30. 7. 2019

Živahno v Dobovi, Škofji Loki, Trebnjem in Izoli

Po Celjanih in Velenjčanih so s pripravami pred novo sezono Lige NLB pričeli tudi rokometaši Dobove, Škofje Loke, Trebnjega in Izole. Avgust bo namenjen fizični pripravi in taktičnim zamislim, klubi imajo na urniku tudi nekaj pripravljalnih tekem in turnirjev.


Novinci z Obale so sezono začeli v zasedbi 18 rokometašev. Rokometaši Butan plin Izole imajo v načrtu turnir v Bosni in Hercegovini, dve domači tekmi in gostovanje v Istri. Novo ime v prvi rokometni ligi čaka že v prvem krogu tekma s Celjani, večni derbi, ki jim bomo priča v tej sezoni na Obali, pa bo na sporedu 23. novembra na Bonifiki.


Rokometaši Trebnjega imajo ob začetku priprav začrtan cilj – uvrstitev med najboljše štiri klube in s tem priborjena vozovnica za evropska tekmovanja za sezono 2020/21. Poleg trenerja Ivana Vajdla so klub poleti okrepili Aleksandar Tomić, David Didovič, Leon Rašo (vsi MRK Krka Novo mesto), Dean Šešić (RK Borac Banja Luka, BIH) in Dino Hamidović (RK Gračanica, BIH). Na novo sezono se bodo pripravljali doma in na Rogli ter se udeležili dvodnevnega mednarodnega turnirja v Novem mestu in nastopili na turnirju v Dobovi.


Od ponedeljka je živahno tudi v Škofji Loki. Ekipa, z izjemno nekaterih reprezentantov, ki se bodo pripravam pridružili kasneje, je že začela s pripravami na novo tekmovalno sezono. Rokave so zavihali tudi v Dobovi.