25. 7. 2019

Portugalci ustavili nalet Slovenije

Slovenska rokometna reprezentanca se žal ni prebila v polfinale moškega svetovnega prvenstva do 21 let v Španiji. Portugalska je na četrtfinalni tekmi ustavila zmagovalni niz Prapotnikove izbrane vrste in se veselila z izidom 26:25 (13:14). Slovenija tekmovanje nadaljuje v soboto, ko bo odigrala prvo od dveh tekem za razvrstitev med 5. in 8. mestom.


Prve minute srečanja v Vigu so bile v znamenju Gregorja Ocvirka, ki je z natančnimi streli na portugalska vrata držal korak s tekmeci. Obramba Slovenije je imela, kljub temu, da velja za eno najbolj čvrstih na prvenstvu, tokrat preveč lukenj in šele v 22. minuti tekme je po seriji slovenskih zadetkov semafor kazal izenačenje na 10:10. Brata Miha in Marko Kotar sta poskrbela za nekaj strelov s sedmih metrov, kjer je bil vedno znova natančen Ocvirk. Nalet Portugalcev se je umiril in Slovenija je pred polčasom povedla ter na odmor odšla z golom prednosti.

 

Tekmeci so preobrat zrežirali v 40. minuti, nato pa vodstva niso več spustili iz rok. Nekajkrat je sicer Mark Ferjan zaustavil strel, a izborjena žoga in napad Slovenije nista dobila pravega zaključka. Na drugi strani je bil izjemno razpoložen najboljši igralca tekme, vratar Valerio, ki ničesar ni prepustil naključju. Slovenci se niso znašli brez prvega moža izbrane vrste, ki so ga je ustavile bolečine v gležnju, svoje je dodal tudi prekršek in posledična kazen Žabića, nato pa je Tadej Mazej zgrešil gol za izenačenje. 


Kljub bolečemu porazu se bo morala Slovenija hitro pobrati, saj jo že v soboto ob 15.30 v Pontevedri čaka tekma proti Tuniziji. Cilj je jasen. Dobiti zadnji dve tekmi prvenstva in osvojiti končno 5. mesto.


Saša Prapotnik, selektor Slovenije
“Takšen poraz boli. Predvsem zato, ker smo bili tako blizu. Športna sreča je bila danes na strani tekmeca, mi pa smo zgrešili kakšen gol preveč. Ne glede na izid sem izjemno ponosen na fantje, na njihov pristop in igro skozi celoten turnir. Nimamo si kaj očitati. Sedaj nas čaka dan počitka, potem pa napademo 5. mesto.”


TEKME SLOVENIJE NA SVETOVNEM PRVENSTVU
Četrtfinale, Vigo, Španija


Četrtek, 25. julija, ob 21.00:

PORTUGALSKA : SLOVENIJA : 26:25 (13:14)
Slovenija: Ocvirk 13, Kotar Miha 3, Mazej 2, Novak 2, Kotar Marko 1, Horvat 1, Žabić 1, Kavčič 1, Horžen 1.