igra in že pred začetkom naslednje sezone dobi nazaj vse potrebne občutke na igrišču. Vid je zelo delaven in verjamem, da je pred njim še zelo uspešna kariera, zato smo zelo zadovoljni, da smo se dogovorili za podaljšanje pogodbe." 

Vid Levc, povratnik v RK Gorenje Velenje:

"Rad bi se zahvalil RK Gorenje Velenje za vso podporo v času okrevanja po poškodbi ter trenerju Mortnu Seierju Larsnu, s katerim sva v zadnjih nekaj mesecih skorajda vsakodnevno skupaj korakala nazaj proti rokometnemu parketu. Celotna rehabilitacija je potekala po pričakovanjih. Dolgo sem bil odsoten z igrišč, a sem si raje vzel dodaten čas, kot pa da bi se na parket vrnil prehitro in s tem premalo pripravljen. V Mariboru počasi znova začenjam tudi z igranjem rokometa. Izredno se že veselim naslednje sezone in obenem verjamem, da je velenjski klub prava izbira za naslednji dve leti moje športne poti. Pričakujem, da bo naša mlada, a ambiciozna ekipa lačna uspehov."

VID LEVC

Igralno mesto: levi zunanji
Višina: 196 cm
Rojen: 23.11.1994 

Dosedanji klubi:
2018: Maribor Branik
2016-2018: Gorenje Velenje
2011-2016: Slovenj Gradec 2011 
2011: Prevent/Slovenj Gradec