26. 9. 2018

VIDEO: Riko Ribnica doma presenetila Celjane

Riko Ribnica je v 4. kolu Lige NLB po golu Davida Kavčiča v zadnji minuti srečanja prišla do presenetljive zmage nad aktualnimi državnimi prvaki (22:21).

Za celjske rokometaše ni premora, tekme v elitni skupini evropske lige prvakov in domačem prvenstvu si sledijo po tekočem traku, v vnaprej igrani osrednji tekmi 4. kroga lige NLB - konec tega tedna bodo v svojem Zlatorogu gostili nemške velikane iz Flensburga - pa so v deželi suhe robe doživeli hladen tuš ter po razburljivi in izenačeni tekmi za gol klonili proti Ribničanom.

To pomeni, da so Ribničani ostali edini neporaženi v prvenstvu, saj so slavili v obračunu doslej še nepremaganih ekip; po še nepolnem krogu imajo sedem točk, Celjani s tekmo manj štiri.

Že začetek je napovedal, da bo obračun vodilnih zanimiv. Bolje so začeli domači in po desetih minutah vodili že s 5:1, a so potem svoje minute imeli tudi gostje. Prebudili so se po zaostanku 3:7, prišli do izenačenja, po zaslugi Branka Vujovića in Gala Marguča pa nato polčas dobili za dva.

Toda domači se seveda niso predali. Celjani so prednost s konca prvega dela sicer zadržali večji del drugega polčasa; v 45. minuti je bilo 18:15, še v 54. pa je bil na semaforju izid 17:20. Potem pa je sledilo domačih pet minut; Rok Setnikar in David Kovačič sta s po dvema zadetkoma in delnim izidom 4:1 zaostanek spremenila v vodstvo za gol, za goste je še enkrat izenačil Marguč.

V zadnjem napadu so nato Ribničani le nekaj sekund pred iztekom tekme zadeli, junak je postal David Kovačič, Celjani so v zadnjem poskusu najprej zahtevali minuto odmora, potem pa izpeljali zadnjo akcijo v treh sekundah, a je žoga končala visoko prek gola, tako da se je lahko v Ribnici začelo veliko slavje.

Prav Kovačič je bil s sedmimi goli najboljši strelec domačih, pri gostih jih je pet dosegel Josip Šarac.

LIGA NLB, 4. KOLO

Sreda, 26. september:
RIKO RIBNICA : CELJE PIVOVARNA LAŠKO 22:21 (11:13)
Kavčič 7, Setnikar 5; Šarac 5, Vujović, Malus in Marguč po 4.

Matija Nosan, kapetan Rika Ribnice:

"Mislim, da smo pokazali eno najbolj borbenih tekem v letošnji sezoni, kar je razvidno tudi iz končnega rezultata. Vmes nas je malo zmanjkalo, vendar se nam je uspelo še pravočasno vrniti. Priborili smo si to zmago s trdo in odločno igro ter končno je tudi Celje padlo v naši dvorani. Hvaležni smo navijačem, ki so bili fenomenalni. Upam, da se v podobnem številu zberejo tudi na naslednji domači tekmi, ko nam bo na srečanju drugega kroga kvalifikacij pokala EHF nasproti stala zasedba Selfoss z Islandije."

Branko Tamše, trener Celja Pivovarne Laško:

"Težko je takoj po tekmi povedati kaj je šlo narobe. Glave so namreč še vroče, a to kar smo spremljali danes ni rokomet, to je mesarsko klanje. Tekmo zapuščamo s tremi poškodovanimi igralci. A takšna igra je bila domačinom dovoljena, zato jim čestitam za zmago, nizek rezultat pa vse to potrdi. Kaj več ne bi dodal v teh trenutkih."

Odločilni gol Kovačiča za zmago Rika Ribnice:

Petek, 28. september, ob 19.00:
TRIMO TREBNJE : DOBOVA

Tobias Cvetko:

"V petek nas čaka druga domača tekma v tej sezoni, saj k nam prihaja zasedba Dobove. Tako kot mi, je tudi Dobova precej spremenila igralski kader in se še dodatno okrepila. Obeta se napeta tekma, saj gostje trenutno še nimajo točk in mislim, da bodo zato še dodatno motivirani. Kljub temu mislim, da ob pravem pristopu, borbenosti in izboljšanju napak iz prejšnjih tekem lahko pričakujemo, da bodo točke ostale doma."

Boris Jazbec, igralec Dobove:

"To sezono smo začeli enako kot lani, s tremi porazi. Pričakovanja so velika in tudi lani je bila prelomnica tekma s Trimom Trebnjem, ki smo jo v gosteh dvakrat dobili in vsekakor ciljamo na ponovitev zgodbe. Dobro bomo pripravljeni in bomo šli na zmago. Upam, da bo na naši strani tudi nekaj športne sreče in, da bomo igrali v polni postavi brez bolezni in poškodb."

Ob 20.00:
GORENJE VELENJE : KOPER 2013

Miljan Vujović, vratar Gorenja Velenja:

"V petek prihaja v goste ekipa Kopra in pred nami je znova težka tekma. Čeprav so Koprčani v tej sezoni zabeležili že dva poraza, sem prepričan, da prihajajo v Velenje dobro pripravljeni in motivirani, da osvojijo prvi dve točki v domačem prvenstvu. Vemo tudi, da so v prvem krogu kvalifikacij proti švicarskem Schaffhausnu prikazali zelo dobro igro, ki na žalost ni bila dovolj za napredovanje. Naša ekipa v domači dvorani še ni doživela poraza in želim si, ter verjamem, da bo tako ostalo tudi po tekmi s Koprom. Vse pa bo lažje ob podpori navijačev s tribun polne dvorane."

Sobota, 29. september, ob 19.00:
SVIŠ IVANČNA GORICA : JERUZALEM ORMOŽ
DOL TKI HRASTNIK : KRKA

Ob 20.00:
URBANSCAPE LOKA : MARIBOR BRANIK

Robert Beguš, trener Urbanscape Loke:

"Kot vsako sezono, je Maribor Branik tudi letos sestavil zelo kakovostno ekipo z dvema odličnima igralcema na vsakem igralnem mestu. Mariborčani igrajo zelo čvrsto v obrambi, v napadu pa so zelo gibljivi. Čaka nas težka tekma, dobro smo pripravljeni in s pomočjo polne dvorane Poden pričakujemo zmago."

Marin Đurica, igralec Maribora Branika:

"Po porazu v Celju smo se hitro pobrali in začeli s pripravami na obračun z Urbanscape Loko. Za nas je to zelo pomembno srečanje in zavedamo se kakovosti tekmeca. Vse skupaj bo toliko bolj zanimivo, saj se bodo Škofjeločani prvič v tej sezoni predstavili domačemu občinstvu, toda tudi mi imamo svoje prednosti. Čaka nas zelo zahtevna naloga, ampak delamo vse tej smeri, da se v Maribor vrnemo z obema točkama."
LESTVICA
1 RD RIKO RIBNICA 4 3 1 0 108 95 13 7