29. 8. 2019

Celjani napadajo sedmi superpokalni naslov

Rokometna sezona se tradicionalno začenja s Superpokalom Slovenije. Letos ga gosti Slovenj Gradec. Za prvo lovoriko sezone se bosta pomerila RK Gorenje Velenje, lanskoletni pokalni zmagovalec in državni prvak RK Celje Pivovarna Laško. Vstopnice za prvi rokometni derbi sezone bodo na voljo dve uri pred tekmo.

Celjani so superpokalni naslov osvojili že šestkrat. Prvega leta 2007, nato še tri leta kasneje ter trikrat zapored med leti 2014 in 2017. Kako se bodo lotili tekmeca v boju za sedmi naslov? Tekme med Celjem in Velenjem so vedno posebne, saj tu pogosto ne odloča taktika ali kvaliteta posameznika. Že v prejšnji sezoni so odlično igrali obrambo 5-1 iz katere prehajajo v hitre protinapade, igrajo hitro, zavzeto in so zahteven nasprotnik, ocenjuje največje nevarnosti tekmeca trener celjskega rokometnega moštva, Tomaž  Ocvirk. »Imamo pa tudi mi svoje prednosti. Ključno na takšni tekmi je psihološka priprava. Smo športniki, zato vsi želimo zmagati in osvajati lovorike.« 


Celjani vsekakor računajo na drugačen razplet, kot ga je prinesel lanskoletni Superpokal, ko so bil v boju proti MRK Krka za gol prekratki. »Letošnja ekipa je sposobna, da se bori z vsakim, da premaga vsakega,« je prepričan Ocvirk. In katera priložnost je boljša, kot dvig pokala na prvi tekmi sezone.


Kapetan David Razgor se še živo spominja vseh lanskoletnih dvobojev z Velenjčani. »Z Velenjem smo imeli v prejšnji sezoni nekaj zelo zanimivih tekem, eno celo izgubili in boljšega nasprotnika za začetek si ne moremo zamisliti.« Ker vsak poraz skeli, bodo tokrat Celjani posebej pozorni na tekmečevo obrambo in hiter prehod iz nje. »Na tekmi, ki smo jo izgubili, je bil prav to glavni dejavnik in ko ti tekmec pobegne z lahkimi zadetki, ga je težko loviti,« priznava Razgor in obenem dodaja, da imajo Celjani letos pripravljeno taktiko, ki bo to preprečila.  

Poletje v Celju je bilo kar se kadrovanja tiče pestro. Moštvo sestavlja koktejl izkušenih fantov ter mladi talentirani rokometaši, ki imajo potencial, da postanejo nosilci igre. Temu primerno so okrepili tudi strokovni del ekipe, ki sta se mu pridružila Klemen Luzarin Luka Žvižej. »Pri iskanju igralcev in strokovnega kadra smo točno vedeli kakšen tip iščemo. Sistem igre je postavljen povsem na novo, od obrambe, napada, tudi sam prehod v protinapad,« našteva trener.

Po številnih treningih, uigravanju, spoznavanju, prijateljskih tekmah in analizi bo v petek končno napočil čas, da pokažejo, kako uspešno je bilo poletje. Pri tem si želijo tudi podpore s tribun. »Naši Florijani nam na vsaki tekmi stojijo ob strani. Hvaležni smo jim za podporo, ki nam jo namenjajo, z njimi skupaj dosegamo uspehe in verjamem, da bomo tudi v Slovenj Gradcu skupaj pokazali kakšen je celjski rokomet.«

SUPERPOKAL SLOVENIJE 2019
Slovenj Gradec, 30. 8. ob 20.15

RK GORENJE VELENJE : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO