2. 12. 2020

Druga zmaga Trebanjcev v evropski ligi

Rokometaši trebanjskega Trima so v tekmi 5. kroga evropskega pokala (skupina D) premagali Eurofarm Pelister z 28:24 (14:12).

Rokometaši Trima so zaradi okužbe z novim koronavirusom v svojem ali taboru tekmecev danes igrali šele drugo tekmo v tem tekmovanju. Pred tem so morali prestaviti že tri tekme v skupinskem delu evropske lige (proti Rhein-Neckar Löwnu, Kaddetnu Schaffhausnu in Gudmeju), na edinem dvoboju do danes pa so v gosteh premagali Tatabanyo. V ljubljanski dvorani Tivoli so gostili ekipo iz Severne Makedonije in na koncu zanesljivo zmagali.

Zasedba iz Severne Makedonije je doslej odigrala tri tekme v skupini D. Na tekmi proti Kaddetnu Schaffhausnu se je razšla z nedoločenim izidom 25:25, proti Gudmeju je izgubila z 29:30, proti Rhein-Neckar Löwnu pa z 20:28.

V večjem delu prvega polčasa si nobena ekipa ni priigrala večje prednosti. Domači so nekajkrat vodili za dva gola (4:2, 7:5), a so jih gostje vselej ujeli.

Potem je v 28. minuti kazalo, da se bodo Trebanjci odlepili, saj so po dveh golih Özgurja Saraka in enem Luke Florjančiča prvič prišli do večjega naskoka (12:8). Niso pa ga znali zadržati, Pelister je hitro prišel le na 11:12, ob polčasu pa je nato Trimo vendarle imel dva gola prednosti.

V nadaljevanju je bil scenarij podoben. Nekaj časa sta bili ekipi skupaj, domačim je uspelo zadržati gol ali dva prednosti, a se dolgo niso mogli odlepiti.

Potem pa so spet prišle dobre minute. Od 20:19 so Anže Dobovičnik, Potočnik dvakrat in Sarak poskrbeli za vodstvo 24:20, z nekaj obrambami je soigralce dvignil še Aleksandar Tomić (na koncu 15 obramb) in Trimo je imel v 55. minuti po še enem zadetku Dobovičnika in najvišjem vodstvu na tekmi (26:20) zmago praktično že v rokah in jo do konca tudi zanesljivo obdržal.
Največ golov za domače sta dosegla Sarak in Potočnik, po pet.

Naslednja tekma v evropskem tekmovanju po predvidenem urniku Trebanjce čaka 8. decembra, ko se bodo k današnjim tekmecem podali še na gostovanje v Bitolo.

EHF LIGA, SKUPINA D, 5. KROG:

Torek, 1. decembra (Hala Tivoli, Ljubljana):
RK TRIMO TREBNJE : RK EUROFARM PELISTER 28:24 (14:12)
Trimo Trebnje: Tomić, Brana, Sarak 5, Potočnik 5, Dobovičnik 4, Didovič 4, Grbič 3, Rašo 2, Hamidović 2, Kotar 1, Cirar 1, Florjančič 1, Grojzdek, Udovič, Kamnikar, Višček.
Pelister: Trajkovski, Čanevski, Mandalinić 5, Velkovski 4, Radović 3, Madzovski 3, Kusan 3, Vegar 2, Perić 2, Tankoski 2, Kukoski, Markoski, Ojleski, Stjepanović, Kosteski, Maraš.