18. 9. 2019

Riko Ribnica na gostovanje k Trimo Trebnjemu

Rokometaši Riko Ribnice bodo v 3. krogu Lige NLB gostovali pri Trimo Trebnjemu, ki, tako kot Ribničani, v prvih dveh krogih ni okusil grenkobe poraza.

LIGA NLB, 3. KROG

Sreda, 18. septembra, ob 19.30:
RD URBANSCAPE LOKA - RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO

Robert Beguš, trener RD Urbanscape Loke: “Celje Pivovarna Laško je glede na prejšnjo sezono precej spremenilo ekipo, mislim, da so predvsem s prihodi Poteke, Lebana, Grebenca in Silve pridobili na širini, tako da lahko veliko rotirajo. Igrajo zelo čvrsto v obrambi s hitrimi prehodi v napad, tako, da nas čaka veliko teka.”

Tomaž Ocvirk, trener RK Celje Pivovarna Laško: "Za nami je naporna tekma s Flensburgom, zato smo en dan v celoti posvetili regeneraciji igralcev, stroka pa je seveda že pripravila načrt za naslednji obračun. V skladu s tem se že zavzeto pripravljamo na tekmo z Loko, ki je v prvih dveh krogih pokazala svoje kvalitete. Te smo analizirali in jih moramo v sredo znati zaustaviti na igrišču. Če bomo odigrali tako, kot smo vse tekme do sedaj, potem verjamem v uspeh, a ne smemo si dovoliti podcenjevanja, ves čas moramo igrati zavzeto, borbeno, tako kot znamo. V nasprotnem primeru si lahko hitro kaznovan, česar pa si v napornem ritmu tekem ne želimo in bomo naredili vse, da tekmo zmagamo. Še naprej naš cilj ostaja napredovanje v igri iz tekme v tekmo."

Petek, 20. septembra, ob 19.00:
MRK KRKA - RD KOPER

Jan Irman, kapetan MRK Krka: “K nam prihaja ekipa Kopra, priprave na tekmo pa potekajo po planu! Analiziramo nasprotnika in želimo najti njihove pomanjkljivosti in kar najbolje pripraviti taktiko za srečanje. Koper je dobra, borbena ekipa in morali bomo dati svoj maksimum, če želimo tekmo dobiti. Vabim vse navijače, da nam pomagajo do nove zmage”.

Gašper Dobaj, vratar RD Kopra: "Pričakujemo težko tekmo, saj je dejstvo, da je Krka kvaliteten nasprotnik in vsekakor jih ne gre podcenjevati. Želimo si dveh točk in vemo da bomo morali pokazati svojo najboljšo predstavo. Strmeli in verjeli bomo v našo igro, se pravi čvrsta obramba in lahki zadetki iz protinapadov, kar mislimo da je ključ do uspeha. Trener nam daje vse potrebne napotke, mi se moramo le zbrati in to realizirati."

Petek, 20. septembra, ob 19.00:
RK TRIMO TREBNJE - RD RIKO RIBNICA

Urh Brana, vratar RK Trimo Trebnje: “Letošnjo sezono smo odprli zelo dobro. Na dveh tekmah smo vknjižili dve zmagi. Zdaj nas čaka ekipa iz Ribnice. To bo verjetno najtežja tekma do sedaj, saj Ribničani prihajajo v vlogi favorita. Naša igra tako v obrambi kot tudi v napadu bo morala biti na najvišjem nivoju do sedaj, če želimo poseči po zmagi. Zavedamo se, da bo tekma težka, a verjamemo, da lahko z borbeno predstavo pridemo do ugodnega rezultata. Želimo si tudi polnih tribun, ki nas dvignejo še na višji nivo in nam dajo moč v pomembnih trenutkih. Navijači vabljeni!"

Jan Pucelj, kapetan RK Riko Ribnica: “Priprava poteka kot ponavadi, iščemo svoje priložnosti in opozarjamo na nevarnosti, ki jih ima Trimo. Vemo, da so derbiji s Trimom vedno nekaj posebnega, polni naboja in na to smo tudi pripravljeni. V petek odhajamo v Trebnje po dve točki, da nadaljujemo zmagovalni niz, vednar vemo da ne bo enostavno.”

