26. 8. 2019

Derbi za uvod v sezono 2019/20

V petek ob 20.15 se bosta v Slovenj Gradcu za prvo lovoriko nove sezone – Superpokal Slovenije – pomerila lanskoletni pokalni zmagovalec RK Gorenje Velenje in državni prvak RK Celje Pivovarna Laško. Rokometni derbi bo v neposrednem prenosu prenašala športna televizija Sport Klub.

Velenjčani se lahko pohvalijo z osvojitvijo pokalne lovorike, prve po šestih letih ter končnim drugim mestom v državnem prvenstvu, kjer so gledali v hrbet le Celjanom. V svojih vrstah imajo nekaj izjemnih posameznikov, med drugim tudi najboljšega vratarja (Emir Taletovič) in igralca (Matic Verdinek) pretekle sezone. Celjani na drugi strani, so osvajanja lovorik že navajeni. Superpokalno so osvojili že šestkrat, z izjemo nekaj sezon so v vrhu državnega prvenstva od leta 1991 dalje. Oboji so med poletjem kadrovali, kako uspešno pa bo pokazal že prvi pravi preizkus.


Športna dvorana v Slovenji Gradcu sprejme 1000 gledalcev. Cena vstopnice je 10 EUR, upokojenci in študentje bodo za ogled tekme v živo odšteli 8 EUR, otroci nad sedem let pa 5 EUR.


V središču bodo tudi najboljši rokometaši pretekle sezone. Rokometna zveza Slovenije bo nagradila najboljšega igralca, strelca in vratarja sezone 2018/19 ter najboljše tri klube v kategoriji mlajših selekcij. Navijače in podpornike obeh klubov, ki bodo zanje navijali v dvorani, čaka poleg štajerskega derbija tudi zanimiv spremljevalni program.


David Miklavčič, kapetan RK Gorenje Velenje:
“Komaj že čakamo prvo »pravo« tekmo in začetek nove sezone. Verjetno bi bilo lažje, če bi nam nasproti stal kakšen drug rokometni klub. Vsekakor pa derbi prinaša zanimiv začetek sezone.”


Tomaž Ocvirk, trener RK Celje Pivovarna Laško
: “Tekme med Celjem in Velenjem so vedno posebne, gre za derbi, poseben naboj, kjer pogosto ne odloča taktika ali kvaliteta posameznika. Velenje je zadržalo večino igralcev in so bolj uigrani, zato se bomo morali nanje zelo dobro pripraviti. Smo športniki in vsak športnik si želi tekmo zmagati ne glede na tekmeca. Če pa ta prinaša še kaj več, je to le dodaten motiv, ne glede na to, kako polne so klubske vitrine.”


SUPERPOKAL SLOVENIJE 2019
Slovenj Gradec, 30. 8. ob 20.15

RK GORENJE VELENJE : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO