9. 9. 2019

Rokometni praznik pri novincih, spodrsljaj Velenja v gosteh

September je čas za nove začetke, tudi za državno prvenstvo v rokometu. Liga NLB je že v uvodnem krogu sezone 2019/20 postregla z zanimivimi razpleti ter dvema rokometnima praznikoma – v Slovenj Gradcu in Izoli – pri novincih, ki so se izkazali tudi na igrišču.

SLOVENJ GRADEC - RIKO RIBNICA 33:36 (18:16)

Prestavljena tekma 1. kroga, ki so jo Slovenjgradčani in Ribničani odigrali že v sredo, je kljub boljšemu prvemu polčasu gostiteljev, prinesla veselje na obraze gostov. Dolenjci so pred povratno tekmo 1. kroga kvalifikacij za pokal EHF v žep pospravili dve točki.

Igralec tekme:
Rok Cvetko

Sebastjan Sovič, RK Slovenj Gradec: “
Dobro smo se pripravili na nasprotnika, od prve minute naprej igrali odlično obrambo, kar nam je omogočalo tudi hiter prehod v polprotinapade. Prav tako smo solidno odprli tudi drugi polčas, nekje vmes pa smo ostali brez igralca, nato celo dveh, odločili smo se odigrati akcije brez vratarja, ki jih še nimamo najbolje uigrane. Hitro smo prejeli tri zadetke in tu se je tekma prelomila. Svojim fantom moram čestitati, saj so prikazali to, kar smo v tem trenutku sposobni. To je bila najboljša predstava fantov do sedaj skozi celotno pripravljalno obdobje.”

Damjan Škaper
, RD Riko Ribnica: “V drugem polčasu se je tekma prelomila. Bili smo dovolj zreli, da v ključnih trenutkih nismo delali napak. Tekmec je dobro izkoristil naš zaspan začetek, na srečo pa smo se še pravočasno prebudili in tekmo obrnili v svojo korist.”

TRIMO TREBNJE - JERUZALEM ORMOŽ 28:24 (9:10)

Trebanjci so v domači dvorani z izjemo vodstva gostov z 8:7 diktirali tempo petkove tekme. Po delnem izidu 4:0 prednosti niso več izpustili iz rok in Ormožani so ostali brez točk.

Igralec tekme: Dino Hamidović

Dino Hamidović, RK Trimo Trebnje:
“Prva tekma je za nami. Čestital bi fantom za borbo in fenomenalni publiki, ki nas je podpirala vseh šestdeset minut. Zdaj ni počitka, saj nas čaka priprava na težko gostovanje v Slovenj Gradcu.”

Klemen Nunčič, RK Jeruzalem Ormož: “Prvo kolo je za nami. Tekmec ima zelo kvalitetno ekipo. Vedeli smo, da nas čaka težka tekma in borba do zadnje sekunde. Upali smo na morebitno presenečenje, a v drugem delu smo storili preveč napak in Trimo je zasluženo slavil.”

BUTAN PLIN IZOLA - CELJE PIVOVARNA LAŠKO 21:32 (11:15)

Kar 750 ljubiteljev rokometa si je ogledalo tekmo v dvorani na Kraški, ki je bila nabito polna že dobre pol ure pred pričetkom tekme. Gostitelji so se borili in veselili prav vsake točke, štiri več so si do polčasa zagotovili aktualni državni prvaki. V drugem polčasu so domačinom pojenjale moči in prednost Štajercev je začela naraščati. Ustavila se je na enajstih golih razlike. Najboljši strelec je bil levi zunanji igralec Josip Šarac s sedmimi zadetki, po pet sta jih dodala Domen Makuc in Patrik Leban.

Igralec tekme: Domen Makuc

Fredi Radojkovič, RD Butan plin Izola:
“V prvem polčasu so naši fantje dobro parirali, v nadaljevanju pa smo popustili. Vzdušje je bilo enkratno, žal mi je za navijače, ampak mi se bomo borili dalje in iskali točke na vsaki naslednji tekmi.”

Tomaž Ocvirk
, RK Celje Pivovarna Laško: “Najprej naj pohvalim čudovito občinstvo, ki je resnično pričaralo fantastično vzdušje. Takšnega bi si želel na vsaki tekmi, hkrati pa se moram zahvaliti tudi celjskim Florijanom, ki so nas bodrili skozi celotno srečanje. V Izolo se rad vračam. Z domačini smo se v prvem delu tekme precej mučili. Nisem zadovoljen s polprotinapadi naše ekipe.”

D
OBOVA – KOPER 30:27 (17:12)

Dobova se je taktično dobro pripravila na Koprčane in z namero zmage krenila v tekmo. Najvišja prednost tekme je bila ob polčasu, ko so gostitelji vodili za pet golov, nato pa se je v drugem delu topila in končala na +3 za domačine. Primorcem bi preobrat skoraj da uspel, a je imela Dobova v vratih razpoloženega vratarja, ki je ubranil nekaj pomembnih strelov. Pri domačih je bil z osmimi goli najboljši Marko Sintič, pri gostih je zadetek manj dosegel Žiga Smolnik.

Igralec tekme: Marko Sintič

Ivan Budalić, MRD Dobova:
 "Naš današnji adut je bila igra, kot eno. Vsak, ki je vstopil v igro, je dal vse od sebe. Podpiral, motiviral in verjel v nas je tudi trener in zmaga je zasluženo ostala doma."

Gašper Dobaj, RD Koper:
 "Glavni krivec za nocojšnji poraz je bil slabo odigran prvi polčas. Obramba ni funkcionirala, kar je tekmec izkoristil. Kljub temu, da smo se v drugem polčasu zbrali in vrnili v igro, to ni bilo dovolj."

KRKA - MARIBOR BRANIK 27:25 (11:11)

Tudi v Novem mestu je končnega zmagovalca določil drug polčas. Mariborčani so tekmo silovito začeli in povedli s 3:0. A so se domači po uvodnem šoku hitro pobrali in izenačili na 4:4. Sledila je izenačena predstava, v kateri sta se ekipi menjavali v vodstvu. Izenačena igra na obeh straneh je rokometaše na odmor peljala z izidom 11:11. V drugem polčasu so gosti znova hitro pobegnili za tri zadetke oziroma celo štiri zadetke (18:14), Dolenjci pa so jih ujeli pri 23:23. Končnica je pripadla gostiteljem. Eden od odločilnih mož tekme je bil Urbič, ki je ubranil dve pomembni sedemmetrovki. Pri domačih sta Jan Gorela in Andraž Kete dosegla po osem golov, pri gostih pa Iulian Ernest Jerebie šest.

Igralec tekme: Žiga Urbič

Žiga Urbič, MRK KRKA
: "Vesel sem zmage. Kar se prvega polčasa tiče mislim, da smo obrambo in napad odigrali dokaj trezno, v drugem polčasu se je zgodil padec, ki sem ga sam osebno pričakoval. Na koncu so, kar je najbolj pomembno, točke ostale doma."

Tadej Sok, RK Maribor Branik:
“Za nami je prvi krog nove sezone, ki pa se na žalost ni odvil po naših željah. Trda obramba in preudarna igra v napadu na začetku je bila takšna, kot smo se dogovorili v garderobi. Tekmo smo imeli pod nadzorom do 45. minute, ko se nam je ponovno zgodil padec v igri. Izgubili smo nekaj žog in dopustili Novomeščanom, da so se vrnili v igro.”

URBANSCAPE LOKA - GORENJE VELENJE 27:25 (14:13)

Škofjeločani so izkoristili prednost domačega terena in presenetili Velenjčane, ki so igrali brez Mihe Kavčiča, Vladimirja Bojanića in Aleksa Kavčiča. Do sredine polčasa so pobegnili za štiri gole, kar je črno-rumenim uspelo znižati na gol zaostanka ob odmoru. Drug polčas je bil napet in izenačen, končnica pa namesto izenačenja na 26:26 ob neuspelem poizkusu Levca prinesla zmago gostiteljem s 27:25. Pri domačih sta Žan Grojzdek in Matevž Jesenko dosegla po pet golov, pri gostih je Matic Verdinek tekmo končal z desetimi zadetki.

Igralec tekme: Matevž Jesenko

Matevž Jesenko, RD Urbanscape Loka
: "V tekmo smo vstopili tako, kot smo se zmenili in z dobro obrambo tekmeca vseskozi držali na varni razdalji. Na koncu smo na krilih čvrste obrambe in zbranosti v napadu zasluženo zmagali.”

Zoran Jovičić, RK Gorenje Velenje:
"Pričakoval sem težko tekmo. Danes nismo bili dovolj kvalitetni, da premagamo Loko. Ujeli smo se v to zanko in na koncu je tekmec zasluženo zmagal."