27. 11. 2019

Vujović ni več selektor moške članske reprezentance

Predsedstvo Rokometne zveze Slovenije je na današnji seji (27. novembra, 2019) soglasno sklenilo, da prekine pogodbo o sodelovanju s selektorjem moške članske reprezentance Veselinom Vujovićem, ki je na klopi naše reprezentančne selekcije sedel od maja leta 2015.
 
Pod njegovo taktirko je moška članska reprezentanca dosegla sijajne rezultate, od tretjega mesta na SP 2017, do šestega mesta na OI 2016 in osmega mesta na EP 2018, pri tem pa je dosedanji selektor močno razširil igralski kader. 

Po več kot štiriletnem odličnem sodelovanju je v zadnjem času postopoma začelo prihajati do zasičenja znotraj reprezentance, ki bi lahko pomenilo pomembno omejitev in preveliko tveganje za prihajajoče prvenstvo in ostale nastope reprezentance. Predsedstvo RZS je tako ocenilo, da je v luči prihajajočih izzivov prišel čas za spremembe, ki bi naj ohranile slovenski rokomet na dosedanjem visokem nivoju.
 
Rokometna zveza Slovenije se dosedanjemu selektorju Veselinu Vujoviću iskreno zahvaljuje za njegov prispevek pri doseganju vrhunskih rezultatov moške članske reprezentance in mu želi veliko sreče in uspehov na njegovi nadaljnji trenerski poti. Nobenega dvoma ni, da se je Veselin Vujović kot selektor slovenske reprezentance z zlatimi črkami vpisal v zgodovino slovenskega rokometa. 
 
Rokometna zveza Slovenije bo v skladu s postopki svojih organov novega selektorja moške članske reprezentance izbrala do sredi meseca decembra.

Franjo Bobinac, predsednik Rokometne zveze Slovenije:
"Po štiriletnem ciklusu, je predsedstvo Rokometne zveze Slovenije ocenilo, ne glede na dosežene vrhunske rezultate, da je prišel čas za novo energijo. Zato je soglasno sprejelo odločitev o prekinitvi sodelovanja z gospodom Vujovićem. Časa sicer ni veliko, a verjamemo, da ga bo dovolj, da najdemo kvalitetno in ustrezno rešitev. Do sredine decembra bo predsedstvo, ki je v zadnjih devetih letih zamenjalo samo dva selektorja, skladno s postopki RZS, izbralo novo ime."