25. 9. 2019

Liga NLB: Bo v Celju padel tisoči gol?

V 4. krogu Lige NLB bo padel že tisoči gol. Prvi bodo ta mejnik imeli priložnost doseči že v sredo. Četrti krog državnega prvenstva bo tudi priložnost novincev, da se odlepijo od dna lestvice.


LIGA NLB, 4. KROG


Sreda, 25. septembra, ob 18.00:
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO - MRK KRKA


Klemen Ferlin, vratar Celja Pivovarne Laško:
 "Tekme si hitro sledijo in praktično še nismo imeli pravega časa, da se pripravimo na nasprotnika. Igrajo hitro, z nekaj novinci tudi oni še niso prikazali vsega kar so sposobni oziroma se tako kot mi še uigravajo. Pripravili se bomo tako, kot smo se na prve tekme, torej maksimalen vstop v igro, nato pa stopnjevanje ritma, oziroma vzdrževanje le tega skozi celotno srečanje. Igramo doma, zato je povsem jasen naš cilj kar je zmaga."


Žiga Urbič, vratar MRK KRKA
: "Gostujemo pri državnih prvakih, ki letos zopet v državnem prvenstvu prikazujejo zelo prepričljive predstave. V Celje ne gremo z belo zastavo. Naša naloga je, da odpravimo nihanja v naši igri in poskušamo ohranjati koncentrirano igro vseh šestdeset minut."


Petek, 27. septembra, ob 19.00:
RK TRIMO TREBNJE - RD BUTAN PLIN IZOLA

Aleksandar Tomić, vratar RK Trimo Trebnje: "Čaka nas težka tekma z ekipo Izole, ki jo sestavljajo večinoma mladi igralci z nekaj izkušenimi. Igrajo zelo hitro v napadu, hkrati pa dobro tudi v obrambi. Mi sicer vstopamo v tekmo kot favoriti, a to moramo potrditi tudi na parketu."

Fredi Radojkovič, trener RD Butan plin Izole"V Trebnje odhajamo s prvo zmago v prvenstvu. Dve točki proti Slovenj Gradcu sta mojo ekipo nekoliko razbremenili ake se psihološkega vidika tiče. Nekaj težav s poškodbami imamo, ampak mi odhajamo v Trebnje po čim boljši rezultat. Domačini se borijo za Evropo, mi za obstanek in kljub temu verjamem, da če prikažemo našo igro in tisti pristop, ki so ga fantje sposobni realizirati, je možno, da pridemo do novih točk."


Sobota, 28. septembra, ob 19.00:
RD RIKO RIBNICA – RK GORENJE VELENJE

David Miklavčič, kapetan Gorenja Velenja: "Čaka nas še ena težka tekma proti ekipi, ki se bori za sam vrh prve lige, tako da lahko pričakujemo neizprosno borbo. Vemo, da je Ribnica izjemno močna ekipa in da bomo morali dati na tekmi svoj maksimum. Vsekakor gremo po dve točki. Ta tekma je za nas zelo pomembna, zato bomo morali dati vse od sebe, da iz Ribnice odnesemo celo kožo."

Sobota, 28. septembra, ob 19.00:
RD KOPER – RK MARIBOR BRANIK


Marko Šibila, trener RK Maribor Branik: “Kljub veliki zmagi proti Velenju v slačilnici ni evforije. Zavedamo se, da nas v Kopru čaka izredno težka naloga. Koper se je sicer glede na zadnjo sezono nekoliko spremenil, a še vedno gre za ekipo, ki igra odličen rokomet. Za dober rezultat bomo morali biti pravi, vsekakor pa bomo v areni Bonifika videli odlično prvenstveno tekmo.”


Sobota, 28. septembra, ob 19.00:
RK SLOVENJ GRADEC 2011 – MRD DOBOVA

Sebastjan Sovič, trener RK Slovenj Gradec 2011: ”Tako kot na prvih dveh domačih tekmah je moja želja, da fante odigrajo maksimalno dobro. Dobova ima zelo dobro ekipo, tudi po dva kakovostna igralaca na vsaki poziciji. Posebno  Markušiču in Sintiču ne smemu dovoliti, da se razigrata.”


Marko Sintič, kapetan MRD Dobova: "Pred nami je vroče gostovanje v nabito polni dvorani v Sloveni Gradcu. V sezono smo vstopili zelo dobro, v tem ritmu želimo tudi nadaljevati a se zavedamo, da bomo v soboto morali pokazati vrhunsko predstavo, da se bomo domov vrnili z zmago. Na tekmece se maksimalno pripravljamo."


Sobota, 28. septembra, ob 20.00:
RK JERUZALEM ORMOŽ – RD URBANSCAPE LOKA


Rok Žuran, RK Jeruzalem Ormož: "Gre za ekipo, ki fizično ni najmočnejša, ampak to prvino nadomešča z agresivno in gibljivo obrambo, ob tem v napadu goji zelo hiter rokomet. Zares so neugodni in v prvi vrsti bomo morali zajeziti njihovo hitro igro. V Ljutomeru smo na kolena spravili že najboljše ekipe v državi, zakaj ne bi še Loke. Bo pa to še ena prava čvrsta tekma državnega prvenstva, ki je vredna ogleda. Računamo tudi na glasno podporo naše publike, ki bi znova lahko odigrala kot osmi igralec pomembno vlogo."   


Robert Beguš, trener RD Urbanscape Loka: “Jeruzalem Ormož igra zelo čvrsto v obrambi, kjer izstopata Ozmec in Kocbek. V napadu igro odlično vodi Čudič, ki je zelo izkušen in ob Mesariču, Žuranu in ostalih ustvarja situacije za zadetek. Dolgo igrajo skupaj in so zelo uigrani.”