24. 8. 2019

Celjani prepričljivi na zadnji pripravljalni tekmi

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so odigrali še zadnjo pripravljalno tekmo pred uradnim začetkom sezone. V sklopu turnirja Slovenia open so bili prepričljivo boljši od Dinama Pančevo. Zmagali so s 33:17, najbolj razpoložen Celjan je bil Patrik Leban s sedmimi goli.

Na svoji osmi so Štajerci dosegli še peto zmago in prepričljivo ugnali srbski Dinamo Pančevo. Tako so turnir Slovenia open, ki te dni poteka v Celju, zaključili še s tretjo zmago z dvoštevilčno prednostjo, potem ko so bili boljši od češkega, avstrijskega in tokrat tudi srbskega predstavnika. Prvi polčas je bil dokaj izenačen, z izjemo uvodnega vodstva srbske ekipe, je bil ves čas v prednosti celjski klub, ki je na odmor odšel s štirimi zadetki prednosti. V drugem polčasu pa smo videli čvrsto obrambo, ki gostom ni dovoljevala doseganja zadetkov, v drugem delu so jih dosegli le pet, na drugi strani pa Celje sedemnajst, kar je seveda pomenilo izdatno zmago za zaključek pripravlajlnih tekem.

To je bila torej zadnja pripravljalna tekma, po dnevu premora pa sledijo štirje dnevi intenzivnih priprav na uvodno dejanje sezone, namreč v petek se sezona tudi uradno začenja s superpokalom v Slovenj Gradcu, ko bo tekmec velenjsko Gorenje. Teden dni kasneje se začenja tudi državno prvenstvo z gostovanjem v Izoli, nato pa prve uradne pereizkušnje prihajajo v dvorano Zlatorog. 11. septembra tu gostuje Dobova, že štiri dni kasneje pa prvi veliki spektakel, ko v Celje prihaja Flensburg.

Tomaž Ocvirk, trener RK Celje Pivovarna Laško: "Dokaj zadovoljni smo s prikazanim na tem turnirju, saj nam je uspelo kar nekaj zadev, ki jih treniramo, prenesti na igrišče. Seveda se v igri še pojavljajo napake, ki pa jih iz tekme v tekmo odpravljamo. A veseli me odnos igralcev, želja in zavzetost, ki jo prikazujejo. S takšnim odnosom lahko v tej fazi nadomestimo tudi napake, ki se nam še pojavljajo. Sedaj sledi analiza vseh treh tekem, oziroma naše igre, zato da do petka, ko nas čaka superpokal in izjemno motivirano Velenje, odpravimo napake ter srečanje pričakamo pripravljeni."

RK Celje Pivovarna Laško : Dinamo Pančevo 33:17 (16:12)
RK Celje Pivovarna Laško: Ferlin, Vujović; Cvetko, Razgor 3, Marguč 3, Šarac 3, Grošelj 3, Poteko 2, Žabić, Silva 2, Kodrin 3, Horžen 4, Grebenc 2, Kljun, Makuc 1, Leban 7, Novak; trener: Tomaž Ocvirk