12. 9. 2019

Celjani vabijo na prvo tekmo Lige prvakov v tej sezoni

Celjski rokometaši bodo svojo 25. sezono Velux EHF Lige prvakov v Zlatorogu začeli proti aktualnemu nemškemu prvaku, SG Flensburg-Handewitt.

Gre za ekipo proti kateri je v lanski sezoni kot trener prve ekipe debitiral Tomaž Ocvirk in takrat poskrbel za veliki skalp nemške ekipe. V primeru te gre za moštvo, s katerim ima celjski klub dolgo tradicijo dvobojev, v katerih pa so v skupnem uspešnejši Nemci. A pivovarji so jih ugnali v njunem najpomembnejšem dvoboju leta 2004, podobno pa bodo poizkušali ponoviti tudi letos. Kljub povsem drugačnim razmerjem ne gre za misijo nemogoče na kar nakazuje prav omenjena tradicija, četudi so na strani nemških prvakov skoraj vsi parametri rokometne igre. Odlično so začeli tudi tekmovanja v Nemčiji, kjer so v superpokalu ugnali Kiel, v derbiju Bundeslige nato še Rhein Neckar, potem pa spoznali moč najmočnejše lige, ko jim je točko vzel Wetzlar. To seveda pomeni, da so ne glede na izjemen igralski kader ranljivi, v Celje pa prihajajo tri dni po derbiju v Kielu.

V dvorani Zlatorog je vse mogoče, le verjeti je potrebno v to. V prvi vrsti morajo v to verjeti igralci, zelo pomembno pa je, da bodo v to verjeli tudi gledalci, ki so lahko tisti jeziček na tehtnici, ki prevesi razmerje na domačo stran.
Tega si želijo tudi v celjskem taboru, ki si želijo močne in glasne podpore, z njo bodo namreč lažje uresničljive želje, kar je na današnji novinarski konferenci izpostavil tudi Tomaž Ocvirk: "Zavedamo se, da bo preizkušnja, ki je pred nami, težka. Trenirali smo dobro, iz tekme v tekmo igramo bolje in vsi skupaj komaj čakamo to tekmo v ligi prvakov. Zavedamo se kdo in kaj je Flensburg. Četudi so izgubili dva pomembna člana iz prejšnje sezone, se to v njihovi igri nič ne pozna. So pa spremenili malce način igre v napadu, kjer so postavitvi 6-0, dodali še 5-1, ki jo veliko koristijo. Naša naloga je, da odigramo najbolje kar smo v tem trenutku sposobni, da igralci pokažejo svoj maksimum, mi pa jih taktično dobro pripravimo. Igralci so sposobni, tako morajo tudi stopiti na igrišče, nimamo se česa bati, igrati moramo sproščeno ter na način, kot smo do sedaj. Prepričan sem, da bomo v tem primeru blizu, ali bo to dovolj za kakšno točko, pa bo pokazala nedelja, tega si vsekakor želimo in veliko lažje nam bo ob takšni podpori, kot smo je bili deležni v prejšnji sezoni tega tekmovanja. Vsi vemo, da če je Zlatorog poln, je tu težko igrati vsaki ekipi."

David Razgor, kapetan ekipe, začenja enajsto sezono v dresu Celja, zato je pred začetkom sezone v elitnem evropskem tekmovanju ocenil začetek sezone, oziroma kemijo, ki vlada med igralci: "Res je za mano kar veliko različnih začetkov sezon, letošnji je zaradi številnih sprememb še bolj specifičen. A lahko smo veseli, saj med nami vlada odlična kemija, pristop na tekmah, treningih je takšen kot mora biti. Osredotočeni smo nase, na svojo igro. Seveda pa bo to v nedeljo malce drugače, gre za težkega nasprotnika, ki bo letos gotovo bolj previden, kot preteklo sezono. A verjamem, da bomo mi tekmi pristopili tako, kot se od nas pričakuje. Želimo si dobre igre in upamo, da bo to dovolj za točko ali dve."

Za Celje od te sezone dalje igra Patrik Leban, ki kljub številnim izkušnjam in reprezentančnim nastopom, še nima nastopa v ligi prvakov in bo v tem tekmovanju debitiral: "Večkrat smo že poudarili to dobro kemijo, ki vlada med nami. Ta je ključna za predstave na igrišču in nam veliko pomaga. V nedeljo bom prvič zaigral v ligi prvakov in prisotne je nekaj pozitivne nervoze, ki je vedno dobrodošla pred takšno tekmo. V teh dveh dneh se bomo dobro pripravili na nasprotnika in komaj čakamo, da se začne."

Tekma s Flensburgom bo torej v nedeljo, 15. septembra, ob 17.00. Podobno kot v prejšnji sezoni, se tudi tokrat obeta spremljevalni program, pred dvorano številna igrala in animacija za otroke, tam bo DJ, prav tako pa bo seveda znova na voljo vsa gostinska ponudba, kot so burgerji, palačinke, prigrizki in pijača. Kot vedno, so za tekmo na voljo tudi družinske in skupinske vstopnice, ki so ugodnejše, kot pa nakup posameznih, ne pozabite pa tudi na to, da je notranjost dvorane sedaj brezgotovinsko območje in da je nakup možen s plačilnimi karticami ali klubsko plačilno kartico, ki si jo napolnite v polnilnici dvorane. Pred dvorano sprejemamo tudi gotovino. V nedeljo se torej vidimo v Zlatorogu! Pridite v dvorano, zagotovite si cenejše vstopnice v predprodaji in podprite rumeno modre viteze med elito svetovnega rokometa.Ogled tekme si zagotovite z nakupom PREMIUM ali OSNOVNEGA paketa Club1946 za ogled spektaklov v novi sezoni, oziroma POSAMIČNE VSTOPNICE za to tekmo, ki so v predprodaji veliko ugodnejše.