27. 7. 2019

Rokometašice v središču Celja vabile na EP do 17 let

Celje bo med 1. in 11. avgustom že tradicionalno gostilo evropsko prvenstvo mlajših selekcij v rokometu. Letos bodo v dvorani Golovec in Zlatorog tekmovala dekleta do 17 let. Slovenija bo igrala v skupini D. 


Slovenska izbrana vrsta se je predstavila na sobotnem dogodku na Glavnem trgu v Celju, na katerem so se predstavile mlade rokometašice, ki so vabile na prvenstvo ter opravile uradno fotografiranje, mimoidoči pa so se lahko preizkusili v rokometu na velikih rekvizitih.


Izbrano vrsto selektorja Čuka je obiskal tudi domačin Luka Žvižej, ki se tudi sam pripravlja na jesenski spektakel v Celju (Rokometna simfonija, 24. oktobra). Tokrat je prišel podpret naša dekleta, ki si na domačem prizorišču želijo predvsem bučne podpore s tribun.


Kadetinje so v preteklem mesecu opravile štiri sklope priprav – zbrale so se v začetku meseca na Rogli, pod taktirko kondicijskega trenerja Aleksandra Lapajneta nadaljevale priprave v Zrečah, kjer so odigrale tudi prijateljsko tekmo z Avstrijkami (28:28) ter se zadnje dni pred prvenstvom nastanile v Laškem. V soboto, 27. in nedeljo 28. julija bodo svojo formo preizkusile na dveh prijateljskih tekmah proti Italiji. Sobotna tekma v dvorani Tri Lilije v Laškem bo na sporedu ob 19.30, nedeljska ob 16.00.


Slovenke lahko v času EP v živo podprete v Dvorani Golovec, druge skupine in zaključni boji bodo potekali v Dvorani Zlatorog. Tekme Slovenije, Hrvaške in Črne Gore si lahko ogledate na SportKlubu, celotno prvenstvo pa preko spletnega prenosa na Youtube kanalu ehfTV.


Boris Čuk, selektor Slovenije»Zelo pomembno bo, kako začnemo prvenstvo. Tekmice v prvem delu tekmovanja smo že analizirali, prav tako postavili sistem igre. Zadovoljni bomo z uvrstitvijo med najboljših 14, čeprav je tiha želja uvrstitev med osem najboljših. Vsekakor je dodatna motivacija to, da igramo doma, kjer računamo na pomoč s tribun in zato upravičeno ciljamo na dobre predstave Slovenije.«


Erin Novak, kapetanka Slovenije»Dekleta smo že na trnih in komaj čakamo, da se prvenstvo začne. Vemo, da ne bo lahko, a s pravim pristopom, željo in borbenostjo bomo skušale uresničiti cilj, to je uvrstitev med osem najboljših ekip. Dale bomo vse od sebe in ponosno zastopale Slovenijo. Glede na to, da igramo na domačih tleh, si želimo tudi čim bolj glasne podpore s tribun.«


Jure Cvetko, organizator EP do 17 let»Izjemno ponosni smo, da Celje postaja tradicionalna lokacija za evropska prvenstva mlajših reprezentanc v rokometu. Pri nas res živimo za rokomet, kar je prepoznala tudi Evropska rokometna zveza (EHF) in nam omogočila, da že tretje leto zapored pripravljamo prvenstvo na nivoju velikih tekmovanj. Hkrati je domače prizorišče dodatna spodbuda za slovensko izbrano vrsto. Glavna nagrada za naš trud so dobre predstave Slovenije, ki so jih fantje preteklo leto kronali z naslovom evropskih prvakov. Podpore s tribun si želimo tudi letos, ko bodo v Zlatorogu in Golovcu tekmovala dekleta.«


TEKME SLOVENIJE NA EP DO 17 LET
Prvi del, skupina D, Dvorana Golovec


Četrtek, 1. avgusta, ob 19.30:

RUSIJA : SLOVENIJA


Petek, 2. avgusta, ob 19.00:
SLOVENIJA : FRANCIJA


Nedelja, 4. avgusta, ob 19.00:
ČRNA GORA : SLOVENIJA