21. 11. 2019

Gorenje Velenje z zmago skočilo pred Dobovo

S tekmama v Celju in Velenju se je v sredo začelo 11. kolo Lige NLB. Gorenje Velenje je na obračunu sosedov s prvenstvene lestvice gostilo Dobovo. Po zmagi z 29:25 so se ose v osvojenih točkah izenačile s tekmeci in jih zaradi boljše razlike med danimi in prejetimi zadetki na četrtek mestu lestvice tudi prehitele. Celje Pivovarna Laško medtem po polovici prvega dela tekmovanja ostaja pri polnem izkupičku. V dvorani Zlatorog so Štajerci v zadnjih 16 minutah in pol pripravili delni niz 8:2, ki jih je popeljal do zmage proti trenutno tretjeuvrščenemu Trimu iz Trebnjega (30:22).

LIGA NLB, 11. KOLO:

Sreda, 20. novembra:
RK GORENJE VELENJE : MRD DOBOVA 29:25 (16:11)
Verdinek 7 (1), Kavčič 6; Markušić 9 (2), Sintič 5 (3).


Igralec tekme: Aleks Kavčič (RK Gorenje Velenje)

Velenjski rokometaši so po bledem uvodu v sezono uredili svoje vrste in na domačih tleh premagali v tej sezoni vroče Posavce, veliko bolj pomembna tekma pa jih čaka v nedeljo, ko bodo v Skopju branili pet golov s prve tekme tretjega kroga evropskega pokala EHF. V primeru uspešnega gostovanja v Severni Makedoniji se bodo prebili v skupinski del drugega najmočnejšega tekmovanja na stari celini.
Rokometaši iz Šaleške doline so že v prvi polovici tekme postavili temelje za sedmo zmago v tej sezoni ter si že v 19. minuti priigrali prednost sedmih golov (11:4). V nadaljevanju so nekoliko zmanjšali frekvenco svojih obratov in nekoliko varčevali moči, svoje zmage pa v nobenem trenutku niso ogrozili.
Izbranci domačega trenerja Zorana Jovičića so bili navkljub nekoliko bolj rezervirani predstavi tudi v drugem polčasu vselej za korak pred tekmeci iz Dobove in zasluženo zmagali.
V domači ekipi sta bila strelsko najbolj učinkovita Matic Verdinek s sedmimi in Aleks Kavčič s šestimi goli, v gostujoči pa je Dorian Markušić dosegel devet, Marko Sintič pa pet zadetkov.
Velenjska ekipa bo v prihodnjem krogu v petek, 29. novembra, gostila zasedbo iz Škofje Loke, Dobova pa bo dan kasneje gostovala v Kopru.

IZJAVI PO TEKMI:

Jernej Drobež, rokometaš Gorenja Velenja:
"Pričakovali smo težko tekmo, za kar se je tudi izkazala. Pripravili smo se na hitre nasprotne napade Dobove in jih v prvem polčasu uspešno zaustavljali, zato nam je tudi uspelo narediti malo večjo razliko. V drugem polčasu smo malce popustili, a na koncu smo tekmo vseeno mirno pripeljali do konca."

Benjamin Teraš, trener Dobove:
"Tekma se je lomila v 10. minuti srečanja, ko smo bili še blizu nasprotniku, nato pa smo naredili nekaj tehničnih napak v napadu in iz teh napak dobili dva gola v prazna vrata. Gorenje Velenje je zadelo nekaj lahkih golov in tako ustvarilo razliko šestih zadetkov. To razliko smo sicer s trdo obrambo skušali nadoknaditi, vendar nam bližje kot na tri gole ni uspelo priti. Gostitelji so zasluženo zmagali."

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RK TRIMO TREBNJE 30:22 (15:13)
Leban 7 (5), Marguč 6 (3); Hamidović (1), Kotar, Didovič in Šešič po 4.


Igralec tekme: Klemen Ferlin (RK Celje Pivovarna Laško)

Celjani še naprej meljejo svoje tekmece na domačem prizorišču, s 100-odstotnim izkupičkom pa tudi zanesljivo vodijo v Ligi NLB. V vnaprej igrani tekmi - zavoljo nedeljske tekme z madžarskim Pickom iz Szegeda v evropski ligi prvakov - so v svojem Zlatorogu na kolena položili v tej sezoni zelo dobre Trebanjce, trenutno tretje na prvoligaški sceni.
Izbranci domačega trenerja Tomaža Ocvirka so postopoma lomili odpor dolenjskih rokometašev. Po izidu 4:4 so povsem zavladali na domačem parketu in v 14. minuti povedli za tri gole (7:4). V nadaljevanju so zaigrali toplo-hladno, najvišjo prednost v prvi polovici tekme pa so si priigrali v 25. minuti, ko je bilo 14:10.
Do 45. minute je bila tekma povsem izenačena, Celjani pa so bili vseskozi v rahli prednosti. Po njihovem vodstvu s 23:21 so odločno pohodili stopalko za plin ter si šest minut kasneje priigrali prednost sedmih zadetkov (28:21). Po tej razliki je bilo docela jasno, da bo zmaga ostala v Zlatorogu.
V celjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Patrik Leban s sedmimi in Gal Marguč s šestimi goli, v gostujoči pa so Dino Hamidović, Marko Kotar, David Didovič in Dean Šešić dosegli po štiri zadetke.
Celjska ekipa bo v prihodnjem krogu v sredo, 27. novembra, gostila Izolo, trebanjska pa bo v soboto, 30. novembra, gostovala v Ormožu.

IZJAVI PO TEKMI:

Klemen Luzar, pomočnik trenerja RK Celje Pivovarna Laško:
"Tekmo smo vzeli maksimalno, res pa je, da je ta ritem teh tekem sedaj tako naporen, da pride kdaj tudi malce slabši dan, oziroma se poznajo posledice le tega. V določenih elementih tekme smo odigrali malce nespametno, vseeno pa je na koncu naša kakovost, kvaliteta in široka izbira igralcev prišla do izraza. Tako smo v zaključku tekme prišli do lepe in pomembne zmage."

Ivan Vajdl, trener RK Trimo Trebnje:
"Čestitke Celju za zasluženo zmago. Kar lep čas smo bili enakovreden tekmec, v zadnjem delu tekme pa nas je zmanjkalo. Z igralcem več smo pri zaostanku za dva zadetka, zapravili dva napada, Celjani pa so to takoj kaznovali in pobegnili na razliko, pri nas pa je sledil razpad sistema v fazi obrambe. Malo sem razočaran na končno razliko in glede na to kako smo delovali velik del tekme."



Sobota, 23. novembra, ob 18.00:
MRK KRKA : RD RIKO RIBNICA

IZJAVI PRED TEKMO:

Kristjan Pršina, MRK Krka:
"Priprave na Riko Ribnico potekajo intenzivno, poudarek na treningih je predvsem na obrambi in taktičnih zamislih trenerja. Zavedamo se, da so Ribničani kompaktna ekipa s kakovostnimi posamezniki, po drugi strani pa znamo zagreniti položaj tudi ekipam, ki so točkovno pred nami. Imamo prednost domačega parketa ter publiko in verjamem, da bomo prikazali lep rokomet, kot se za derbi spodobi." 

David Kovačič, Rokometaš RD Riko Ribnica:
"Naslednja tekma nas čaka v Novem mestu proti MRK Krka. Glede na preteklo leto so Novomeščani dodobra spremenili zasedbo, a vendar imajo zelo veliko talentiranih mladih igralcev, ki dobivajo veliko priložnosti. Kljub mladosti ne smemo pozabiti na igralce kot so Kete, Gorela in Jakše. Na tekmo se bomo maksimalno pripravili in samo s pravim pristopom in spoštovanjem dogovora skozi celoten teden se bomo lahko na koncu tekme pogovarjali o pozitivnem izplenu. Zavedamo pa se, da Krka doma igra hiter in kvaliteten rokomet."

Ob 19.00:
RK JERUZALEM ORMOŽ : RK SLOVENJ GRADEC 2011

IZJAVI PRED TEKMO:

Valentino Soldo, vratar RK Slovenj Gradec 2011:
"Na tekmo z Ormožem se pripravljamo tako kot na vsako tekmo do sedaj. Zavedamo se, da nas čaka težka tekma, ampak naš cilj je jasen. Upam, da bomo vratarji uspeli prenesti dobro formo iz prejšnje tekme, ki bo ključna za pozitiven rezultat.  Tekmeci imajo dobro ekipo, ki je obenem ena izmed najizkušenejših v ligi. Mi bomo iskali priložnost v naši hitri igri, zelo pomembno pa bo tudi, da se čvrsto postavimo v obrambi. Menim, da če nam uspe ustaviti njihovo zunanjo linijo, imamo dobre možnosti za zmago.

Nedelja, 24. novembra, ob 18.00:
RD KOPER : RD BUTAN PLIN IZOLA

IZJAVI PRED TEKMO:

Tilen Sokolič, rokometaš RD Koper:
"Očitnega favorita v takem derbiju ni. Pričakujemo napeto tekmo s polno emocij, ki bodo dodale derbiju pravo noto. Želim si eno lepo tekmo in pa seveda, da točki ostaneta doma."

Fredi Radojkovič, trener RD Butan plin Izola:
"Mi smo v nekem čudnem položaju, iz katerega se moramo čim prej pobrati ven, če želimo doseči cilj obstanka v druščini najboljših ekip. Pogostokrat favoritov na teh derbijih ni, mi pa smo dokaj mlada in precej neizkušena ekipa menim, da so fantje zelo motivirani. Igrali bomo pred polno Areno Bonifika, na tribunah nas bodo podpirali številni navijači iz Izole in želim si, da bi v Kopru posegli po kakšni točki. Veselim se tekme, saj bo to praznik slovenskega rokometa."

Sreda, 11. decembra, ob 20.00:
RK MARIBOR BRANIK : RD URBANSCAPE LOKA

LESTVICA LIGE NLB:
EKIPA TEKME ZMAGE NEODLOČENO PORAZI DANI : PREJETI ZADETKI RAZLIKA TOČKE
1 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 11 11 0 0 352 : 234 118 22
2 RD RIKO RIBNICA 10 8 1 1 293 : 270 23 17
3 RK TRIMO TREBNJE 11 7 1 3 301 : 285 16 15
4 RK GORENJE VELENJE 11 7 0 4 319 : 295 24 14
5 MRD DOBOVA 11 7 0 4 338 : 332 6 14
6 MRK KRKA 10 4 0 6 258 : 273 -15 8
7 RD KOPER 10 3 1 6 274 : 287 -13 7
8 RD URBANSCAPE LOKA 10 2 3 5 264 : 293 -29 7
9 RK MARIBOR BRANIK 10 3 0 7 257 : 273 -16 6
10 RK SLOVENJ GRADEC 2011 10 3 0 7 278 : 307 -29 6
11 RK JERUZALEM ORMOŽ 10 2 1 7 254 : 301 -47 5
12 RD BUTAN PLIN IZOLA 10 1 1 8 256 : 294 -38 3