5. 3. 2021

Derbi Velenjčanom, presenečenji v Ljubljani

V soboto so rokometaši Lige NLB vstopili v 19. krog. Na derbiju za trenutno drugo mesto lestvice je Gorenje Velenje s 30:27 ugnalo Trimo Trebnje, lepi presenečenji pa sta pripravili obe moštvi iz Ljubljane. 


LL Grosist Slovan je na domačem parketu prekinil zmagovalni niz Koprčanov (29:25), ki so v februarju nanizali pet zmag na prav toliko tekmah. Do pomembne zmage v boju za obstanek med prvoligaški se je povsem zasluženo prebila tudi Ljubljana, ki je v končnici odbila vse napade Slovenj Gradca in ga ugnala s 34:33.


Na preostalih tekmah je Urbanscape Loka v gosteh premagala Maribor Branik (20:27), Izolčani pa so debi novega trenerja pokvarili s porazom proti Dobovi (22:32).


Preostala obračuna kroga bosta sledila v nedeljo. Vodilna ekipa Celja Pivovarne Laško doma bo ob 17.00 gostila Jeruzalem Ormož, istočasno pa bo Krka, ki je med tednom dobila zagon z osvojeno točko v Mariboru, pričakala Riko Ribnico.


LIGA NLB, 19. KROG:

Sobota, 6. marca:

RD LL GROSIST SLOVAN : RD KOPER 29:25 (15:13)
Tufegdžić 8 (3), Topolovec 6 (1); Slatinek Jovičič 7 (4), Poklar 5 (2).
STATISTIKA


Igralec tekme: Rok Selaković (RD LL Grosist Slovan)


Rokometaši iz slovenske prestolnice so prekinili zmagoviti niz Koprčanov in jim po petih zmagah v februarju prizadejali prvi poraz v spomladanskem delu sezone. Ljubljančani so imeli z manjšimi nihanji vseskozi pod oblastjo Primorce. V prvem polčasu je njihova največja prednost znašala tri gole, v drugem pa so zaigrali še bolje in po golu Alekse Tufegdžića v 43. minuti povedli z 22:17.

V prelomnih trenutkih dvoboja niso popustili, z zbrano igro so dosegli šesto zmago v državnem prvenstvu, do tega kroga četrtouvrščeni Koprčani pa so doživeli sedmi poraz v sezoni. V ljubljanski ekipi je bil najbolj učinkovit Tufegdžić z osmimi, v koprski pa Staš Slatinek Jovičić s sedmimi goli.

Ljubljanska ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Slovenj Gradcu, koprska pa bo gostila Krko. Obe tekmi bosta 20. marca.

 

IZJAVI PO TEKMI:


Aleš Repina, trener LL Grosista Slovana:
"Čestitam svojim fantom! Odigrali so zelo borbeno, pametno, korektno in kontrolirano tekmo. Seveda čestitam tudi gostom za korektno tekmo. Ti točki smo potrebovali, menim, da sta bili to eni izmed odločilnih v tej sezoni in da smo se z njima odlepili od dna lestvice. Sedaj gremo naprej. Imeli bomo čas, da se dobro pripravimo in podamo po novi točki v Slovenj Gradec."


Uroš Rapotec, trener Kopra:
"Mislim, da je LL Grosist Slovan zasluženo zmagal. Mi nismo igrali na takšni ravni, kot smo jo prikazali na zadnjih petih tekmah. Na žalost smo izgubili, ampak gremo naprej. Vemo, da igramo v ligi, kjer vsak lahko premaga vsakogar."


MRK LJUBLJANA : RK SLOVENJ GRADEC 34:33 (19:12)
Planinc 10 (6), Šiško 6; Grobelnik 8 (2), Živković 6.
STATISTIKA


Igralec tekme: Tilen Grudnik (MRK Ljubljana)


Ljubljanska zasedba je dosegla četrto zmago v tej sezoni, na Galjevici je na kolena položila tekmico iz zgornje polovice razpredelnice. Izbranci domačega trenerja Bojana Čotarja so odločno odprli obračun. V 16. minuti so povedli s 13:6, sedem minut kasneje po golu Petra Šiška s 15:8, izdatno prednost pa so imeli tudi na polovici tekme (19:12).

