31. 1. 2019

Šaleška dolina v znamenju rokometa

Šaleška dolina bo v teh dneh v znamenju rokometa, saj Gorenje Velenje praznuje 60. leto obstoja kluba.

Zasedba iz Rdeče dvorane bo ob spoštljivem jubileju priredila vrsto dogodkov: najbolj pestro bo v soboto, ko bosta na sporedu tekmi nekdanjih zvezd velenjskega in slovenskega rokometa ter veliki domači derbi med velenjsko in celjsko ekipo.

Dogajanje v velenjski Rdeči dvorani bo v petek in soboto izjemno pestro in raznoliko, saj se bodo zvrstile tekme mlajših selekcij, na sporedu pa bodo tudi zanimiva predavanja, otroški kotiček, obisk legendarnega hrvaškega rokometaša Ivana Balića, ter posebna nagradna igra za obisk finalnega turnirja evropske lige prvakov v nemškem Kölnu.

Vrhunec dvodnevnega dogajanja se bo v soboto pričel ob 18.00, ko bo na sporedu tekma legend. Na nasprotni strani igrišča so bosta stali ekipi rokometnega kluba Gorenje Velenje (Sebastjan Sovič, Borut Plaskan, Ivan Vajdl in mnogi drugi) ter nekdanjih zvezdnikov slovenskega rokometa (Dušan Podpečan, Aleš Pajovič, Slavko Ivezič in mnogi drugi).

Po tej veteranski tekmi bo ob 20.15 sledil vrhunec praznovanja, večni derbi med rokometaši Gorenja Velenja in Celja Pivovarne Laško za točke državnega prvenstva v elitni ligi NLB.

Program dvodnevnega rokometnega dogajanja v Velenju:
Petek, 1. februarja:
16.00 turnir mini rokometa
17.30 predavanje Psihologija v športu (Hotel Paka)
19.00 tekma mlajših dečkov Gorenje Velenje - Slovenj Gradec 2011

Sobota, 2. februarja:
10.30 predavanje z naslovom "Prehrana športnika"
11.30 tekma mlajših dečkov Gorenje Velenje - Rokometna šola Sebastjan Sovič
12.30 tekma mlajših dečkov Gorenje Velenje - Rokometna šola Sebastjan Sovič
14.00 tekma kadetov Gorenje Velenje - Grča Kočevje
14.00 predavanje z naslovom "Prehrana športnika"
16.00 tekma mladincev Gorenje Velenje - Trimo Trebnje