12. 8. 2018

Kadeti izgubili proti Islandcem

Slovenska kadetska reprezentanca je na tretji tekmi evropskega prvenstva drugič izgubila. V Varaždinu so bili z 28:24 boljši Islandci.


Slovenci so po zmagi in porazu v prvih dveh kolih tekmo proti Islandcem, ki so pred tem premagali Poljsko in Švedsko, začeli borbeno in rezultat je bil po prvih petih minutah poravnan na 3:3. Nekoliko bolje so nadaljevali islandski rokometaši, vendar naši reprezentanti niso dovolili, da bi se tekmeci oddaljili na več kot dva gola prednosti in ob polovici polčasa je semafor kazal na 8:9. Sledil je strelski mrk naših kadetov in ekipi sta se na odmor odpravili z rezultatom 8:14.


V drugi polčas so izbranci trenerja Janeza Klemenčiča vstopili odločeni, da popravijo slabši vtis zadnjih minut prvega dela tekme. Uspeli so se približati, vendar Islandci niso dovolili presenečenja in na koncu slavili z 28:24. V grobem obračunu so bili dodeljeni kar trije rdeči kartoni, pri Slovencih si ga je v drugem polčasu prislužil Lan Grbič, v islandski izbrani vrsti pa sta ga prejela Tjorvi Gislason v prvem in Eirikur Thorarinsson v drugem polčasu.


Najboljši strelec tekme naše reprezentance je bil Tadej Kljun s šestimi zadetki, v vratih se je z enajstimi obrambami izkazal Luka Logar.


Po drugem porazu v prvem delu tekmovanja, naši rokometaši nimajo več možnosti za napredovanje med osem najboljših reprezentanc in se bodo v nadaljevanju borili za mesta med 9. in 16.


KADETI, EVROPSKO PRVENSTVO

PRVI DEL, SKUPINA D

3. kolo, nedelja, 12. avgusta:

SLOVENIJA : ISLANDIJA 24:28 (8:14)

Slovenija: Drobež 2, Grbič, Budja 1, Blagotinšek 1, Šiško 4, Grmšek, Košec, Cirovič, Pipp 1, Glavan, Jezernik 2, Tajnik 3, Kljun 6, Grobelnik 2, Rakita 2, Juričan.

 

VEČ O TEKMI

 

Že odigrano:

PRVI DEL, SKUPINA D

1. kolo, četrtek, 9. avgusta:

SLOVENIJA : ŠVEDSKA 21:29 (11:17)

Slovenija: Drobež 2, Grbič 2, Budja, Blagotinšek 1, Šiško, Grmšek, Košec 5, Cirovič 6, Pipp, Glavan, Jezernik 3, Tajnik, Kljun, Grobelnik 1, Rakita 1, Juričan.


2. kolo, petek, 10. avgusta:

POLJSKA : SLOVENIJA 22:32 (10:17)

Slovenija: Drobež 2, Grbič 3, Budja 2, Blagotinšek, Šiško, Grmšek, Košec 2, Cirovič, Pipp 2, Glavan, Jezernik 5, Tajnik 5, Kljun 2, Grobelnik 9, Rakita, Juričan.