V nadaljevanju njihova igra ni bila več tako prepričljiva, a dovolj kakovostna za zmago nad gosti s Koroške. Gosti so se jim v drugem polčasu hitro približali na dva gola zaostanka, v sami končnici dvoboja celo na enega (32:33 in 33:34), v najbolj primernih in prelomnih trenutkih dvoboja pa so zadevali tudi Ljubljančani in preprečili koroški prevrat na tekmi.

V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Nejc Planinc z desetimi, v gostujoči pa Tilen Grobelnik z osmimi goli.

Ljubljanska ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Škofji Loki, zasedba iz Slovenj Gradca bo gostila LL Grosist Slovan. Obe tekmi bosta 20. marca.


IZJAVI PO TEKMI: 


Tilen Grudnik, rokometaš Ljubljane:
"
Občutki so izjemni, tekmecem smo se oddolžili za poraz v Slovenj Gradcu. Fantje so se borili. Proti koncu nam je padla osredotočenost, kar se je tudi poznalo na rezultatu. A na splošno smo tokrat naredili res vrhunsko delo in ponosen sem na vse soigralce."


Sebastjan Sovič, trener Slovenj Gradca 2011:
"Glede na to, da smo v Ljubljano prišli v vlogi favorita, občutki po tekmi ne morejo biti dobri. Jezen sem predvsem na to, da smo zelo slabo odigrali prvi polčas. Bili smo medli, neodločni in v določenih trenutkih tudi neodgovorni. Drugi polčas je bil precej drugačen, takrat smo bili povsem korekten tekmec."


RK GORENJE VELENJE : RD TRIMO TREBNJE 30:27 (13:12)
M. Kavčič in A. Kavčič po 7; Rašo 7 (4), Kotar 4.
STATISTIKA


Igralec tekme: Miha Kavčič (RK Gorenje Velenje)


Velenjčani so na osrednji tekmi 19. kroga v svoji Rdeči dvorani na kolena položili Trebanjce. Drugouvrščeni rokometaši iz Šaleške doline imajo zdaj štiri točke prednosti pred tretjeuvrščenimi osmoljenci tokratnega medsebojnega dvoboja, za vodilnimi Celjani, ki bodo v nedeljo gostili Ormožane, pa zaostajajo eno točko. V Velenju se je od prve do zadnje minute odvijal ogorčen boj za vsako žogo. Do 36. minute je bila tekma povsem odprta (16:16), nato pa so gostitelji po dveh golih Tilna Sokoliča in enega Mihe Kavčiča naredili delni izid 3:0 in si priigrali do tedaj najvišje vodstvo na tekmi (19:16).

Izbranci domačega trenerja Zorana Jovičića so v nadaljevanju imeli vse niti igre v svojih rokah. V 45. minuti je njihova prednost znašala pet golov (23:18), v prelomnih trenutkih dvoboja pa niso popustili niti za ped, s preudarno predstavo so odbili vse napade tekmecev in dosegli petnajsto zmago v tej sezoni.

V velenjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Miha in Aleks Kavčič, v trebanjski pa Leon Rašo. Vsi so dosegli po sedem golov. 

Gorenje Velenje bo v prihodnjem krogu gostovala v Ormožu, Trimo pa bo gostilo Butan Plin Izolo. Obe tekmi bosta 20. marca.


IZJAVI PO TEKMI:


Zoran Jovičič, trener Gorenja Velenja:
"Do petka sem si želel, da bi lahko prestavili to tekmo. Do zadnjega trenutka nismo vedeli ali bo Miha Kavčič igral. Po poškodi glave, ki se je zgodila na treningu, dva meseca ni smel igrati. Pred tekmo s Trimom Trebnjem je treniral le tri dni, a se je odločil, da bo igral. Tudi Branko Predović in Aleks Kavčič sta bila vprašljiva po poškodbah, a so se vsi fantje odlično odrezali. Čestitam svojim fantom. Upam, da se ljudje zavedajo, kako mlada je naša ekipa. Lahko smo zelo nevarni, ko smo zdravi."