Sobota, 21. septembra, ob 18.00:
RK MARIBOR BRANIK - RK GORENJE VELENJE

Marko Šibila, trener RK Maribor Branik: “Na tekmo smo se pripravili kot na vsako drugo. Za nas je ta obračun zelo pomemben. Velenje je favoriziran nasprotnik, mi pa iščemo možnosti za prve točke v prvenstvu. Imamo zahteven razpored in posledično se osredotočamo le na to, da pričenjamo čimprej osvajati točke.”

Aleks Kavčič, rokometaš Gorenja Velenja: "Večji del treningov ta teden smo že opravili, mi se bomo na tekmo poskušali čim bolj temeljito pripraviti. Vemo, da so Mariborčani, tako kot mi, malo ranjeni, kajti imajo dva poraza v dveh krogih. To pomeni, da bodo v tekmo stopili maksimalno motivirani. Pričakujem težko srečanje, na katerem bomo morali odigrati dobro v obrambi in prihajati do lahkih zadetkov v napadu."

Sobota, 21. septembra, ob 19.00:
MRD DOBOVA - RK JERUZALEM ORMOŽ

Marko Sintič, kapetan MRD Dobove: "V soboto nas čaka nova težka tekma proti vedno neugodni ekipi Ormoža. Vemo kje so največje prednosti in nevarnosti z strani našega nasprotnika, sigurno gre za kvalitetno ekipo, kjer nosilci igre igrajo skupaj že dolgo. Na prihajajoči bomo dali svoj maksimum in upamo, da bosta točki ostali v Dobovi. Vabim tudi vse navdušence rokometa, da nas pridejo podpret."

Bojan Čudič, kapetan RK Jeruzalem Ormoža: "Dobova je za nas podobno kot Trimo črna mačka. Še posebej boli domači poraz iz sezone 2016/17, ko nam je Dobova z zmago na Hard Eku z 19:17 preprečila vstop v tako želeno Ligo za prvaka. Zagotovo je bil to boleč poraz, ki nam mogoče še danes roji po glavi in kroji usodo na tekmah proti Dobovi. Vendar v želji, da končno premagamo Dobovo bo le – ta poraz potrebno pozabiti. V soboto je nov dan, novo dokazovanje in novo upanje. Vem, da smo sposobni premagati Dobovo na njenem igrišču, a zato bo potrebno vsaj osem do deset zelo razpoloženih igralcev. Seveda brez športne sreče in predvsem čvrste igre v obrambi ne bo šlo. Kot kapetan se dobro zavedam, da še v Dobovi v zadnjih štirih sezonah nismo zmagali. Če so lani rokometaši Dobove dobili vse štiri medsebojne tekme zakaj jih letos ne bi mi. Želja po uspehu je v ekipi velika in menim, da bodo ljubitelji rokometa v Dobovi prišli na svoj račun. Zmagovalec bo ostal v zgornji polovici lestvice, poraženec v spodnji. Seveda pa bi v našem taboru bili zelo veseli tudi delitve točk."

Sobota, 21. septembra, ob 19.30:
RD BUTAN PLIN IZOLA - RK SLOVENJ GRADEC 2011

Fredi Radojkovič, trener RD Butan plin Izola: "Fantje so v nekem krču, psihološko se jim ta dva poraza nekoliko poznata. Dejstvo je, da prihaja ena ključnih tekem v tem obdobju, saj bomo v soboto gostili nasprotnika, ki je točkovno v enakem položaju kot mi. Oboji krvavo potrebujemo točke. Na zadnjih dveh treningih smo predvsem preučili naše napake in delali na tem, da jih odpravimo. V soboto pričakujem spektakel in končno upam, da nam uspe zmagati, saj bi za moje fante to pomenil nek nov zagon."

Jaroš Bulovič, igralec RK Jeruzalem Ormoža: "Izola je definitivno nevaren nasprotnik, poznamo ga že iz lanske sezone, kjer so se tako kot mi borili za najvišja mesta in na koncu smo skupj napredovali. Igrajo agresivno v obrambi, poleg tega imajo v tem krogu še prednost domačega igrišča. Če si želimo zmage bomo morali zaigrati pametno in nastopiti čvrsto v obrambi. Izogniti se moramo tehničnim napakam v napadu. Mislim, da so fantje že sami dovolj motivirani, da si želijo zmage. Že na zadnjih dveh tekmah smo pokazali, da smo konkurenčen nasprotnik, da znamo igrati hiter rokomet in da bomo seveda vsako tekmo igrati na zmago."