31. 10. 2019

Oslabljene krimovke na težko gostovanje na Madžarsko

Pred rokometašicami Krima Mercatorja je tekma 4. kroga lige prvakinj. V soboto ob 17. uri bodo gostovale na Madžarskem pri Györu, ki je na treh tekmah trikrat zmagal.

Ljubljančanke se bodo evropskim prvakinjam skušale oddolžiti za poraz v prejšnjem krogu z 21:33, a se zavedajo, da jih čaka težka naloga. Krimovke so na treh tekmah enkrat zmagale in dvakrat izgubile. Z dvema točkama zasedajo tretje mesto v skupini D, s tremi oziroma šestimi sta pred njimi Banik Most ter Györ. Sävehof na četrtem mestu ima eno točko.

Evropske prvakinje sodijo v najožji krog favoritinj za letošnjo končno zmago. V prejšnjem krogu so na Kodeljevem pokazale svojo kakovost in prepričljivo zmagale, čeprav domačinke niso igrale slabo. Tokrat želijo proti Györu pokazati novo dobro predstavo in se čim bolje meriti s favoriziranimi tekmicami.

"Zadnji teden se borimo, da bi dvignili formo predvsem za zadnja dva kroga," je uvodoma dejal trener Krima Uroš Bregar, ki je zadnji teden skupaj z igralkami gostil japonsko reprezentanco in z njo treniral.

"Pestijo nas zdravstvene težave. Jutri naredimo še zadnji rentgen za poškodovano Natašo Ljepojo, da se bo lahko priključila ekipi predvsem v obrambo," je razložil Bregar in povedal še, da sta zaradi zdravstvenih težav vprašljivi Nina Zulić in Laura Cerovak.

"Vzdušje je dobro, dobro treniramo. Tudi na tekmi državnega prvenstva smo končno odigrale lepo, prijetno tekmo. Forma se stopnjuje. Želim, da bi čim prej sanirale poškodbe in da zaigramo vse skupaj. Mislim, da bo Nataša nared in da jo bomo izkoristile kot presenečenje za sobotno tekmo," je dejala kapetanka Krima Polona Barič.

"Upam, da bom nared in bom pomagala. Pripravljam se fizično, končno pa bi rada prijela žogo in metala na gol," je bila kratka in jedrnata Ljepoja.

Tekmo bosta sodila Rusa Konstantin Jeršov in Anton Pavljukov.