26. 6. 2018

Vlado Matanović okrepil Gorenje Velenje

Člansko moštvo Gorenja Velenja je pred novo sezono dobilo prvega tujega novinca. Črno-rumene je okrepil 23-letni hrvaški rokometaš Vlado Matanović (181 cm, 1995). Desnokrilni igralec je s klubom iz Šaleške doline sklenil dvoletno pogodbo z možnostjo prekinitve po prvi sezoni.

Matanović prihaja iz Reke. Svojo rokometno pot je začel v tamkajšnjem Moškem rokometnem klubu Kozala, sredi sezone 2013/14 pa prestopil k Buzetu iz istoimenskega mesteca tik ob južni slovenski meji. Od poletja 2015 je bil član prvoligaša iz Umaga, s katerim se je v minuli sezoni zavihtel na finalni turnir najboljše četverice hrvaškega pokalnega tekmovanja, državno prvenstvo pa sklenil na osmem mestu. Na 24 tekmah med hrvaško klubsko rokometno elito je zabil 98 golov.

Krilni rokometaš je leta 2012 z reprezentanco do 18 let nastopil na evropskem prvenstvu v Avstriji. Hrvaška je tedaj zasedla sedmo mesto, Matanović pa je bil na tekmah dvakrat izbran za najboljšega igralca svoje ekipe. Naslednje poletje je nastopil še na svetovnem prvenstvu do 19 let na Madžarskem, kjer se je s soigralci veselil srebrnega odličja. Tik pred tem je še kot najstnik okusil tudi igranje v članskem dresu z državnim grbom. Še ne polnoletnega ga je januarja 2013 tedanji selektor Slavko Goluža poslal v ogenj na dveh pripravljalnih tekmah proti Norveški.

Hrvaški levičar je šesta okrepitev Gorenja Velenja pred novo sezono. Pred njim so se v Šaleško dolino vrnili David Miklavčič, Emir Taletović in Vidl Levc, iz Škofje Loke v osje gnezdo prihaja Aleks Kavčič, iz Ormoža pa Miha Kavčič. Matanoviću bo na desnem krilu družbo delal 20-letni bosanski reprezentant Ibrahim Haseljić, ki je v končnici minule sezone s klubom podaljšal sodelovanje za tri leta.
 
Janez Gams, športni direktor RK Gorenje Velenje:
"Pod svoje okrilje smo dodali novega mladega rokometaša, ki v našem klubu vidi pravo sredino za svoj igralski razvoj, je željan napredka in je zanj pripravljen trdo delati. Matanović bo zagotovo popestril našo igro in tako prispeval svoj del k uspešnemu mozaiku naše osvežene in pomlajene podobe."

Vlado Matanović, okrepitev RK Gorenje Velenje:
"K selitvi v Velenje so me prepričale tri stvari. Sam rad igram hiter rokomet, ki ga v slovenski ligi nikoli ne manjka. Takšen stil igre goji tudi trener Zoran Jovičić, katerega sem imel priložnost spoznati že v času, ko je deloval v Kopru. Videl sem njegov način dela, ki mi je izredno všeč, zato se sodelovanja izredno veselim. Poleg tega mi igranje v Šaleški dolini pomeni naslednji korak v karieri, v kateri je pred mano še veliko ciljev. Ekipa Gorenja Velenja bo v novi sezoni precej mlada, v čemer vidim dodatno vrednost, saj se bomo s fanti tudi na račun tega zagotovo uspeli še bolj povezati. Vsekakor si želim, da bi bili z ekipo konkurenčni v boju za najvišja mesta v Sloveniji."