26. 1. 2020

Janc v idealni postavi evropskega prvenstva

Na evropskem prvenstvu na Norveškem, Švedskem in v Avstriji nedeljsko popoldne prinaša zadnji obračun, ki bo dal ime novega prvaka. Pred tem so pri evropski rokometni zvezi razglasili idealno postavo, v katero so posadili tudi slovenskega reprezentanta Blaža Janca.

 

Desnokrilni rokometaš, ki se bo poleti iz poljskih Kielc preselil v Barcelono, je s slovensko reprezentanco osvojil končno četrto mesto. 23-letnik je odigral je vseh devet tekem, na vsaki igral skoraj 50 minut, kar je bilo največ med izbranci Ljubomira Vranješa, in v tem času ob 72-odstotni uspešnosti dosegel 31 golov.


Poleg Janca idealno postavo sestavljajo še španski vratar Gonzalo Perez de Vargas, njegov rojak Jorge Marqueda, Norvežana Magnus Joendal in Sander Sagosen, madžarski krožni napadalec Bence Banhidi ter hrvaški srednji zunanji rokometaš Igor Karačić. Za najboljšega obrambnega igralca je bil izbran Nemec Hendrik Pekeler, za najkoristnejšega posameznika pa Hrvat Domagoj Duvnjak.


Med kandidati za uvrstitev v idealno postavo sta bila poleg Janca še Dean Bombač in Jure Dolenec, za najboljšega obrambnega igralca pa je kandidiral Blaž Blagotinšek.


Laskavih priznanj sta bila Janc in Dolenec deležna že tekom prvenstva. Prvega so pri evropski rokometni zvezi postavili v idealno postavo prvega, slednjega pa drugega dela evropskega prvenstva.

 

Blaž Janc, slovenski reprezentant:
"To je velika nagrada. Res sem vesel in ponosen, da se mi je uspelo prebiti v idealno postavo evropskega prvenstva. To mi zagotovo ne bi uspelo brez naše ekipe. Končno četrto mesto je vrhunska uvrstitev. Prikazali smo dobre igre, v ekipi je vladalo izjemno vzdušje. Precej stvari se je poklopilo. Rad bi se zahvalil ekipi in celotni Sloveniji za podporo, ki smo je bili deležni. Upam, da bom tudi na prihodnjih akcijah kazal tako dobre predstave."