21. 3. 2019

Gorenje in Maribor Branik odpirata ligo za prvaka

Boj za naslov prvaka v sezoni 2018/19 se začenja v Velenju, kjer Gorenje gosti Maribor Branik. V soboto se začne tudi liga za obstanek.

LIGA NLB ZA PRVAKA, 1. KOLO

Petek, 22. marca 2019, ob 20.15:
GORENJE VELENJE : MARIBOR BRANIK

Vlado Matanović, igralec Gorenja Velenja:
"Začenjamo s tekmami v končnici za prvaka. Pred nami so same izjemno težke tekme, že v prvem krogu v goste prihaja ekipa iz Maribora. Z njimi smo se srečali dvakrat in obakrat slavili, a to nikakor ne pomeni, da nas čaka lahka tekma. Jasno je, da bodo naredili vse, da nas premagajo. Mi se na to tekmo, kot na vsako do sedaj, pripravljamo s polno paro in upamo, da prvi dve točki končnice ostaneta doma."

Marko Šibila, trener Maribora Branika:
"Velenjčani so, posebej potem ko so se tudi rezultatsko stabilizira, favoriti srečanja. Imajo zelo širok igralski kader s pokritostjo na vseh igralnih položajih. Mi bomo na tej tekmi iskali najboljše rešitve proti tako kakovostnemu moštvu. Seveda pa v Velenje ne odhajamo z »belo zastavo« in če se nam bo ponudila priložnost bomo jo zgrabili z obema rokama. Vseeno pa je najbolj pomembno, da v tem prvem srečanju končnice damo vse od sebe in da fantje pustijo srce na parketu ter tako naredimo dobro podlago za tekme, ki nas čakajo v nadaljevanju."

Sobota, 23. marca 2019, ob 19.00:
RIKO RIBNICA : URBANSCAPE LOKA

Rok Setnikar, igralec Rika Ribnice:
"Po nekaj slabših predstavah je čas, da se v soboto vrnemo na zmagovalne tire. K nam prihaja ekipa iz Škofje Loke, za katero se je že večkrat izkazalo, da je lahko zelo neugoden nasprotnik in zavedamo se, da nas čaka vse prej kot lahko delo. Mi bomo na igrišču dali svoj maksimum, naše navijače pa vabim, da nam s podporo s tribun pomagajo do novih točk ter čim boljšega začetka končnice za prvaka."

Robert Beguš, trener Urbanscape Loke:
"Z uvrstitvijo v ligo za prvaka smo dosegli velik uspeh. Strategija kluba je, da v ligi za prvaka damo več priložnosti za igro mlajšim igralcem, ki bodo v prihodnje nosilci naše igre. Na zadnji tekmi v Ribnici so minutažo dobro izkoristili in pričakujem, da jo bodo tudi tokrat."

Nedelja, 24. marca, ob 18.45:
KOPER 2013 : CELJE PIVOVARNA LAŠKO

Dani Zugan, igralec Kopra 2013:
"Začenja se končnica za prvaka, kjer ge vsaka tekma na nož. Prvi krog igramo doma proti vodilnemu Celju. Nasprotnik ima svojo računico na poti do novega državnega naslova, a mi si s pomočjo naših navijačev napovedujemo zmage. Forza Koper!"
LESTVICA LIGE NLB ZA PRVAKA
M EKIPA N Z I P + - +/- T
1 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 0 0 0 0 0 0 0 38
2 RK GORENJE VELENJE 0 0 0 0 0 0 0 34
3 RD RIKO RIBNICA 0 0 0 0 0 0 0 34
4 RK MARIBOR BRANIK 0 0 0 0 0 0 0 28
5 RD KOPER 2013 0 0 0 0 0 0 0 27
6 RD URBANSCAPE LOKA 0 0 0 0 0 0 0 22
LIGA NLB ZA OBSTANEK, 1. KOLO

Sobota, 23. marec 2019, ob 19.00:
JERUZALEM ORMOŽ : SVIŠ IVANČNA GORICA

Saša Praprotnik, trener Jeruzalema Ormoža:
"Vemo, da Sviš k nam prihaja zelo motiviran in z željo, da čim dražje proda svojo kožo ali mogoče celo preseneti s prvimi letošnjimi točkami v gosteh. Mislim, da smo kvalitetnejši od Sviša, a bo to potrebno dokazati še na parketu, kar pa včasih ni lahko, predvsem takrat, ko so točke nuja. Tudi tokrat upamo, na bučno podporo s tribun in to tistih pravih navijačev, ki ne obupajo tudi po našem velikem zaostanku kot je to bilo zadnjič v Ljutomeru."

Žan Grojzdek, igralec SVIŠa Ivančne Gorice:
"Pred nami je odločilnih deset tekem te sezone, prva že jutri na gostovanju pri izkušeni ekipi iz Ormoža, ki je zadnjih nekaj tekem dvignila svojo formo tako kot mi. Za zmago na tej tekmi bo potrebna koncentracija vseh šestdeset minut, ker znajo Ormožani kaznovati že vsako najmanjšo napako, predvsem pa mora naša obramba ostati na nivoju zadnjih tekem."

DOL TKI HRASTNIK : TRIMO TREBNJE

Tomaž Ribič, igralec Dola TKI Hrastnika:
"S to tekmo se začenja trd boj za obstanek, zato moramo s soigralci dati vse od sebe, da ponovimo rezultat iz prejšnje sobote, ter še enkrat več presenetimo. Imamo uigrano ekipo, ki se nikoli ne predaja.Spet bo največji poudarek igri v obrambi in če bomo odigrali povezano in osredotočeno skozi vso srečanje, uspeh ne bi smel izostati. Vsekakor pa je tudi v napadu potrebno odigrati zrelo in z čim manj napakami. Seveda pa tudi tokrat ob podpori naših navijačev, ki nam ob kriznih trenutkih dajo dodaten zagon in energijo."

Miha Kotar, igralec Trima Trebnje:
"V soboto nas čaka prvo gostovanje v drugem delu sezone proti ekipi Dol TKI Hrastnika. Proti njim smo izgubili na zadnji tekmi rednega dela, zato smo ta teden še dodatno pripravili nanj in verjamem, da bomo ob dobri predstavi imeli veliko možnosti za zmago."

Petek, 12. aprila 2019, ob 19.00:
KRKA : DOBOVA

LESTVICA LIGE NLB ZA OBSTANEK