Uroš Zorman, trener Trima Trebnjega:
"
Menim, da smo odigrali dobro tekmo, ekipa Gorenja Velenja pa je bila enostavno boljša. V drugem polčasu smo naredili nekaj napak, gostitelji pa so se uspeli odlepiti za pet golov. Potem smo jih lovili, a jih nismo uspeli ujeti."


RK MARIBOR BRANIK : RD URBANSCAPE LOKA 20:27 (6:16)
Skok 5 (1), Žabić 3; A. Jesenko in M. Jesenko (2) po 5.
STATISTIKA


Igralec tekme
: Andrej Bergant (RD Urbanscape Loka)


Gorenjska ekipa je bila v štajerski prestolnici za razred boljša od domače zasedbe, po sobotni zmagi jo je tudi prehitela na prvenstveni lestvici in ima točko prednosti pred njo.

Izbranci gostujočega trenerja Roberta Beguša so vse dvome o zmagi razrešili v prvi polovici tekme. Gorenjci so imeli ob polčasu prednost desetih golov, v nadaljevanju pa so brez težav dosegli visoko zmago.

V škofjeloški ekipi sta bila najbolj učinkovita Matevž in Aljaž Jesenko, v štajerski Tadej Sok, vsi so dosegli po pet golov.

Mariborska ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Dobovi, škofjeloška bo gostila Ljubljano. Obe tekmi bosta 20. marca.


IZJAVI PO TEKMI:


Siniša Markota, trener Maribora Branika:
"Če v prvem polčasu dosežeš samo šest golov, je tekmo nemogoče dobiti. Zunanja vrsta je bila premalo razpoložena, znova pa smo naredili preveč napak. V drugem polčasu se nismo uspeli resneje približati, zato Urbanscapu Loki čestitam za zasluženo zmago.“


Robert Beguš, trener Urbanscapa Loke:
"Tekmo so začeli po našem načrtu, a nismo pričakovali, da si bomo v prvem polčasu priigrali tako visoko prednost. Na tekmo smo se odlično pripravili, vedeli smo, kaj nas čaka. V drugem delu smo se dogovorili, da ne bomo divjali. Če bi se nam Maribor Branik preveč približal, bi lahko potem psihološki moment poskrbel, da bi se znašli v težavah. Zato smo v drugem delu izkušeno držali prednost. Mislim, da naša zmaga v nobenem trenutku ni bila ogrožena.“


RD BUTAN PLIN IZOLA : MRD DOBOVA 22:32 (11:15)
Nikolič 7, Jurič 6; Sintič 8, Glaser 5.
STATISTIKA


Igralec tekme: Marko Sintič (MRD Dobova)

Primorska ekipa je ta teden z mesta trenerja razrešila Fredija Radojkoviča, pod novo "dirigentsko palico" Petra Božiča in njegovega pomočnika Matjaža Brumna pa je proti Dobovi doživela že 13. poraz v sezoni.

Rokometaši iz Izole so bili le v uvodnih dvajsetih minutah in deloma v prvem polčasu konkurenčni tekmecem iz Posavja, ki so v nadaljevanju povsem zagospodarili na igrišču in dosegli šesto zmago to sezono.

V gostujoči ekipi je bil najbolj učinkovit Marko Sintič z osmimi, v domači pa Marko Nikolić s sedmimi goli.

Zasedba iz Butana plina Izole bo v prihodnjem krogu gostovala v Trebnjem, iz Dobove pa bo gostila Maribor Branik. Obe tekmi bosta 20. marca.


IZJAVI PO TEKMI:


Martin Kocjančič, trener Butana plina Izole:

"Tokrat je Dobova zasluženo zmagala. Bila je boljši tekmec skozi celote obračun. Na začetku smo še nekako držali priključek, potem pa smo padli. Ko se je naredila razlika, se enostavno nismo uspeli priključiti in zato so tekmeci slavili zmago."


