25. 4. 2018

Babić zapušča klop Gorenja Velenja

Željko Babić ni več trener članske ekipe RK Gorenje Velenje. Vodstvo kluba se je s Hrvatom po četrtem zaporednem porazu v državnem prvenstvu dogovorilo za sporazumno prekinitev sodelovanja. Na klopi ga bo zamenjal 34-letni Klemen Luzar.

Kljub prevzemu vodenja članskega moštva Luzar v velenjskem klubu še naprej ostaja tudi koordinator mlajših klubskih selekcij ter trener mladincev. Slednji so v minuli sezoni brez poraza osvojili 2. ligo, letos pa je že pred zadnjima dvema tekmama jasno, da bodo med prvoligaško smetano osvojili eno izmed medalj.

Članska zasedba črno-rumenih se je pred zadnjimi tekmami sezone znašla v sila nezavidljivem položaju. Potem ko je predčasno zaključila tekmovanje v obeh mednarodnih tekmovanjih, je v četrtfinalu slovenskega pokalnega tekmovanja sledil presenetljiv izpad proti Jeruzalemu Ormožu, klavrno pa se je zanjo začelo tudi tekmovanje v državnem prvenstvu. V Ligi NLB za prvaka je bil najprej v Rdeči dvorani boljši Koper 2013, za tem pa so Velenjčane na gostovanjih ugnale še ekipe Krke, Rika Ribnice in preteklo soboto Urbanscapea Loke.

Zgolj s točkami (31), ki jih je prejelo pred začetkom končnice državnega prvenstva, moštvo Gorenja Velenja trenutno na lestvici Lige NLB za prvaka zaseda tretje mesto. Tik za njim se nahajajo Primorci, ki mu pred nedeljsko medsebojno tekmo na Obali (ob 20.15) za ovratnik dihajo le s točko zaostanka. Do konca sezone velenjskim rokometašem sicer preostaja šest tekem.

Janez Gams, športni direktor RK Gorenje Velenje:
"Članska ekipa se je znašla na točki, ki nam v RK Gorenje Velenje nikakor ne more biti v ponos. S trenerjem Željkom Babićem kljub vsem naporom nismo našli poti, ki bi nas popeljala iz rezultatske krize. Oboji smo se strinjali, da je v dobrobit kluba potrebna sprememba na trenerskem mestu ter se dogovorili za sporazumno prekinitev sodelovanja. Člane bo v prihodnje vodil Klemen Luzar, ki se je z delom v našem klubu že dokazal. Veseli nas, da je pokazal pogum in prevzel vodenje ekipe, s katero bo skušal vsaj delno zakrpati načet ugled. Zavedamo se, da v roki nima čarobne palice, ki bi položaj čez noč obrnila na glavo, a vanj popolnoma zaupamo. Prepričani smo, da premore potrebno znanje in osebnostne lastnosti, ki jih v tem trenutku potrebujemo."