17. 8. 2018

Kadeti v drugem polčasu povsem zasenčili Norvežane

Slovenska kadetska reprezentanca je na tekmi za razvrstitev med 9. in 12. mestom premagala Norveško (28:19) in si zagotovila nastop na svetovnem prvenstvu.


Tekma med Slovenijo in Norveško se je začela zelo izenačeno in še deset minut pred koncem prvega polčasa je bil rezultat poravnan na 6:6. Zadnje minute prvega dela tekme so nato pripadle Norvežanom, ki so dobro ustavljali slovenski napad ter uspešno zadevali odprte strele in se na odmor odpravili s prednostjo štirih golov (12:8).


Slovenci so v drugi polčas vstopili izjemno borbeno, kar šestkrat zapored uspešno zadeli in znova povedli (14:12) ter prisilili norveškega trenerja Ansteina Engravslia, da je posegel po minuti odmora. Po napotkih svojega trenerja so tekmeci naših znova veliko bolje zaigrali, vendar so tudi Slovenci odlično nadaljevali in po nekaj zgrešenih strelih norveške izbrane vrste, dvomov o zmagovalcu ni bilo več. Slovenski kadeti so se razveselili zmage z 28:19, ki jim je zagotovila vozovnico na svetovno prvenstvo.


Najboljši strelec naših je bil Teo Jezernik s sedmimi goli.

 

KADETI, EVROPSKO PRVENSTVO

TEKME ZA RAZVRSTITEV MED 9. IN 12. MESTOM

Sreda, 15. avgusta:

NORVEŠKA : SLOVENIJA 19:28 (12:8)

Slovenija: Drobež, Grbič 2, Budja 1, Blagotinšek, Šiško 5, Grmšek, Košec, Cirovič 5, Glavan, Jezernik 7, Tajnik 3, Kljun, Logar, Grobelnik 2, Rakita 3, Jerlah.

 

VEČ O TEKMI