Damjan Radanovič, trener Dobove:
"Dolgo časa smo delali na nekaterih stvareh in tokrat smo jih pokazali. Fantje delajo, napredujejo iz dneva v dan, tako da bi jim čestital za napor na treningih. Ta zmaga je dokaz, da si zaslužimo višja mesta na lestvici."


Nedelja, 7. marca, ob 17.00:

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RK JERUZALEM ORMOŽ

 

IZJAVI PRED TEKMO:


Tomaž Ocvirk, trener Celje Pivovarna Laško:

"Znova nam je žal odpadla tekma, na srečo pa smo tokrat zaradi kombiniranega potovanja potovali s čarterskim letom in pot nam je pobrala veliko manj moči. V soboto k nam prihaja dobra ekipa Jeruzalema Ormoža, ki smo jo oktobra v gosteh premagali z našo dobro predstavo. To bomo morali sedaj ponoviti tudi v nedeljo in prepričan sem, da na bo to uspelo, saj se fantje res trudijo tako na treningih, kot tudi tekmah. Vsi prevzemajo bremena in podobno pričakujem tudi v nedeljo. Nič nam ne bo podarjeno, tekmec je zahteven, zato bo pomembna osredotočenost, disciplina v igri in borbenost na najvišji ravni."


Teo Šulek, rokometaš Jeruzalema Ormoža:
"Pred nami je mogoče celo najlažja tekma sezone. Igramo proti absolutnemu favoritu, ki v tej sezoni v državnem prvenstvu ne pozna poraza. Za nas bo ta tekma služila kot priprava za naslednje tekme, na katerih si želimo novih točk. Seveda si želimo Celjanom nuditi dostojen odpor čim dlje časa."


MRK KRKA : RD RIKO RIBNICA

 

IZJAVI PRED TEKMO:


Jan Irman, rokometaš Krke:

"Čaka nas domača tekma z odlično ekipo Ribnice, ki igra hiter in atraktiven rokomet. Želimo si, da na nedeljsko tekmo prenesemo borbenost in željo, ki nas je krasila na zadnjih dveh tekmah. Naredili bomo vse, da proti Ribnici pokažemo dobro igro, tako v obrambi, kot v napadu ter odpravimo napake s preteklih tekem."

 

Jan Pucelj, rokometaš Rika Ribnice:
"Za nami je težka tekma, zares smo si želeli točki iz Kopra, vendar je bila oslabljenost ekipe v tem trenutku prevelika za dosego cilja. Gremo naprej, tekmo po tekmo, liga še ni končana in tako tudi delujemo. V nedeljo nas čaka Krka, ki je v vzponu. Ponovno bomo igrali na gostovanju, vendar sem prepričan, da bomo, ne glede na zasedbo, pustili srce na igrišču ter tako poskrbeli, da bosta dve točki odšli z nami v Ribnico.”

LESTVICA LIGE NLB:
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Dani : prejeti goli Razlika Točke
1 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 16 16 0 0 553:384 169 32
2 RK GORENJE VELENJE 17 15 1 1 523:420 103 31
3 RK TRIMO TREBNJE 17 13 1 3 507:451 56 27
4 RD KOPER 18 10 1 7 504:488 16 21
5 RK JERUZALEM ORMOŽ 17 10 0 7 520:511 9 20
6 RD RIKO RIBNICA 18 10 0 8 553:550 3 20
7 RK SLOVENJ GRADEC 2011 19 9 0 10 527:534 -7 18
8 RD URBANSCAPE LOKA 18 6 2 10 447:475 -28 14
9 RK MARIBOR BRANIK 17 6 1 10 444:450 -6 13
10 RD LL GROSIST SLOVAN 19 6 1 12 495:530 -35 13
11 MRD DOBOVA 17 6 0 11 461:504 -43 12
12 MRK LJUBLJANA 17 4 2 11 443:514 -71 10
13 MRK KRKA 17 2 3 12 427:479 -52 7
14 RD BUTAN PLIN IZOLA 17 2 2 13 394:508 -114 6