30. 3. 2019

V finale pokala Slovenije za ženske sta se uvrstila Krim in Krka

V finalu pokala Slovenije za ženske se bosta srečala Krim Mercator in Krka. Krimovke so bile prepričljivo boljše od Velenjčank (46:20), Krka pa je za uvrstitev v finale potrebovala dva podaljška proti Kopru. (30:29).

Igralke Krima Mercatorja so v dvorani Golovec vodile od začetka do konca obračuna, strelsko pa so bile najbolj razpoložene Tamara Mavsarz 11 goli ter Tjaša StankoNina Zulić in Olga Perederij s po šestimi. Pri Velenjčankah je Nika Oder prispevala pet zadetkov.

Na tekmi med Krko in Koprom so bolje začele Primorke, a so do konca prvega polčasa Krkašice že prevzele pobudo. V drugem je prednost rokometašic iz Novega mesta znašala tudi že štiri zadetke, preden so Koprčanke tik pred koncem rednega dela rezultat poravnale, ko je zadela Nikita Privšek. V obeh podaljških je bila v ospredju obramba in vsak zadetek je bil še kako pomemben. Nobena ekipa si ni priigrala več kot gola prednosti, tekmo pa je z golom malo pred koncem drugega podaljška odločila Nika Petkovič.

Najboljša strelka pri Krki je bila Urška Radojčič z devetimi goli, pri Koprčankah pa jih je 11 dosegla Tina Rojc por. Benčina.

POKAL SLOVENIJE ZA ŽENSKE, POLFINALE

30. marec 2019:
KRIM MERCATOR : VELENJE 46:20 (23:7)
Mavsar 11, Stanko, Zulić, Perederiy 6; Oder 5, Tomič, Ferenc, Jelšnik 3.

Tamara Mavsar, igralka Krima Mercatorja:
"Dejstvo je, da nam je v drugem polčasu malo padla koncentracija in smo odigrale nekoliko slabše kot v prvem, ampak verjamem da so se Velenjčanke potrudile po svojih najboljših močeh, mi pa smo naredile tisto kar se je od nas pričakovalo."

Snežana Rodić, trenerka Velenja:
"Poraz je kar visok, tri tedne smo se proti Krimu upirale precelj bolje, danes pa so igralke, še posebej v napadu, pokazale preveč strahospoštovanja. Naša glavna naloga je na sporedu jutri, ko dobimo nasprotnice v boju za tretje mesto in verjamem da se bomo tam prikazale v tisti pravi luči."

KRKA : KOPER 30:29* (12:10)
Radojčič 9, Petkovič, Hotko 5; Rojc por. Benčina 11, Panger 6.
*po dveh podaljških

Nika Petkovič, igralka Krke:
"Težko je bilo. Ekipi kapo dol za tako borbo do konca, igrati 80 minut rokometne tekme ni kar tako. Moj zadnji gol ni nič bolj pomemben kot vsi drugi pred tem. Odlično smo igrale v obrambi, kar nam je dalo moč za igro v napadu in končalo se je super za nas."

Stojan Petrinja, trener Kopra:
"Na Krko smo se odlično pripravili in puncam za današnjo predstavo nimam česa očitati. Na koncu nam je zmanjkalo nekaj sreče, poznalo pa se je tudi to, da je naša klop nekoliko krajša in manj kvalitetna od nasprotnikove."

Nedelja, 31. marec, ob 14.30:
TEKMA ZA TRETJE MESTO:
VELENJE : KOPER