20. 3. 2019

Celjani podaljšali z Grošljem in Kodrinom

Po Galu Marguču sta tudi Tilen Kodrin in Matic Grošelj podaljšala sodelovanje s Celjem Pivovarno Laško do konca sezone 2021/2022.

Slovenski reprezentant Kodrin je bil v za celjsko zasedbo pred kratkim že končani sezoni lige prvakov prvi strelec ekipe. Do zdaj je zbral 224 nastopov za člansko ekipo Celje Pivovarna Laško in dosegel 596 zadetkov, s čimer je za kapetanom Davidom Razgorjem drugi po številu nastopov in zadetkov v trenutni ekipi.

Kodrin je v Celju igral za vse mlajše klubske in reprezentančne selekcije, za leto dni je bil posojen v Maribor, zadnje štiri in sezone in pol pa uspešno nastopa za člansko moštvo, s katerim je osvojil po štiri naslove državnega, pokalnega in superpokalnega prvaka Slovenije.

"Veselim se nadaljevanja zgodbe tu v Celju in prihodnjih sezon. Ekipa bo dobra, veliko bo domačih fantov, ki se bomo gotovo odlično razumeli in borili za barve kluba. Gotovo bodo naši cilji vezani z osvajanjem vseh domačih lovorik, kot je tu v navadi, še naprej pa bomo ohranjali željo po napredovanju v ligi prvakov. Letos smo res pustili dober vtis, bili zelo blizu, imeli podporo gledalcev in poskusili bomo znova," je za celjsko spletno stran dejal 24-letni rokometaš.

Za reprezentanco je Kodrin doslej zbral 26 nastopov, v katerih je dosegel 37 zadetkov, na SP v Franciji je s Slovenijo osvojil bron.


Enaindvajsetletni Grošelj je v Celje prestopil iz Trbovelj leta 2014, polnopravni član prve ekipa pa je od sezone 2016/17 dalje. V preteklem letu je bil en pomembnejših členov vse do oktobra, ko si je na tekmi s Trebnjem strgal križne kolenske vezi.

"Vesel sem podaljšanja pogodbe, ki je prišla v času, ko zaradi poškodbe ne morem pomagati klubu. To mi veliko pomeni, saj gre za zaupanje, ki vsakemu igralcu ogromno pomeni. Celje je idealno okolje za napredek in verjamem, da se bom tu igralsko povsem razvil," so njegove besede ob podpisu podaljšanja zapisali pri klubu.

Doslej je Grošelj za slovenske prvake zbral 113 nastopov, pred poškodbo pa je prvič nastopil tudi za slovensko izbrano vrsto.