31. 3. 2019

Krimovke zanesljivo ubranile pokalni naslov

Rokometašice Krima Mercatorja so osvojile zadan cilj in tudi v finalu prepričljivo ugnale nasprotnice (37:23). Krka je zasedla drugo, Koper pa tretje mesto. 

Krimovke so že takoj na začetku tekme pobegnile s tremi zaporednimi zadetki in se niso več ozirale nazaj. V zaključku prvega polčasa je prednost narasla na 11 zadetkov, na odmor pa so Krkašice odšle z 10 goli zaostanka. Tudi v drugem polčasu je prednost rasla, vse do 15 zadetkov prednosti. Nato so vendarle prišle na vrsto minute Novomeščank, ki so med 41. in 46. minuto dosegle šest zaporednih zadetkov. Po minuti odmora, ki jo je zahteval trener Uroš Bregar, je Krim tekmo sklenil z delnim izidom 7:2 in slavje se je lahko pričelo.

Za najboljšo posameznico zaključnega turnirja je bila izbrana Tjaša Stanko iz Krima Mercatorja, njena soigralka Tamara Mavsar je osvojila naslov najboljše strelke z 21 zadetki, naziv najboljše vratarke pa je romal v Koper, osvojila ga je Darija Zečević.

Na tekmi za tretje mesto so po vodstvu Koprčank z 1:0, pobudo prevzele Velenjčanke. Zadnjič v prvem delu je bil izid izenačen pri 4:4, potem pa so že do polčasa rokometašice iz Velenja prišle do treh golov prednosti. Primorke so v drugi polčas krenile bolj pogumno in uspele ujeti Velenjčanke pri rezultatu 20:20. Do 23. zadetka sta se ekipi izmenjevali v vodstvu, potem pa so igrale le še Koprčanke, ki so dosegle zadnje tri gole na tekmi in se lahko razveselile bronaste medalje.


POKAL SLOVENIJE ZA ŽENSKE, ZAKLJUČNI TURNIR
DVORANA GOLOVEC, CELJE

FINALE, Nedelja, 31. marec 2019:
KRIM MERCATOR : KRKA 37:20 (21:11)
Mavsar 10, Stanko, Zulić 5; Vončina 6, Petkovič, Čopi, Hotko 3.


Veronika Leški, kapetanka Krke:
"Zavedale smo se, da je Krim v tej tekmi velik favorit, ampak se zaradi tega nismo nič manj zavzeto spustile v tekmo. Kot kapetanka sem na ekipo zelo ponosna, saj imamo kljub vsemu okoli vratu srebrno medaljo."

Tjaša Stanko, igralka Krima Mercatorja:
"To je še druga izmed treh lovorik, ki smo si jih v letošnji sezoni zadali, zato sem zelo vesela. Nekaj padcev v igri je sicer bilo, ampak kljub temu smo lahko zadovoljni in verjamem da se bomo danes še malo poveselili." 


TEKMA ZA TRETJE MESTO:
VELENJE : KOPER 23:26 (12:9)
Oder, Ferenc 7; Rojc por. Benčina, Panger, Petrinja 5.


Nika Oder, rokometašica Velenja:
"Na koncu nam je zmanjkalo nekaj moči, pozna se nam da smo mlada in neizkušena ekipa, kar je tehtnico prevesilo na stran nasprotnic."

Tina Rojc por. Benčina, igralka Kopra:
"Smo neskončno vesele, ker mislim da smo si to tretje mesto tudi močno zaslužile. V prvem polčasu se nam je poznalo nekj utrujenosti od težke polfinalne tekme, ampak bolj kot je šla tekma h koncu, bolj zbrano smo igrale in zasluženo zmagale."